vineri, 1 iulie 2011

Intrebari retorice sau cu raspuns ascuns?

Din vremuri imemoriale, orice forma de guvernare a avut nevoie de protectie fata de populatie. In cazul imparatilor si regilor e lesne de inteles ca nu lasa ciolanul din jilt sa le fie luat de plebea infometata sau si mai rau, de boierimea din opozitia suprimata. In democratie, unde presedintele este "inscaunat" prin "vot liber", de ce mai au nevoie de protectie de cei care l-au ales? Daca vorbim de papa, protectia este sau nu divna? Pentru ca iese la baia de multime, intr-un acvariu pe patru roti. Daca e mesagerul lui dumnezeu...personal, nu se poate baza pe protectia lui? Ii este frica de ceilalti credinciosi care nu au aceleasi dogme cu el? Pai daca Dumnezeu e "The Unicul" si "Za One", nu e acelasi cu Allah, Elohim sau Buddha? NU? Pai atunci ceva pute pentru ca se pare ca Dumnezeu e ori minciuna ori sunt mai multi in batalia pentru suprematie religioasa(politica) asupra lumii. Daca sunt mai multi, realitatea iluzorie data de biserica se pierde ca fumul. Daca totusi se recunoaste ca e minciuna cu religia mondiala si se da pe fata adevaratul interes al ei, cu siguranta pot spune ca cel care va afirma asa ceva va avea parte de o moarte chinuitoare, direct proportionala cu functia pe care o detine in sanul bisericii.
Pentru credinciosii care inca mai cred ca papa este trimisul unui zeu, va dedic fraza iesita chiar din cavitatea bucala a papei.
Papa:
" I acknowledge the pain that the Church in America has experienced as a result of the sexual abuse of minors"
CEEEEE???
Adica pe papa il intereseaza ce simte biserica? Dar bietii copii?
Si o intrebare la care nu am raspuns: De ce a venit papa intr-o tara majoritar crestin ortodoxa daca nu are biserica romana la degetul mic? A venit pentru catolici? Dar Mecca... de ce nu il mutam la Bucuresti? Uite asa in ciuda Vaticanului care ne ascunde dovezile despre Dacia! Dar asta itr-un episod urmator.

Dacia de acum 3000 de ani nu pesudoautoturismul. Ha...ca am si eu unul!

3 comentarii:

 1. :)
  Te salut!
  E vorba doar de ECUMENISM.
  Religiile sa se "globalizeze" precum marea (m)UE!
  Toate activele, toate resursele, toti banisorii sa fie centralizati la un varf destul de patratos si imprastiati functie de ce vrea si cum vrea varful.
  :)
  In ceea ce priveste devoalarea minciunii "religiei", oricate dovezi s-ar aduce, nu vor fi suficiente la cat de multi sapiensi ignoranti sunt!
  :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Pai varful meu rotund nu vrea sa se alieze cu astia. Ma integrez in absolutul de Rezistenta anti prostie. Ma duc sa caut adepti!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mi-a placut intotdeauna Mitul Pesterii lui Platon
  http://www.scribd.com/doc/4707345/Mitul-pesterii

  RăspundețiȘtergere