joi, 25 august 2011

Politistul roman. Imaginea clasica... nu mereu corecta

Cum arata politistul roman? Mare, rotund, gafaie la fiecare pas, partinitori, interpretatori de lege, asa cum vor ei si multe alte "calitati" de acelasi fel. Parca asa ii vedem mereu.
Numai ca, acelasi tip de politist a rezolvat o disputa cu tendinte agresive asupra unei femei. De fapt, un individ usor batut de soare si cu comportament previzibil, gesticula in fata unei femei. Dupa limbajul nonverbal si pozitia corpului, se cunosteau destul de bine. Individul respectiv a avut 2 actiuni provocatoare fata de femeie si desi metroul mergea si era destul de mult zgomot, se putea distinge, fara un contact vizual ca ceva nu e in regula intre cei 2. Undeva intr-un colt de vagon, 2 politisti (probabil in afara serviciului...dupa fetzele cazute)vorbeau de ale lor probleme. Desi pareau terminati de caldura si serviciul abia terminat pe ziua respectiva, au simtit nevoia de interventie pentru calmarea spiritelor. A fost unul din foarte putinele momente in care, iti mai revine increderea ca politistii mai presteaza ceva util. Chiar si lucruri marunte. Puteau sa plece in vagoul urmator si sa ignore. N-au facut-o. Au considerat ca individul merita macar o atentionare. A avut efect instantaneu. Ca multi alti romani, mi-am pierdut increderea ca politia mai face si alte lucruri decat spaga clasica dar in astfel de momente unde politistul gras, gafaitor, plin de transpiratie si spagar nu inchide nici un ochi cand vede o femeie la ananghie. Chiar daca sunt putini care actioneaza astfel, imi revine speranta ca intr-o zi, politia va redeveni in slujba cetatenilor. Mai ales in slujba celor care au nevoie reala de ei.
Ca cetatean al Bucurestiului, ii inteleg efortul de a traversa un vagon pe lung, dupa o zi obositoare, pentru rezolvarea problemelor.
Poate pare desuet, dar sunt inca impresionat...dupa 2 zile...

5 comentarii:

 1. Activitatile ce compun Crima Organizata (prostitutia, proxenetismul, traficul de persoane,traficul de droguri, evaziunea fiscala, etc) au un caracter secret si bine organizat, din care cauza realizeaza un impact social deosebit de negativ in multe state el constituind “cancerul perfid” care vlaguieste puterea societatii, ameninta integritatea guvernelor, determina cresterea taxelor care se adauga la pretul marfurilor, pericliteaza siguranta si locurile de munca ale cetatenilor, aduce daune agentilor economici aflati in competitie, controleaza prin forta banilor sindicatele, in final realizand o puternica influenta in sfera economicului, socialului si mai ales politicului

  Conform datelor oficiale detinute de autoritatile italiene, in Roma 85% dintre prostituate sunt romance,in Milano 8 din 10 prostituate sunt romance. In Danemarca, Romania este tara cu cele mai multe prostituate si potrivit Europol, Eurojust, The Times, CNN, primul exportator de prostitutie din Europa este Romania.Fara complicitatea politiei, aceasta performanta negativa nu ar fi posibila

  ...deci dormiti linistiti, politistul roman vegheaza

  Romania e stat mafiot cu institutii nefunctionale condus de crima organizata.Actiunile politiei, DNA-ului, SRI-ului, se fac doar pentru spectacol si senzational

  RăspundețiȘtergere
 2. "Romania is a mafia state with not working administration governed by organized crime."
  Izabela nu sunt retard sa cred ca nimic nu se face fara stirea politistilor numai ca, minciuna prin omisiune si minciuna prin dezvaluirea adevarului pe jumatate sunt cele mai perfide metode de ascundere a informatiei.
  Ma indoiesc ca sectoristul nea' caisa primeste comision pentru asa ceva. Daca vorbim despre bani grei trebuie sa aducem la lumina numele celor grei. Ofiterii sunt informati si fac asemenea fapte abominabile ori sectoristu' e asemenea unui salahor in aceasta retea.
  NU iau apararea politistilor in nici o situatie. Sa fie clara treaba asta! Mai exista si exceptii care confirma regula. Am cunoscut destui politisti incat sa-mi dau cu parerea. Si nu tablagii ci baieti grei.
  Pe de alta parte hai sa nu ne manjim noi cu rahat gratuit. Oare in statisticile oficiale, cam ce se intampla in America? Prostitutie, trafic de persoane si droguri, crime si restul de infractiuni grave raman nerezolvate zeci de ani si din ce in ce mai des forever; exact in: "Land of the Free Home of the Brave". Suntem si noi cum suntem dar si altii sunt de 10 ori mai rai ca noi. Avem pondere mare in crima organizata? Pai daca seful statului e un poponar...toata lumea se f**e-n coor! Asa presedinte si legislativ...asa tara!

  RăspundețiȘtergere
 3. http://de-gandit.blogspot.com/2011/11/falusiada-sau-hegemonia-masculina.html
  Asta in cazul in care ai impresii gresite...

  RăspundețiȘtergere
 4. Principalele brate ale caracatitei mafiote din Romania sunt justitia si politia care sunt roase de cancerul coruptiei. Romania este raiul clanurilor de interlopi autohtoni protejati de justitie (care se afla sub papucul politicienilor corupti) si de politie.Inhaitarea politiei din Romania cu clanurile mafiote, cu interlopii, protectia, favorizarea si acoperirea lor este o realitate, este un fenomen de masa in toata tara.

  jurnalul.ro/special/special/comisar-de-politie-sluga-unui-peste-502765.html
  ziarulprofit.ro/archives/14988
  evz.ro/detalii/stiri/comisar-sef-judecat-pentru-favorizarea-infractorului-952994.html

  RăspundețiȘtergere
 5. Pai in acest caz "Taken" ar trebui prezentat ca documentar sau pe "to do list" sa cuprinda metode de rezolvare directa cu diverse mijloace si instrumente. Preferate probabil ar fi: Topor, maceta, drujba, secera, tesla, etc. In cazul incare efortul fizic este prea mare, se poate recurge la: Blackjack, sula, brici, foarfeca de tuns oile, etc.
  PS. Stiu ce spui despre politie si lumea interlopa dar sincer sa fiu...fara o solutie viabila, doar aratarea cu degetul ajungem la vorbele lui Orwell:
  - During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
  - All the war-propaganda, all the screaming and lies and hatred, comes invariably from people who are not fighting.

  RăspundețiȘtergere