joi, 22 septembrie 2011

Selectii de gene

Istoria ne invata ca orice intreprindere asupra unei natii, nu se va termina cu exterminarea sa de catre alta. Cel mai recent exemplu este din RM2 in care Hitler a incercat exterminarea evreilor...Cred(si nu e doar parere personala)ca nu a incercat exterminarea ci rarirea lor pentru din orice punct de vedere este practic imposibil o exterminare a unei rase sau populatii. Si schizofrenic daca esti, tot realizezi ca sunt si alte tari care adapostesc indivizi din rasa pe care o vrei exterminata si asta presupune un control total...cam greu de obtinut. orice selectie genetica de pana acum nu a avut succes; de fapt toate au fost mici experimente pentru ca daca luam exemplul evreilor, trebuie sa recunoastem ca astazi sunt mai multi ca niciodata dar nu ca s-au inmultit ca sobolanii ci pentru ca rasa evreiasca, este din pacate sau din fericire(sa fie pentru ambele tabere...sac!)mult diluata cu alte gene. Pana la urma care este tipologia evreului? Roscat ca un irlandez? Nasos ca un grec sadea? Negru ca un african sau alb ca un roman? Pai cam toate pentru ca a fi evreu nu inseamna a fi cu gene pure ci a avea o educatie specifica culturii lor. Poate isi pune cineva intrebarea de ce evreii au mai mereu succes? Raspunsul este educatia si sub nici o forma genele lui Moise si Avraam. Si asta nu e de la mine ci de la un evreu cu ochi de vulpe, ten masliniu, tuns scurt si cu o afacere si in Romania. Dar e originar din Israel. Cu parinti si bunici evrei...ca sa nu aud vorbe mai tarziu!
Sa revenim la selectia de gene, trebuie sa recunoastem in unanimitate ca pamantul este de fapt separat de culturi si nu culoarea pielii, religii sau alte asemenea categorii segregationiste. Tot orientul mijolciu a fost o zona musulmana avand obiceiuri culturale asemanatoare si cu foarte putine zone delimitate ca fiind tari. Verificati harta politica inainte de primul razboi si veti vedea.
Selectia genetica reprezinta oare raspunsul la o problema imaginara sau o rezolvare imaginativa la o problema reala? Religia este responsabila de reformarea culturilor sau cultura este formatoare de religii?
Daca aducem in discutie romanii, putem admite ca Romania este un amalgam de culturi asemanatoare si cu religii asemanatoare cu cea a dacilor. Stim ca fiecare sat si comuna are ritualul ei in ce priveste ordinea fireasca a lucrurilor si religia este influentata destul de puternic de catre locuitorii zonei respective. Nu mai reamintesc obiceiurile precrestine care in anumite zone se pastreaza foarte bine. Mai putem admite ca Nu suntem daci decat in conceptie pentru ca genetica romaneasca a ajuns un amalgam de nordici, africani, asiatici si mongoloizi. Nu de 20 de ani ci de sute de ani. Dacia pe care o vor romanii de astazi(si eu printre ei) este reprezentata de idealuri si concepte nu de puritate genetica si rasiala. Daca mergem la Roma ne comportam ca romanii! Astfel si noi romanii avem nevoie de cultura noastra si bineinteles cu influentele acceptate(sarailie, gulas, etc.) cat si cele viitoare. Restrangerea fata de ideile lumii nu aduce nimic bun dar nici importarea oricaror culturi doar pentru ca este la moda si in nici un caz evolutia nu se va face in laborator sau camere de gazare. Cand s-or gaza vidrele si rinocerii intre ei, atunci putem accepta ca suntem normali din punct de vedere evolutiv. Pana atunci ...Make love not war...si niste Marie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu