vineri, 28 octombrie 2011

Cea mai proasta idee...in mare parte

In momentul situatiei actuale, singura tampenie mai mare decat:
O petitie care sa sugereze crearea unei noi etnii. Dau cu copy/paste textul integral al acestei petitii:
Creearea etniei "daca" in Nomenclatorul de etnie si limba materna - Petitie

Creearea etniei "daca" in Nomenclatorul de etnie si limba materna

Sustinem creearea etniei "daca" in Nomenclatorul de etnie si limba materna folosit la Recensamantul din 2011. Suntem foarte multi cei ce se considera daci, de etnie daca (nu am fost niciodata romanizati). Avem dreptul de a ne exprima liber etnia, si, de aceea, vrem creearea acestei etnii in Nomenclator, pentru a nu fi inclusi in statistici la categoria "etnie romana" sau "alte etnii".

Aviz celor curajosi, care urmaresc adevarul si dreptatea!

http://www.petitieonline.com/creearea_etniei_daca_in_nomenclatorul_de_etnie_si_limba_materna


De ce este o idee proasta:
- Dupa cum stim, poporul roman este miserupist de orice petitie online, indiferent de ce se doreste sa fie salvat sau construit. Salvati balenele roz sau rosia montana, sunt egale cu zero daca nu vin ordine de sus sau amenintari cu puscaria.
- Crearea unei noi etnii, va face ca orice om cu scaun la cap sa se intrebe daca initiatorii nu fac parte din vreo secta bizara cu tendinte spre shot-uri de pipilica. Stim noi ca cine...
- Crearea unei noi etnii va face doar sa fragmenteze si mai tare identitatea nationala. Sia asa extrem de fragila!
- Piata tinta a acestei petitii este reprezentata de oameni cu studii cel putin facultate sau cu apetit individual de cultura extrem de ridicat. Din pacate aceasta parte a populatiei este foarte mica in comparatie cu cei care abia au terminat liceul sau 8 clase. Nu mai intra in acest calcul taranii peste 50 de ani care au sub 8 clase. Tocmai acestia fac parte integranta a istoriei noastre si de care ar trebui sa ne folosim iar nu sa ii dam in laturi doar pentru ca nu au computer personal si internet. Ei formeaza in mare parte populatia tarii si nu academicienii. As da orice sa vad numele unor artisti de muzica populara(S. Vicoveanca, G.Turda, N. Furdui Iancu, alaturi de Gheorghe Amariei-ciobanul satului si Tudor Covaci-profu' de istorie al comunei, pe listele acestei petitii)

- Oricat imi place asceasta idee(imi doresc sa fiu dac in acte si nu roman!)nu prezinta nici un fel de interes tarii, ori ar trebui sa ne preocupe acum alte lucruri in afara de etnie.
- Numarul celor care vor semna petitia, doar in mod exceptional va atinge 500.000 de locuitori ai Romaniei. Cu cel mai mare optimism de care dispun nu pot da un numar mai mare de 1.000.000(un milion) si la o socoteala de clasa a-2-a mie imi da cu virgula la acest numar in raport cu populatia Romaniei.
- limba daca este moarta de cand lupul catel. Limba romana este un amalgam de arhaisme, neologisme, romgleza, cuvinte imprumutate si altele. Vrem sa facem abecedar al limbii dacice dar in schimb nu avem identitate nationala asa cum suntem astazi. Vrem studii in limba materna dar Sarmizegetusa este acoperita cu asfalt si sistematic daramata.
- Ne batem cu caramida in piept ca nu am fost niciodata romanizati(nu ca ar fals)dar diversele site-uri(sau cum se numesc) arheologice de pe langa Targu Jiu sunt acoperite din divere motive. Anul asta am fost deasupra zidurilor unei cetati care arata datorita timpului ca un deal. La jumatate de metru adancime se pot gasi dovezi clare dar se trece sub tacere. Ar trebui sa ne preocupe indepartarea prafului depus pe trecut si nu numele. Intai dovada fizica si apoi conceptul.

De ce are si parti bune:
- Trezirea unora(alti noi curiosi) la realitate si acceptarea faptului ca istoria a fost (re)scrisa de romani numai in intersul lor.
- Roma nu exista pe cand Zamolxe crestea un popor.
- Dacia a fost odata si imperiu. Nu numai cuceriti si despartiti cum scria in manualele istoriei..si inca scrie!
- Ilirii(Albania) sunt fratii nostri. Verificati limba lor si o sa va stea mintea in loc.


Concluzii si alte idei:
Imi doresc sa fiu Dac in acte dar nu ma incalzeste daca tot un Traian cumparat de imperiu de apus, ma conduce.
- Sa salvam Sarmizegetusa, sa dezgropan trecutul si sa construim monumente in numele dacilor. Reconstructia integrala a vetrelor dacice.
- Portul national sa fie cel dacic.
- Sa ne recuperam documentele de la Vatican. Si multe alte lucruri normale si fezabile. Faptul ca o idee este mai puternica decat orice armata, stie oricine dar mai intai trebuie sa ai un trecut din care sa reiasa aceasta idee.
Ori pe noi ne gadila un limbric prin rect, de etnii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu