luni, 7 noiembrie 2011

Armata si inutilitatea

In vremea stagiului militar obligatoriu se spunea: Cine face armata este barbat si cine nu o face este barbat destept!
Trebuie sa rescunaostem ca armata este una dintre multele metode de indoctrinare ideologica si/sau psihologica. Dupa cum stim, armata moderna foloseste metoda de frustrare-agresiune de conditionare a individului in lupta. Pentru cine este curios despre acest concept puteti incepe cu Human resources sau cautati putin prin analele psihologiei militare. Sunte informatii destul de vechi si nu mia au rost sa le ascunda. Astazi exista metode medicamentoase, radiatie sau NLP multe mai eficiente decat urlatul, imbracitul, bataia si umilinta la care este supus un nou recrut. Astazi, chipurile, sunt folositi carde militare specializate. Eu le spun mercenari la fel ca sicarii, legiunea straina sau armata "ultimilor oameni" Adica americanii.
Dupa cum stim mercenarii lupta pentru bani si foloase materiale. Ce nu se spune si este unanim sub tacere, faptul ca alte foloase ale victimelor sunt dea asemenea insusite. Se cunosc destule cazuri in lume si nu sunt deloc putine.
Armata de la inceputurile lumii, a fost folosita in scop defensiv pentru pastrarea integritatii teritoriale cat si ofensiv pentru exinderea teritoriului si a avutiei.
Orice trupa, se poate conditiona sa fie atat defensiva cat si ofensiva, numai cu specificarea ca este un drum numai cu un sens. Cine este defensiv se adapteaza cu greu la a deveni ofensiv dar niciodata destul de eficient pentru a deveni o elita militara iar cei ofensivi nu vor deveni sub nici o forma defensivi datorita conditionarii psihice si fizice la care a fost supusi. Spre deosebire de metoda de indoctrinare ofensiva, cei defensivi au rata de cadere psihica infinit mai mica decat primii. Orice metoda de prelucrare a individului spre o indoctrinare ofensiva, duce la pierderea personalitatii, cresterea agresivitatii, indiferent de mediul in care traieste si in final devine un element periculos pentru societate. Majoritatea sufera de sindromul post traumatic in grade diferite, date de educatia primita in sanul familiei din care provine. Cum tendinta lumii civilizate de a rupe orice legatura cu familia la nivel de relationare cu autoritatea, este clar la ce trebuie sa ne asteptam de la urmatoarele generatii de soldati. La fel cum Gen. Patton palmuia soldatul care suferea de acest sindrom insa acum stim ca la acea perioada era numit lasitate, la fel vor actiona si restul de civili la contactul cu aceste elemente umane decazute din conditia de om la cea de animal de lupta. Cifrele oficiale din armatele ofensive ale lumii(sunt doar 2 de fapt) stim ca 30% din soldatii prezenti in prima linie sufera de PTSD. Acum intrebarea de baraj: Oare care este procentul real in raport cu procentul dat de ei? 50%?
Veteranii cu tendinte agresive si potential antisociale reprezinta marea realizare a armatei din zilele noastre; nemai punand la socoteala sumele astronomice care sunt cheltuite zilnic iar armata este eficienta doar in cazul unei confruntari directe. Pe scurt, armata doar consuma si nu produce. CUm armata Romaniei actuala are cu mult sub numarul de cadre si soldati de acum ceva ani iar cei ramasi putini sunt dati in chirie armatelor ofensive, este clar unde vom ajunge. O sleahta de descreierati cu tehnici avansate de suprimare. Bravo Armata romana si felicitari conducatorilor vanduti pe iluzii.

Stiind ca armatele sunt mijloace de expansiune ideologica a conducatorilor, trebuie sa luam in calcul ca pana si armatele sunt formate din oameni care vor re(de)veni parti ale societatii din care au plecat iar societatea ii reneaga doar pentru ca nu i-au trimis ei la razboi; dar a fost bine pentru traiul linistit de care au avut parte...si-au facut treaba, acum sa dispara... superba memorie are specia asta.
Get over with sau It was your job...sunt indemnurile familiei si apropiatilor celor care vin din zone de conflict. Superbe vrobe. Era serviciul tau sa omori oameni care isi aparau tara si traiul lor si mai tare decat asta este indemnul de a trece peste ce ai vazut desi esti marcat pe viata. Viata nu va mai fi la fel. A ta, a familei si societatii care te reneaga.
Suntem mai rau ca suricatele, care, isi ridica luptatorii la rang de regi care stiu ca un conflict trebuie evitat din cauza pierderilor din ambele tabere.
Totusi, cei mai infocati ai libertatii prin conflict armat, nu pun niciodata mana pe arma si nu sunt nevoiti sa dea nas in nas cu inamicul... Astia ne sunt conducatorii!
Pe de alta parte, noi, avem datoria morala de a vedea si recunoaste delirul in care suntem astazi din cauza unei singure armate. Cea globala. Aceasta formatiune bine organizata suge zilnic resursele si asa exorbitat de scumpe, de la gura celor ce au intradevar nevoie de ele. Armata este doar o alta forma de control al disidentilor. Indiferent ca vorbim de opozantii din Okinawa care militeaza(interesant cuvant) pentru plecarea armatei ramasa stationata din razboiul 2 mondial sau de ridicarea altor baze noi ca in Vicenza, Italia, armata ramane doar o forma de expansiune spre o lume cat mai inchisa si eradicarea drepturilor ramase. NWO este mai aproape decat ne inchipuim si nu e film SF. Ne indreptam spre o lume plina de rahat maro si ne complacem in asta.
Palestina, WWII, Corea, Vietnam, Cuba, Yemen, URSS,Palestina, Kuwait, Irak, Afganistan, Irak, Libia, Irak, Afganistan, Pakistan, Palestina si lista nu e completa... Cand se vor sfarsi toate masacrele in numele dreptatii si libertatii? Armata e noua inchizitie. Este cancerul omenirii, buboiul plin de puroi si capatul acestei civilizatii.


Oricine spune altceva despre armata, maninca rahat maro. Si nu dala dulce!

Pentru lectii avansate: Actiuni psihologice in confruntarile militare contemporane. Este o carte veche din 1988 dar buna in ce priveste antrenamentul defensiv pentru intreaga populatie. Este unul din inceputurile cu psihologia militara. Stiu ca exista si alte carti extraordinare precum: arta razboiului de Sun Tzu, Principele si altele dar sunt aplicabile doar in cazul in care cititorul este deja comandant si noi cum nu suntem generali sau macar colonei...prefer metoda subversiva de aplicare a cunostintelor in psihicul semenilor mei. Adica cu blogul :))

Personal, i-as spanzura pe regi, de matele papilor(sau invers), generali, politicieni, economistii si bancherii lumii.
Dar nu de gat ci de picioare. In fiecare zi, cate 3 ore de 3 ori pe zi! Restul liber doar pentru sapat pe plantatia de cucuruz! Somn sa aiba doar de sarbatori.
Pastele cailor, craciunul mortilor si anul nou, doar cand se nimereste cu cel chinezesc.

Pentru alte studii dar mult mai elevate cautati aici

2 comentarii:

  1. Gand la gand... Tocmai imi adunam poze de pe strada, cu reclama care o fac astia la armata ! In fiecare an, in octombrie incepe spalarea de creier si tine pana la sfarsitul lui noiembrie : sunt peste tot, cer bani pentru armata...
    O sa postez si eu in curand... momentan colectionez poze...

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa se inteleaga ca sunt pentru armata dar nu pentru ofensiva ci doar pentru aparare in caz de atac. PUNCT! Si neaparat sa existe stagiul militar obligatoriu dar nu cum a fost pana acum cu bataie de joc. Daca armata inseamna ca trebuie sa-ti iei bocanci in osul sacru pentru a beneficia de 3 operatii care te limiteaza pe viata doar pentru ca un kkt de sergent a vrut sa-ti arate ca el e smecher, inseamna ca suntem in comuna primitiva ca mentalitate. De fapt, aia nici armata nu faceau. Oastea era ad hoc.

    RăspundețiȘtergere