duminică, 28 august 2011

Unde este buba societatii umane?

Societatea moderna, la fel ca si cea antica, are o problema cronica de perceptie. Dupa cum am promis in blogul lui tipi, voi incepe o mica serie de srticole, in care imi voi exprima parerea cu privire la deficientele societatii in care traim.
Pentru o mai buna intelegere a urmatoarelor articole, am nevoie ca voi, cei care le veti citi, sa va aruncati un ochi si pe cateva exemple care ne vor ajuta sa intelegem mai bine diferentele dintre clasele sociale. Dupa cum stiti exista doar 2. Bogati si restul lumii! Clasa de mijloc este un sarac cu o casa si masina. Dupa cum stiti(sau poate nu stiti) casa si masina nu sunt niciodata assets ci numai liabilities! Cei care nu stiu, sa citeasca, Tata bogat tata sarac.
Sa revin. Inainte de articolele propriu zise, va rog sa urmariti:
http://topdocumentaryfilms.com/a-class-divided/
http://www.imdb.com/title/tt0427309/
http://www.imdb.com/title/tt0265662/
http://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_prison_experiment (http://www.imdb.com/title/tt0997152/ )

2 comentarii:

  1. Hai ca scrii bine si-mi place tare mult ce citesc aici.
    Scrie in continuare ca mai sunt si altii interesati de subiectele astea. O sa indrum pe mai multi sa citeasca ce zici pe-aici.
    Baga idei fiindca ai ceva de spus si ar fi pacat sa nu le scoti la suprafata. Multi, putini, macar cativa vor vedea lucrurile mai clar dupa ce vad cum se pot pune problemele.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu sunt de parere ca toate bubele omenirii isi au sorgintea intr-o singura caracteristica a speciei: competitivitatea. chestia e ca si progresul speciei are aceiasi origine...

    RăspundețiȘtergere