vineri, 22 iulie 2011

A dracului psihologie...

A dracului psihologia asta! Stau si ma gandesc cu mintea mea ce mica si neinsemnata despre cum vad eu lumea. O vad deformata si plina de masaje ascunse. Mesaje in magazine, mesaje pe strazi, mesaje pe haine si nu in ultimul rand, mesaje la televizor. Ce bine ca am taiat abonamentul la cablu. Oricum nu ma uitam decat la discoverica si planeta animalelor. Discoverica arata daar nimicuri inutile si invechite. Planeta maimutelor si afacerile maimutelor nu ma intereseaza la fel cum nu ma intereseaza ce culoare a avut basina lui Bote sau ca i-a crescut un picior nou lui REBU. Psihologia este foarte interesanta daca incepi sa privesti dincolo de baricada noastra. Adica te benoclezi pe taramul lor si vezi ce le poate mintea, te iau durerile de par si accese de flatulenta.
Folosim in mod inconstient, ca civilizatie, metode de control a restului lumii fata de care noi si cei apropiati noua, nici o legatura. Daca lucrezi in industria farmaceutica si dai cu contributia ta la crearea unui medicament(capsule vaginale de exemplu) pe mine, ca barbat ma lasa rece. Medicamentul da cancer la curu' femeii utilizatoare de patentul la care ai contribuit si tu. Ce daca am nevasta si copil. castig bani! Multi!...bine...asta e conceptul. Ca nu iti ajung tie banii nici pentru un tratament la batranete sau nici pentru un set de analize(complet) e alta poveste...dar ne traieste viata si noi am cazut in nesimtire si ignoranta, crezandu-ne liberi ca pasarea cerului cand suntem in realitate inchisi in zidurile mintii.
Psihologia(dupa Freud) suna cam asa: Folositi orice mijloace de prosteala ca ai fost abuzat in copilarie iar metoda de vindecare, este evitarea si cumpararea de jucarii pentru oameni mari. Dupa Adler, individul este cheia; iar dupa John Watson, stim ce vrei sa faci dupa cum te comporti si te vom educa cum trebuie ca tot stim de la Pavlov si Freud cum trebuie. Adica Conditionare si culpabilizare!
Acum, ma gandesc daca culoarea albastra care se gaseste pe pungile de zahar are vreo legatura cu gustul dulce. Hmmm... Normal ca re. Altfel de ce s-ar folosi in stirile despre razboi culoarea asta? Dar verdele o avea legatura cu autoculpabilizarea si cu empatia(ca forma de automanipulare). Si eu credeam ca militarii se ascund in ciresi cu hainele alea. La fel si Fidel Castro. Mereu e-n cires!
Maro este folosit pentru cutiile de farduri. Hmmm..de ce?
Oare rosu, ce-o insemna?
Dar roz? Fanta roz?
In supermarket e mereu frig ca sa ai raspunsul fiziologic de foame, muzica e in asa fel aleasa de momentul zilei, incat perioadele moarte de vanzari sunt reduse la minim. Casele de marcat au o ordine de inchidere, bine stabilita.
In RATB au aparut reclamele la un aparat de tratat afectiunile reumatismale. Nu conteaza ca ajuta in mod real sau nu, important este sa cumperi. Orele de difuzare sunt bine alese. La fel si volumul. Pentru o atingere a pietei tinta(mamaie si tataie) volumul trebuie dat TAREE! SA SE AUDAAAA! SE AUDE SI IN SPATEEE?
Ce conteaza ca EU ala care sustin RATB-ul nu doreste cacat cu elastic, pe oase. Trebuie SA SE AUDAAA! Mai apare un cersetor plin de transpiratie(care se freaca de tine. Tu in costum), tot in RATB, dezbracat de la brau in jos plimbandu-se printre calatori, ca de obicei, conform psihologiei romanesti de a-i da ceva marunt numai sa plece... Buni vanzatori sunt cersetorii.
Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana!

Sa traiti bine...

Stiu ca stii ce am scris aici dar cand ai devenit ultima oara constient in timp ce erai in mijlocul actiunii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu