sâmbătă, 22 octombrie 2011

Cum sa...

Trebuie sa precizez de la inceput ca nu stiu si in nici un caz nu detin metoda infailibila de rezistenta la orice influenta exterioara. Sunt om ca restul oamenilor si am si eu limitele mele biologice si psihice. Sau cel putin asa cred....
IN ce priveste rezistenta:
REZISTÉNŢĂ, rezistenţe, s.f. I. Faptul de a rezista; împotrivire, opoziţie, apărare împotriva unui atac. ♦ Respingerea atacurilor repetate ale inamicului şi menţinerea poziţiilor proprii. ♦ Mişcare populară antifascistă de eliberare, desfăşurată în timpul celui de-al doilea război mondial în ţările ocupate de fascişti. II. 1. Calitatea de a fi rezistent. 2. Putere de a înfrunta boala, oboseala, foamea, lipsurile etc.; calitate a unui organism de a nu contracta o boală contagioasă. 3. Proprietate* a unui corp de a suporta, fără modificări în masa lui, acţiunea altui corp sau a unei forţe străine. ♢ Rezistenţa materialelor conductor electric o opune trecerii curentului şi care depinde de materialul din care este făcut conductorul, de grosimea şi de lungimea lui. 5. (Tehn.) Rezistor. – Din fr. résistance, it.
...cea mai buna explicatie este data la punctul 3.
*Trăsătură predominantă care caracterizează o fiinţă, un lucru, un fenomen etc. şi care diferenţiază o fiinţă de alta, un lucru de altul etc.; caracteristică, trăsătură, însuşire.

In acest moment vad o singura metoda de rezistenta impotriva atat a aplaudasilor cu creierul lipsit de circumvolutiuni cat si a celor care au impresii de zei interstelari. Adica carnatii cu legile lor nationale si/sau globale. Ca sa nu existe confuzie ca am ceva doar cu ai nostri si cu aia de afara nu.

Aruncati tembelizoarele!

Invatati, invatati, invatati!
Orice! Absolut orice. De la fabricarea unei sfori si pana la constructia de baraj. De la limbi straine(cat mai multe) pana la nutritie. De la medicina si tehnici chirurgicale pana la arhitectura. De la tehnici de manipulare sociala si/sau individuala(NLP) pana la metalurgie. De la arheologie la meteorologie. De la tehnica Sun Tsu pana la Sanda Marin. Orice lucru nou invatat nu face pe nimeni geniu ci doar mai cult ori doar cultura sanatoasa ajuta omul sa gandeasca mai corect si cat mai aproape de normalitate. Prin normalitate intelegem legile morale general acceptate de umanitate.

Pregatire si repetitie
Pe cat posibil zilnica, saptamanala sau oricare alta forma ciclica de intarire a cunostintelor. Repetitia e mama invataturii!
Avem nevoie de CHKDSK-uri repetate pentru pastrarea informatiei curate. Si pentru sanatatea mintii si a materiei cenusii...implicit....intelegeti voi...

Sa avem grija de batranii pe care inca ii mai avem
Fara ei, ne vom pierde urma in praful anilor. Fara ei nu stim de unde venim si unde vrem sa mergem. Nu avem continuitate la nimic fara parinti si bunici. Suntem doar indivizi imbatraniti pe seama trecerii anilor fara obarsie sau trecut. Cinstind predecesorii ne cinstim pe noi si avem ce sa oferim copiilor nostri. Altfel suntem doar vite in abator.
In acest concept ii inglobez si pe bunicii bunicilor mei care mi-au lasat mostenire tot ce am, ce sunt si o sa devin.


Formare sau alaturare in comunitati de oameni cu vederi apropiate voua.

Atat impreuna cat si separat putem schimba ceva. Orice este stricat si se cere inlocuit.Daca nu ma cauta Tetragramatonii, o sa mai scriu si alta data.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu