duminică, 23 octombrie 2011

N-am gasit titlu...

Mergand prin istorie, indiferent de perioada, sistem social sau economic, trebuie sa recunoastem ca nici o personalitate nu a modificat cursul istoriei fara un studiu solid. Scolastic sau macar pura curiozitate, trebuie sa existe in cei care vor sa schimbe ceva in cursul vietii lor. Traim vremuri destul de interesante si cu potential mare de conflict global, desi majoritatea politicienilor si economistilor au tendinta de minciuna patologica doar spre dezmintiri oficiale. Personal mi-ar fi placut sa traiesc in alta era. Preferabil cea de piatra, in care toti aveau aceleasi drepturi si oportunitati. Oarecum toti pentru ca trebuia sa existe in fiecare comunitate cel putin un saman sau vrajitor care nu muncea si totusi viata lui era lipsita de probleme simple, ca: hrana! Comunitatea ii donau de toate fara ca el sa faca mare efort. Asta era primul tip de polician sau popa. De asemenea era si arhetipul de judecator. Calaii erau reprezentati prostimea extaziata de capacitatea samanului de a dovedi vinovatia.
Pentru aceste dileme si nu numai, cred ca cea mai buna carte pe care am citit-o:
Tokarev - Religia in istoria popoarelor lumii http://www.coltulcolectionarului.ro/religia-in-istoria-popoarelor-lumii-p-52028.html

Ca orice saman, preot sau garcea, care se respecta, trebuie sa vina cu diverse metode de coercitie, pentru ca vechile metode de convingere a gintei, nu mai dau la fel de bine roade ca in vremurile trecute. Asa incep studiile experimentale pe grupuri sau individ. Indiferent ca este vorba de cel in care iti duci existenta sau altul rival si/sau prieten, stim ca acest personaj isi duce existenta in afara grupului. Unii dintre ei sunt chiar prietenosi triburilor din jur si le ofera ajutorul sau in schimbul diverselor bunuri. Hrana, unelte, imbracaminte, etc.
De citit:
Gustave le Bon - Psihologia multimilor sau Psihologia maselor
Experimentul Milgram, Stanford si altele dar puteti gasi punctul de plecare, aici:
http://www.topexperti.ro/article/viewArticle/article_title/10-studii-psihologice-interesante/id/120


Pe masura ce vremea trecea si comunitatile avansau in civilizatie, cultura si tehnologie, au aparut si curiosii si scepticii in legatura cu acesti supra oameni de care se temeau prostimea indoctrinata. Pe de alta parte tot "sarea pamantului" au ajutat sau incetinit restul comunitatilor in avansul si declinul cultural, prin mituri, balade, cantece si ritualuri numai de ei stiute. Astfel au aparut cele 3 tabere de oameni. Cunoscatorii, opozitia sau contracandidatii si marea majoritate reprezentata de cei ignoranti si fricosi. Se deduce ca doar primele tabere aveau cuvant de spus in comunitatea umana iar restul doar se conformau fara cracnet.

Mai tarziu, in plin feudalism, conceptul de 3 clase sunt mult diminuate si astfel apar doar 2. Conducatorii care alterneaza in exercitiul functiunii si restul de oameni care formeaza marea majoritate ca numar insa insignifianta ca drept drepturi sau forta de opunere. Tocmai din aceste randuri groase de muritori de foame, se aleg indivizi fara prea multa gandire, se indoctrineaza si se foloses cdrept forma de razboinici la care se pot apela oricand. Forta de suprimare a oricaror forme de protest este extrem de brutala si pe cat posibil cat mai devreme. IN conflictele dintre orase, comitate sau chiar tari, se apeleaza la promisiuni sau la arcan si amenintari in lipsa obedientei comunitare.
Astfel apar politienii rasati care folosesc metodele coerctive drept scuza de raboi contra tarii lor, etichetand populatia proprie drept...terorista. Vezi Patriot act si documentele naziste.

Peste muuult timp, ajungem in secolul 21 si ne dam seama ca de-a lungul secolelor,mare lucru nu s-a schimbat deloc. In afara de categva inventii precum tiparnita, becul, radioul sau motorul cu ardere interna, tehnologia de guvernare este la fel de sclavagista sau feudalista. Aceste concepte, indiferent de ce spune orice carte de literatura, istorie sau economie, este acelasi lucru. Singura diferenta sunt de fapt lanturile si corectiile fizice cu biciul. Cam atat!
Darile catre cei care conduc sunt la fel de grele indiferent de era. Indiferent ca se numeste taxa, impozit sau zeciuiala nu conteaza. vorbim doar de schimbarea unor denumiri si nu de concept.
Stim ca in epocile trecute viata era extrem de grea. Astazi, sub simularea libertatii, platim taxe si impozite mai mari decat in epoca fanariota sau romana. Vorbesc de marea majoritate a oamenilor si nu de afaceristi, economisti sau politicieni...care sunt de fapt cam toate la un loc. Un afacerist mare are nevoie de legi si trebuie sa devina politician iar un politician nu poate trai cu salariul de la buget fara o afacere serioasa. Nimic nou, fata de perioada cotropirilor. Diferenta dintre aceste perioade este numele celor care le platim taxe si dijme. Odinioara se numeau hoarde cotropitoare de diverese etnii iar astazi sunt cetatenii tarilor.

PS. Ceea ce politicienii sau vechii samani, promiteau ca vor da, exact acestea vor disparea si ceea ce promit ca vor scoate din pacate se vor inaspri. NU ma credeti pe cuvant ci doar uitati-va la discursurile tinute de presedinti, parlamentari sau alta functii inalte in orice forma de guvernare sau economica. Incepeti cu Base si Obama.

Ca idee de plecare:
Henry Kissinger
S.Freud, C.G.Jung si legaturile lor cu elita si serviciile secrete americane.
Condoleezza Rice
The Aspen Institute
Bohemian Club
CFR nu ala romanesc ci foreign relation
Zbigniew Brzezinski cu cartile lui...
Klaus Barbie si studiile lui la CIC, CIA
Operatiunea Paperclip sau cum s-a format intelligence in america.
http://www.imdb.com/title/tt0979263/

Din pacate, George Orwell se va rasuci in groapa, de ciuda la ce o sa fie. Faptul ca este peste ocean, nu are nici o relevanta. Eu sper totusi sa nu fie asa.
Intre timp...
Revin: Invatati, invatati, invatati! Cum sa...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu