miercuri, 29 iunie 2011

Survival show pe paine

De cativa ani(cam de cand am cablu)ma uit pe Discovery channel si ma intreb care sa fie motivatia unora de a da cu duiumul emisiuni despre supravietuire. Pe langa reclame la fiecare ora despre emisiuni Cum sa!
In fine! Emisiunile despre care vorbesc, pe langa faptul ca au fost destul de multe si unele chiar execrabile, prezinta situatii de criza. Cuvantul asta a devenit la fel de alergen ca si mancarea din Romania. Situatii de supravietuire in jungla(in caz ca emigram pe Amazon), la pol("romanii fericiti" din Rai stiu), supravietuire in desertsi mai ales in ultima perioada supravietuire urbana. Interesant asta cu urbana pentru ca deja ma intreb daca o sa foloseasca cuiva daca nu are nici o pregatire specifica. Specific adica: Baiat de baiat, smenari, cocalari, bisnitari, etc. In extremis nici pregatirea militara nu e de lepadat. Pregatire de ofiteri nu de caprari.
Survivalul de oras propovaduit de Bear Grylls este foarte buna doar cu pregatirea lui. Restul de oameni pot doar spera ca se pot urca pe schele de 30 de metri inaltime pentru 2 oua clocite de porumbei sau chiar de vrabie. Eu cred ca infuzia asta de emisiuni in care se maninca graunte din kk de elefant si te urci prin hale vechi pline de unsoare si praf de juma de palma imi pute a pregatire.
Intrebarile mele:
Pregatire pentru ce?
1. Ne invadeaza romulanii?
2. Economia va cadea precum casa lui Giuseppe Baldini?
3. Altceva?

5 comentarii:

 1. si eu la fel zic, ca ne pregatesc. Nu doar prin emisiuni de supravietuire, ci si prin filmele S.F : ne pregatesc sa acceptam realitatea ( se pare ca se apropie momentul in care nu vor mai putea tine masele in iluzie )

  RăspundețiȘtergere
 2. :)
  ... dar pe cine intereseaza? Sapiensii sunt preocupati cu ce sa se mai imbuibe, cu ce sa se maiimbrace, ce workshopuri de trezire spirituala sa mai plateasca, cum sa-si pastreze slujba, cum sa-i prosteasca pe altii etc.

  Dap... "za orld iz cinaging" (the world is changing), insa nu in bine. Sapiensilor li se pregateste ceva, dar nu de bine, ci de foarte rau.

  RăspundețiȘtergere
 3. raspuns posibil, probabil:
  1. nu, nu ne invadeaza romulanii, dar e posibil sa scape de sub control niscaiva frankinstaini din laboratoarele "ingineriei genetice";
  2. economia tooot cade, insa cade controlat pe un anume sablon. "za midla clas" (the middle class) tre' sa treaca la clasa poverti (poverty)... sclavagismul imbraca o infatisare dinamica si etica
  :)
  3. smecherii cu bani multi, vor si mai multi bani!
  :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Incepand cu institutul Tavistock si trecand prin HAARP, nu devine evident programul eugenic conceput de niste minti bolnave?
  Cum spune AndreiraduM la punctul 2, totul e controlat pe un anumit sablon dozat astfel incat suprimarea unor miliarde de fiinte sa nu apara precum ghilotina. Codex Alimentarius isi face si el treaba in timp si cu rezultate sigure.
  Ar fi self-reliance o alternativa viabila?

  RăspundețiȘtergere
 5. cred ca o sa mai scriu cate ceva depre asta dar in alta zi. Acum am in plan Setul de legi morale, umane cat si extrem de greu de suportat de catre vinovat. In curand...

  RăspundețiȘtergere