joi, 25 august 2011

Noua miscare New Age vs. Sistem

In fiecare zi vorbim despre deficientele sistemului nostru de guvernare si se pare ca desi toata lumea ii cunoaste nivelul de coruptie si cat de implicat este in fiecare organism legal putini inteleg urmarile pe termen scurt si lung. Absolut toti oamenii din zonele fara conflicte militare si cu o oarecare economie stabila stiu despre putreziciunea sistemului bancar si monetar in care putini sunt cei ce fac legea sa lucreze in favoarea lor iar restul indivizilor sunt doar subiecte pentru experimentele sociale. Desi nu este noua ideea ca oamenii au putere fata de sistem(este formata tot din oameni) "documentarele" despre cum sa facem sa invingem sistemul, abunda prin internet. Nu ca ar fi o idee rea sa deranjam sistemul actual, ci metoda prin care sa facem asta, da de gandit. In Zeitgeist moving forward si The Awakening se vorbeste despre cum sa rasturnam sistemul actual. Fara lupta. Pe cat posibil fara nici un fel de violenta si renuntarea la tot ce tine de bani. Pai oare nu asta este scopul prin care banii nu mai reprezinta un asset de mult timp ci doar constiinta umana? Planul "dezvaluit" in primul episod din seria Zeistgeist( mot a mot- tendinte) spune clar ca scopul principal este controlul cu cip fara sa mai fie nevoie de bani. Nu banii sunt scopul ci controlul si ce este mai usor de controlat decat o turma care se crede libera cand de fapt nu e! Stim ca puterea absoluta corupe absolut si mai stim ca cine a fost la conducere destul de mult timp, greu se mai dezvata de obiceiul asta. CUm este posibil ca cei care au condus lumea de atatea secole sa fie atat de imbecili incat sa nu-si dea seama ca se comploteaza impotriva lor? Posibil sa li se dezvoltat constiinta si dragostea fata de semenii care pana acum nu au facut decat sa le satisfaca dorintele? Ma indoiesc de acest aspect la fel cum ma indoiesc si de faptul ca aceste tendinte de infrangere ale sistemului vin de la prostime si nu de la cei invatati cu puterea absoluta.

Cum se controleaza o multime:
*Se studiaza tendintele in conditii de relaxare si mai ales in conditii de stres. Fiecare stare are o parte dominanta si fiecare stare dominanta este dupa cum stim de la J.B. Watson, programabila. Orice programare se poate altera dupa bunul plac al conducatorului.
*Se mai studiaza starea de spirit in fuctie de mediul de educatie si mai ales de trai. Stim ca cei din zonele sarace sunt mult mai predispusi la efectul de turma extrem de violenta si cei cu capacitati mentale mai bune sunt exterminati primii.
*Se mai studiaza(in stare de relaxare) efectul unor substante asupra psihicului uman. De asemenea si in stare de conflict se poate studia(fara repercusiuni din partea societatii civile) efectul anumitor substante care in mod normal nu se pot utiliza, in scopul efectelor primare si secundare asupra psihicului. Este de ajuns sa ne aducem aminte de fluor si agentul portocaliu si LSD pentru cele doua exemple.
*Se mai studiaza si efectul bolilor asupra moralului tarilor. Indiferent de starea in care se afla(pace sau razboi) masele populatiei, raspund mereu in acelasi mod. Acest mod comportamental este oricum pre programat din timp, la cererea conducatorilor pentru studiul tendintelor maselor zonei respective. Avem de la Gustav le Bon psihologia multimii pentru studiu. Desi mica, cartea prezinta mare parte din tendintele maselor in situatii de urgenta. Pentru situatiile in care conflictul nu este parte integranta putem merge me mana lui Edward Bernays. El s-a ocupat de cristalizarea opiniei publice cu un mic ajutor de la unchiul sau Freud! E.Bernays a dezvoltat ceea ce cunoastem astazi drept PR si manipulare la nivel macro si global pentru simplul motiv ca ii facea placere si se castiga foarte multi bani. Astea sunt carti pentru multimi si se pot gasi la orice colt de internet, dar oare atat de incapabili sa fie conducatorii planetei incat sa ne lase pe mana, studii importante? Sa nu uitam ca tot conducatorii au inventat conceptia de dumnezeu si mai ales, cultivat, sentimentul cel mai usor de manipulat...
Descoperiti voi care e ala!
Istoria dovedeste ca cineva mereu vegheaza pentru un cat mai mare control al lumii si imi este foarte greu sa cred ca pot fi chiar atat de ignoranti incat sa le scape din mana puterea asupra celor 7 miliarde de sclavi. Poate doar imi cultiv eu paranoia ca pe un pudel, dar...parca prea e cusuta cu ata alba o poveste din stofa neagra.
Energie, iubire, cicluri universale, suflete nemuritoare, constiinta, iubire, intelegere, capacitate, daruire, impacare, creatie, revenire la centru, umanitate, vointa, independenta, incredere in sine, am mai zis iubire?
Poate zambilutele, garoafele si mai ales panselutele vor deschide calea catre o lume mai curata, mai educata si mai ales fara bani si controlori de taxe si impozite. Adica tot zeciulei si dijme dora ca acum se numesc altfel. Mai tine minte cineva istoria medievala? Uite ca nu, pentru altfel ar pune mana pe tastatura, maushi, imprimante si pixuri si ar porni la revolutie impotriva taxelor.

Vom putea deveni ce credem noi ca putem deveni doar in momentul in care vom ajunge iar in epoca de piatra. Astazi, o mai putem aduce iar numai dupa un razboi nuclear generalizat unde populatia lumii va ramane undeva la cateva milioane. Ca-n filmele cu Mad Max. Pana atunci, nu uitati de perifericele calculatoarelor, CD-uri, surse, ventilatoare si avioane hartie din rapoartele zilnice. Eventual se pot folosi scobitorile de la cantina si maus-pad-uri pe post de scuturi.

La o mai mare productie la hectar! Pardon..la ora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu