vineri, 23 septembrie 2011

Selectii de gene II

Selectia genetica are vechime extrem de mare in istoria umana. Asta o stim chiar daca nu avea acelasi nume in antichitate, unde razboaiele se duceau pentru reimprospatarea tribului cu genele femeilor din alte triburi. Ne putem ascunde dupa deget si sa credem ca razboaiele se duceau doar pentru averi, cand in realitate, beneficiile reale ale luptelor intre triburi se aratau peste generatii cand noi clase de luptatori cu caractere mostenite din ambele triburi. Temüügin va spune ceva? ceva secole mai tarziu revenim in Moldova unde tatarii si turcii erau foarte interesati de copii si femeile noastre. Veneau intradevar sa fure si ceva aur, grane si vite dar si comoara reprezentata de femeile moldovence din harem. Ajungem pe firul istoriei si mai aproape de secolul trecut unde Hitler a folosit medicina ca sursa de bazin genetic pe baza aspectelor anatomice. Nu spun ca medicina de astazi nu are reminiscente ale studiilor Ingerulului Mortii; din contra, mare parte din descoperirile moderne au ca baza, "munca" lui J. Mengele. Din nou ne ascundem dupa deget si nu vrem sa recunoastem ca umanitate, ca un doctor cu apucaturi de copil de 5 ani, cu drepturi depline de experimente oribile a netezit drumul medicinii moderne.
Hitler a folosit genetica drept o scuza de purificare a unei tari impure genetic. Crearea de soldati arieni, blonzi cu ochi albastri(desi Hitler nu prea era blond)din tr-o tara de arieni, a reprezentat idelaul sau numai ca din pacate, aceasta metoda, dupa cum stim astazi, nu este fiabila din nici un punct de vedere. Cele 2 metode de selectie genetica au ramas si astazi, aceleasi:
1. Exterminarea indivizilor necorespunzatori din anumite puncte de vedere ale altora(vezi Rwanda)prin metode barbare de tortura si ucidere.
2. Metoda mult mai elevata, mai fiabila si mult mai usor de pus in practica este inglobarea indivizilor segregationisti. Nu este nevoie de nici un pretext stupid ca noi, majoritatea, suntem mai buni sau aia putini, sunt mai nasoi. In acest fel ne putem bucura impreuna de beneficiile culturale si psihologice.
Revin la ideea de pedeapsa din articolele mai vechi. Dreptul tau inceteaza cand incalca dreptul meu. Indiferent de proveninenta ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu