sâmbătă, 3 septembrie 2011

Buba societatii umane II

Din exemplele date in prima postare putem lua doar cateva puncte de reper in declinul omenirii. Unul este controlul multora de catre unii putini, cu derivatiile acestor actiuni:
a) controlul asupra informatiei si b)constrangerea gandirii si a perseverentei umane.
A doua, prezinta metoda de aplicare a punctului 1. Adica experimentare continua, nu pentru dezvoltare cat pentru conservare. Conservarea psihicului uman pana la stadiul de fiinta rationala, cu capacitate mica de procesare psihica creativa si marirea capacitatii de acceptare a oricaror evenimente, indiferent de natura lor de producere.
Istoria a dovedit de nenumarate ori ca elita materiei cenusii a constituit inamicul No.1 al regimului. Prin regim ar trebui sa intelegem orice sistem politic, religios sau economic pana la finele secolului XX. Din 2000-2005, sistemul(regimul), este reprezentat de o organizatie la nivel mondial si nu local sau cel mult continental ca in trecut.
Desi intotdeauna vor(nu pot!)exista controverse privind viziunea unora asupra anumitor aspecte, le voi expune cat ma simplu si cat mai detaliat imi permite multitudinea de procese psihice. As fi spus putzinitudinea...dar suna aiurea.
Ca sa ii raspund lui Raul intai de a continua, cu fantezia mea...
Competitivitatea este buna in cazul individului pentru ca in lumea vie(biosfera planetei)competitia scoate ce este mai bun in fiecare individ. Putem compara cu lupta unui stejar de a creste deasupra celorlalti copaci de alta esenta. Desi creste lent, un copac(stejarul de care vorbesc) nu se culca pe o ureche si nu renunta pana in ultima clipa de viata. A avut sansa sa germineze dar de aici depinde in totalitate de el si nu de altii. Fapt pentru care revin cu competitivitatea pentru putere, ca de fapt vorbim de setea de putere, nu de treapta a 5a a piramidei lui Maslow in care te preocupi mai mult de altii decat de tine...ori in cadrul unei societati umane competitivitatea unui grup fata de altul, devine toxic inca de la formare.
Sunt de acord cu tine doar daca vorbim de individ si nu de grup, societate, populatie, etc.


Povestea Islandei o stiu multi(nu destul de multi din pacate), la fel si alte intamplari reale, cam ce poate face un sistem economic bazat pe castigul intermediarului si nu al producatorului. De fapt bancile asta sunt. Intermediari ai producatorilor si consumatorilor. Bancile si sistemele economice sunt corupte din momentul conceptiei lor pentru ca fara o infuzie de moneda nu se poate castiga nimc dar nici pierde.
Politicile de guvernare bazate pe moneda si nu pe productivitate, sfarsesc la fel cum incep. Cu bai de sange. Cu cruciade, razmerite, rascoale si razboaie.
Problema de economie pentru Isarescu si alti bancheri:
Daca 4 oameni au 10 bani(in total) si 3 dintre ei, imprumuta cate 2 bani de la al patrulea cu dobanda 10%, cat castiga camatarul si mai ales de unde, pentru ca nu exista decat 10 bani. Pentru dobanda este necesara o noua emisie de bani, deci valoarea banilor scade si de fapt dobanda va creste pentru ca cel de-al patrulea va cere valoarea si nu numarul banilor.

Una din bubele lumii este reprezentata de sistemul de economie bazata pe camatarie. Concept venit de la babilonieni, urmarit indeaproape de evrei, Acest sistem nu se poate sustine pentru simplu motiv ca este imposibil matematic.

Controlul informatiei.
Cine nu invata diin trecut, este obligat sa il repete. Suna deja a cliseu dar din pacate este baza civilizatiei umane in care cineva(putini) detine controlul multimii. Din orice punct de vedere este practic imposibil sa inveti ceva din ce nu iti aduci aminte.
Dacia a existat si ca imperiu dar cati romani stiu asta? Prea putini csa conteze. Cum a fost scrierea daca? Vaticanul stie! Romanii, nu!
Nu ne aducem aminte de foarte multe lucruri nu din cauza unor catastrofe pur intamplatoare cum putem aminti Atlantida. Poate este doar fictiune si nu fapt istoric dar...putem aduce in discutie si campul morfogenetic. Care se poate cuantifica si putem intelege de ce tresarim la locatia mai sus amintita. Putem lua si fapte istorice reale pe care sa dezbatem suprimarea identitatii culturale, nationale, de rasa, etc. Nativii americani, mayasii, incasii, nativii Australiei, dacii, sunt exemple reale si nu fabulatii, cu privire la dezradacinarea identitatii populare. Biblioteca din Alexandria este un alt exemplu unde nu cutremurul sau potopul este de vina ci natura umana de setea pentru putere cat mai mare.
Alta buba a lumii in care traim este setea de putere. Pe cat posibil puterea absoluta. Cea care corupe absolut si intuneca mintile celor ce au acces la ea si au impresia ca sunt sunt zei. De fapt...
Din zei de-am fi scoboritori, C-o moarte tot suntem datori!

Ingustimea mintii umane de a intelege ca toti venim din acelasi pamant in care ne vom intoarce este prea mica pentru procesare. Nici macar mintea (prea)luminata a zeilor autoincoronati Stapanii Lumii, nu pot intelege.
Totusi, ne putem aduce aminte de stejarul care nu renunta la sansa de a creste peste ceilalti si totusi, lasa pe altii sa creasca sub el.

Data viitoare: Constrangerea gandirii si perseverentei.Eu nu mai am nimic de spus!
Voi bratele jurind le-ati pus
Pe scut! Puterea este-n voi
Si-n zei! Dar va ginditi, eroi,
Ca zeii sunt departe, sus,
Dusmanii lânga noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu