sâmbătă, 20 august 2011

Ganduri incalcite. Fara bigudiuri!

Desi este ultimul lucru la care omenirea s-ar astepta, din pacate, unica varianta de conducere la nivel global o putem gasi in istoria in secolul trecut in perioada 1934-1945. Am primit de prea mult ori semnale ca am probleme cu perceptia in ce priveste lumea si nu ma voi transforma subit in om normal, atat timp cat nimic din ce observ nu se schimba. Istoria dovedeste la maxim 300 de ani o revenire in spirala si prabusirea oricarui imperiu. La orice schimbare de conducere si conceptie, urmeaza o perioada de "punere a mainii pe ciolan" din partea factiunilor cele mai numeroase. Asta dureaza cel mult 10 ani dupa care stabilitatea se va da in functie de politica de conducere a factiunii respective:

Epurare etnica si/sau industrializare in cazul in care se doreste o crestere economica. A patriei mama desigur! Fiecare are doctrina specifica de scuzare a mijloacelor. Vezi Hitler si imperiul austro-ungar.

O educare specifica si conditionare psihologica la nivel cat mai extins in cazul in care se doreste o extindere a influentei dar nu si a granitelor. Vezi America.

Controlul fizic al terenului dar si al oamenilor arata doar setea fata de resursele altora. Adica o natie jefuitoare fara nici cel mai mic interes de a nivela cultura(capacitatea de lucru) a natiei supuse. Vezi Anglia (Commonwealth), Spania(intr-o masura mai mica), Imperiul otoman.

Controlul fizic al terenului dar si al oamenilor cu conditia de a nivela cultura si a o aduce la un nivel inferior invingatorilor este reprezentata de imperiul roman. Au fost singurii care au recrutat la nivel de imperiu, dintre cei supusi.

Cam asta este istoria ultimilor 2000 de ani si o vom repeta la nivel global fie ca vrem sau nu.
Singurul lucru pe care il putem spera este doar una dintre cele de mai sus, forme de guvernare, sau ne dam cu apa rece pe fata si ne trezim cand realizam ca singura varianta si cea mai probabila(nu posibila) este cea reprezentata intr-un film serial SF. Se numeste Star Trek si arata singura varianta a umanitatii. Secolul 21 este secolul in care ne vom omori cu miliardele. Privind printr-o alta prisma mai dramatica putem spera sa nu fim evrei pentru ca oricine se va inscauna cancelar(ca in 1984, filmul) a invatat de la Adolf Hitler cum se face treaba. Adica cu disciplina(regim totalitar) si ca sa faci o omleta...mai spargi si niste milioane de oua. Daca mai citesc mult pot spune ca ori vin ochiosii(ming-ho shin min)in cardasie cu votcarii ori avem sansa de a fi condusi de un nou Adolfel in care evrei suntem toti. Mai mult sau mai putini corciti. Adica vom dansa pe ritmuri de Mauser sau de Kalasnikov.
Alta varianta...

Poate doar daca ne viziteaza vulcanienii cand vom zbura in warp pana la Jupiter.Dar vom astepta pana atunci pentru ca din pacate in film spune ca pe 5 aprilie 2063. Deci...peste 52 de ani.
Destul sa ne anihilam de 3 ori... ori 3!
Alta varianta mai gasim in "Beneath the Planet of the Apes" in care o bomba atomica cu incarcatura suplimentara de cobalt poate extermina umanitatea de pe suprafata globului. Bomba asta a fost dezvoltata de unu' Leó Szilárd. Mie imi suna a fi din Covasna sau Harghita!

Eu as prefera totusi niste gri sau verzi. Macar asa dam adunarea umana generala daca altfel nu se poate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu