vineri, 14 octombrie 2011

De gandit... sau For the greater good!

For the Greater good!

Pentru orice dicton sau lozinca politica, economica sau sociala exista un studiu psihologic si social bine pus la punct, astfel incat orice forma de protest, exprimare libera sau dizidenta este eradicata in timp record.
Pentru exemplificare si intelegere mai facila pot da cateva exemple istorice si conceptele sau actiunile decurse din ele.
Germania NSDAP cu mania de a dovedi ca natia germanica este buricul lumii si mandatul sau este de a curata lumea de evrei si alte natii ce nu conveneau regimului sau. Pare interesant din punctul de vedere al oricarui german de a-si vedea tara ca fiind cea mai buna si germanii sa petreaca in Valhalla o eternitate dar as intreba soldatii lui Hitler daca aveau aceeasi parere cu el cand mureau de foame si frig pe fronturile Siberiei. Ma gandesc totusi ca poate ultimul lucru ce le trecea prin cap(altul decat glontul)este sacrificiul sau pentru o Germanie condusa de un dement pe care il adula pana la extaz, putin spre un orgasm cosmic, la minus 40 de grade si nemancati si dormiti de saptamani. Dar noi existam si luptam pentru Furer, 3rd Reich si armata lui de dementi care sunt la caldurica si imbuibati pana aproape de plesneala...sigur...si marmota invelea ciocolata!

Rusia in timpul Marii Epurari. Cu siguranta Stalin a facut un lucru bun pentru populatia majoritar taraneasca(agricultori, nu partidul) din punctul sau de vedere dar la fel, l-as intreba pe Trotzki ce parere a avut despre aceste actiuni cand a primit pioletul in teasta. Probabil ar raspunde: "Oare eu nu ma sacrific pentru marea majoritate a poporului rus si totusi fac un bine....for the greater good?"

Rwanda 1994. Hutu aranjeaza de un mic masacru de tutsi pentru, The greater good! In realitate, majoritari erau si sunt inca, hutu, dar ma indoiesc ca a fi tutsi mai frumos si cu trasaturi mai "europenizate" a constituit un avantaj pentru acea actiune. Din contra...

Uganda 1971-1979 Idi Amin.
Romania 1967-1989 Nicolae Ceausescu
Cambodgia 1975-1979 Pol Pot
........
Mai continui sau ne vom da seama ca totusi rasa umana are ca istorie DOAR aceste impulsiuni animalice de a strica, distruge sau eradica pe cei care nu sunt de acord cu idealismul lor.
Sistem de sanatate. Cineva decide cine trebuie sa moara si cine nu.
Alimentatie. Mancare ca pe timpul lui Ceasuescu(adica extrem de rara) daaaar doar ce nu trebuie organismului uman. GMO, iradiate, saracite de nutrienti, etc. Si ne intoarcem la sistemul sanitar.
Sistemul monetar. Controlat la sange de niste unii care doresc control total al banilor, care nu sunt ai tai ci doar te folosesti de ei un anumit timp pentru ca este de fapt un imprumut de la aceiasi baieti. Banii care iti vor da de mancare nu vor mai exista in conturi pentru ca intr-un sistem, posibil viitor, se vor volatiliza doar pentru ca nu corespunzi. Nubani, nu mancare, nu mancare...boala. Nu sanatate, vei crapa!
Loc de munca. Esti overqualified sau ai idei extremiste, de genul(libertate, egalitate, proprietate, etc)nu te baga nimeni in seama si vom ajunge, nu munca, nu bani, nu mancare, nu sanatare.
Proprietate. Ca proiectul lui Ceasusesu de a face cartierele doar loc de dormit si Circurile foamei, niste cantine unde poti avea dreptul la niste zemuri luuungi si cu cine stie ce cacaturi in ele, oferite drept mancare stiintific gandita pentru o mai buna productie socialista.
Deci oameni buni, fara casa, te bate vantul si in cur, fara mancare, cu siguranta ajungi la spital iar daca niste dementi vor sa puna mana pe putere globala, stiind ce masacre si epurari s-au putut face la nivelul anilor 40-80, putem oare, macar sa ne inchipuim unde putem ajunge in anii urmatori, avand in vedere ca tehnologia armamentului si a informatiei este in crestere exponentiala, zilnic?!!!

Asta reprezinta For the greater good in viziunea unora. Trebuie sa ne gandim ca aspectul de a fi minoritar nu mai reprezinta un temei real ci realiatea ne arata ca absolut oricine este minoritar.. Indiferent de functie, rol in societate, sex, religie sau inaltime! Pe scurt, indiferent ca esti disident, adversar politic si/sau economic, evreu, ucrainean sau ai ochelari si pari intelectual, esti o tinta! Nu posibila, ci o reala tinta pentru ca nu depinde de posibilitate ci este doar o problema de timp pana cand vei calca gresit. Vechiul banc cu iepurasul care nu are caciulita va reveni la moda numai ca de data asta, seful recalcitrant va avea puteri depline...maxime si cu siguranta nu va fi un ursulica!
NImic din ce va veni nou in sistemul de guvernare, NU VA REPREZENTA UN BINE ci doar ingradire de drepturi. De orice fel. Dreptul la integritate, sanatate, proprietate si multe altele for ramane un mit exact ca Atlantida si epopeea lui Ghilgames. Vom ajunge sa ne amintim(daca vom mai avea si memorie sau chiar gandire superioara) de habeas corpus ca vorbe de duh.

Le dedic aceste randuri, baietilor care stiu extraordinar de bine sa citeasca printre randuri. Aia de la Tetragrammaton! Aia care trebuie sa gandeasca acum, ca si copiii lor vor avea aceeasi soarta cu aia pe care ii toarna si monitorizeaza acum! Adica ksatria.
Intradevar...castiga bani de la sistemul care ii impinge de la spate cu directive si "rugaminti obligatorii" spre o liniste intre cetateni, indiferent de marimea zonei de aplicare. Fie ca vorbim de o zona cu limba asemanatoare sau vorbim de zona cu o multitudine de culturi si istorii intregi, toti apartinem aceleiasi specii care e pe cale de schimbare majora si dupa cum merge "vremea probabila" cu siguranta nu o sa fie in bine. Cel putin se pot lauda la copiii lor, ca vin de la serviciu si si-au facut datoria de exterminatori de drepturi...pana vor ajunge sa realizeze ca nici drepturile lor nu mai sunt ce au fost odata si vor deveni exact ca in Equilibrium, sensibili, emotionali si devin ei insisi tinte...For the Greater good!
Cum un pic de istorie nu strica nimanui, le recomand pentru o mai buna intelegere, H. Himmler si mai ales, Nikolai Ejov. Asa...cam cum au sfarsit ca tot erau parte din sistem!

De fapt...suntem la fel de primitivi ca indienii cu castele lor.
Brahmani-aia cu ochiul maro care vede tot!
Ksatria-baietii buni din spatele alora de mai sus si care le pazesc divinitatea cu arme pamantene.
Vaisya cei care asculta de sistem
Sudra...pielea p*lii adica aia care gandesc si critica, primesc cele mai crunte pedepse. Suntem asa de evoluati...mai avem putin si depasim euglena verde si hidra de apa dulce.

Vai de noi...ai dracu extraterestrii..nu mai vin odata cu colonizarea lor?

2 comentarii:

  1. Vrei sa devenim colonia extraterestrilor ? Pai nu suntem deja ... de cand ne-au creat ? Cine crezi ca se oculteaza in spatele " elitei " care conduce din umbra ?
    Chiar iti imaginezi ca s-au pus vreo 20 de oameni intr-o zi la o masa si au decis ca in maximum 50 de ani, ei sa devina conducatorii lumii ... si chiar le-a iesit ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred nimic pana nu vad ceva concret, dar cum cred in existenta extraterestrilor, pot deasemenea ca si cei cu grupurile lor oculte sau nu, sunt de fapt niste Iuliusi Cezari sau Poli Poti...adica tot niste genii intunecate ale cuceririi si distrugerii a conceptelor: libertate si egalitate.

    RăspundețiȘtergere