duminică, 4 septembrie 2011

Constrangerea gandirii si perseverentei.

Psihicul uman este cel mai productiv cand vine vorba de metode de constrangere, coercitie si mai ales tortura. Tortura de orice fel; fizica sau mentala. Placerea de a controla pe altii depaseste orice altceva. Din zorii civilizatiei si pana astazi(in unele tari) tortura fizica a reprezentat o forma de stoarcere a informatiilor de orice natura. De la razboaie, pana la pura placere sadica de a chinui pe altul. De dragul exercitarii puterii asupra celor slabi. Mai nou(in ultimii 50 de ani, s-au cautat metode de gasire a informatiilor cu metode mai putin "barbare". Prin barbar, umanitatea intelege ceva inapoiat civilizatiei actuale. Barbaritatea reprezinta incapacitatea de relationare culturala a individului sau populatiei supuse, cu individul sau societatea asupritoare. Barbar, inseamna astazi, inapoiat si grobian. Exact ca metodele de control folosite pana in razboul 2 mondial. Chiar daca ne repugna ideea unora de control al maselor, se intampla cu sau fara voia noastra.
Metodele fostelor imperii(<1918)astazi sunt etichetate vechi, inumane si ineficiente.
Pe baza studiilor psihologiei umane, metodele de constrangere a gandirii se poate obtine prin 2 cai:
1. Sensory deprivation. fara traducere ca intelegeti!
2. Supraexcitarea senzorial-afectiva
Prin ambele metode se obtine o confuzie mentala a individului si/sau societatii tintite. Posibilitatea modelarii perceptiilor creste exponential in oricare dintre cele 2 metode, indiferent de modul sau ordinea de aplicare. trebuie specificat ca prima varianta este mult mai folositoare in cazul individului iar a doua, grupului.

Sensory deprivation:
Carcera, camerele de interogare si tortura, zonele de carantina, etc.
Supraexcitarea senzorial-afectiva:
Mass media cu toate caile de propagare, hipermarket-uri, complexe comerciale, etc.

Aceste metode folosite pentru inducerea unor stari de instabilitate psihica duce intotdeauna la incapacitare psihica si imposibilitatea de a mai folosi orice filtru intern de procesare a ideilor, convingerilor si credintelor.
Daca nu il poti convinge, zapaceste-l!Ca tot am adus in discutie reclama; este doar o alta forma de manipulare sociala. Cumpara aia, Fa asa, la noi e mai ieftin, noi stim adevarul suprem, Societatea incisivilor recomanda pasta "maro" pentru curatatul tartrului... si toate sloganurile pe care le stiti.
Nu ai voie sa gandesti! Faci ce spunem noi, ca noi, stim ce e bine pentru tine. Tu(individul) esti retard! Pentru asta ai nevoie de scoala! Si acum ajungem la scoala, ca metoda de dezradacinare de familie si integrare fortata in randurile societatii. Scoala invata individul sa fie obedient sa taca si sa asculte un sir de reguli stricte de conduita si inmagazinare a informatiilor, procesate anterior de altii idivizi constransi. Nu ai voie sa ai daruri speciale. Geniile sunt ridiculizate, tocilarii sunt prosti. Betivii, drogatii si batausii au aerul rebel de care avem nevoie pentru a umple celulele puscariilor, construite din banii putinilor tocilari ramasi. Trebuie sa inveti istorie desi tie iti place desenul. Fara istorie nu stii cine a desenat Mona Lisa... deci... neaparat trebuie sa inveti intai cine a fost Wilhelm Tell si James Watt. Mai trebuie sa stii la orice ora, anul nasterii si mortii lor , ce au facut si mai ales de ce! Pentru ca trebuie. Noi stim ce ai nevoie!
Cu toata istoria bagata pe gat in anii de scoala primara ajungi foarte curios de istoria umanitatii si descoperi ca religia a fost cea mai importanta parte a omenirii. Fara religie(obligatorie in scoli...de altfel)nu poti evolua. Societatea stie, ca fara religie, esti un paria, un criminal. La fel ca familia Borgia...
Pardon, astia erau neam de popi! Aaaaaa...Cristofor Columb cu fonduri date de biserica si recunoscut in istorie descoperitorul Americii si fortarea bastinasilor la crestinare! Nici asta nu suna bine! Nu mai conteaza. Trebuie sa inveti ce-ti spunem noi si nu mai comenta autoritatea scolii!
Perseverenta contra sistemului nu trebuie sa existe. Se numeste incitare, focar de infectie, instigare si nu e buna de loc pentru societatea moderna, multicultural dezvoltata, pe nebanuite culmi de civilizatie si progres.

Fratilor! Lasati perseverenta si gandirea pentru autoritate. Ea stie ce sa faca cu ele!Nu cumva sa faceti asa ceva! Sansele de gandire critica, creste cu fiecare pagina terminata!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu