duminică, 13 noiembrie 2011

Falusiada sau hegemonia masculina

De mai bine de 7000 ani, barbatul a asuprit femeia cu scopul de a o face inferioara si supusa dorintelor distructive ale simbolului falic. Totul a suferit schimbare si nimic nu a fost omis sau aruncat. Orice se putea transforma in forta virila a barbatului; din sensibila, cumpatata si ordonata lume matriarhala, a fost transformata, rasucita, rastalmacita si nu in ultimul rand supusa prin forta bruta a masculului. Desi existau semne ale superioritatii simbolului feminin, fata de cel masculin, hazardul(caci nu pot spune ca apartine vreunei divinitati asemenea oroare) a facut ca ordinea lumii sa intre pe fagasul distrugerii pana in pragul disparitiei. Pasa si zeii moderni sunt numai simboluri masculine. E logic sa fie asa, mai ales ca lumea noua a fost transformata de masculinitate. Din fericire, in unele triburi asa zise primitive, inca mai exista un cult al fertilitatii, al naturii, al lumii, unde simbolul predominant este cel feminin; de procreere, iubire, cultivare, inaltare. IN lumea noua, avem falsa impresia ca toate calitatile marete ale civilizatiei sunt produsul concurentei. NImic nu poate fi mai departe de adevar si nimic nu ne poate afunda in negura uitarii si a decaderii din orice punct de vedere decat acest concept de concurenta. Fie ca vorbim de cel dintre indivizi sau la cel dintre popoare, concurenta aduce doar distrugere, conform civilizatiei falice. De la caderea matriarhatului, lumea a evoluat doar prin razboaie, injosiri, cuceriri si de ce nu, reformarea credintelor din compasiune, iubire si intelegere, in lupta, pedeapsa si razbunare. Orice zeu are femeia supusa si in nici o ideologie mai noua de 2500 de ani(chiar si mai veche) nu prezinta altfel. Razboiul este de fapt un ritual de aruncari de falusuri peste vecinul care nu iti recunoaste marimea si virilitatea. Bogatia este recunoscuta ca un birou in varful falusului cel mai inalt si nu in diversitate sau marimea biroului. Masina cea mai lunga si puternica(mii de cai putere...duh!) este simbolul statutului de avere. Trabucul cat mai lung si gros, inelul cu initialele liniei paterne, ceasul cat o conserva de peste, telefonul cel mai capabil(ca doar e neutru...;) ), muschi de taur si falus de cal(pe cat posibil), putere distructiva cat mai mare, egoism si aroganta cat mai aproape de dementa. Astea si multe altele sunt simbolurile lumii moderne si in nici un caz moderatie, iubire, intelegere si iertare.
IN toate culturile lumii femeile sunt ostracizate si pe cat posibil, si castrare psihica. Baietii sunt vazuti ca zei si motiv de fumat trabuce si baute crancene, pe cand fetitele provoaca doar dureri de cap si ganduri ca sunt doar fete. Si ne credem civilizati. Suntem mai inferiori decat neanderthalii si cro magnonii. Suntem rezidurile umanitatii care am putut deveni vreodata. Pana si leul, "regele junglei" fuge din fata leoaicelor dar nu si oamenii. Noi le castram , le batem, le punem la cratita si le taiem orice drepturi la replica. Caci doar asta au avut. Asta a fost arma lor. Replica. Barbatul a avut pumnul. Mai retarzi decat orice animal inferior..omului. Ipotetic poate...inferior noua.
Semnele noii lumi in orizontul deloc indepartat, vedem simbolurile fertilitatii, iubirii si ale naturii crescand si luand locul vechilor concepte deformate, gresite si impovoratoare ale umanitatii. Pana si psihologia a avut rolul ei distructiv si cum bine stim, toti tatii de astazi care au citit macar o carte despre cresterea copilului stie ca rolul lui nu este doar de a aduce bani ci de a aduce prin puterea lui fizica, stabilitate familiei si sustinere in situatii critice. Rolul barbatului se transforma din cel dominator in cel cooperator. Este de ajuns sa ne uitam pe aleile parcurilor si sa intelegem acest curent. Indiferent de constietizarea acestui comportamnt sau nu, rolul barbatului de exploatator se apropie de sfarsit. A venit vremea simbiozei familiale. Curios faptul ca anumite cuvinte au aceleasi genuri indiferent de limba. Agricultura si cultura sunt de asemenea cuvinte cu aspect feminim. Razboiul este pur masculin. Iubire, placere, intelegere, compasiune...au acelasi gen. Pana si religia are nevoie de femeie. Mai ales dupa ce o suprima...dar niciodata nu lipseste din ecuatia lumii. Doar ce are o marime mai mare reprezinta un gen barbatesc: munte, ocean, arbore, popor, continent...curios nu? Dar, insula, mare, tara, natie, planta, samanta, planeta? Restul: fruct, orgasm, etc...neaparat neutru pentru ca e nevoie de 2... mai ganditi-va!*
*NU am facut nici o facultate de litere dar parca mesajul e la mintea gainii..pardon. Cocosului! ;)
Poate trebuie sa ne aducem aminte de Kali sau Hestia!
Ne place padurea si facem orice ne sta in putinta sa o protejam, ne producem singuri alimentele naturale si denigram in masa pe cele daunatoare. Refuzam sa mai cumparam produsele unei societati muribunde si reinvatam sa ne construim singuri uneltele si informatiile utile si regenerabile. Vedem in fiecare colt al internetului culturi naturale(bio), fuga de religiile partinitoare si ne reintoarcem in sanul panteismului si al naturii. Recunoastem prin studiile metafizicii ca lumea necuvantatoarelor are un rol decisiv in cultura si existenta umana. Avem tendinta de a ne intoarce catre linia de procreere, intelegere si iertare a altora. Iubim cu mai multa pasiune si comunicam pe toate caile posibile ale tehnologiei. Schimbam idei, unelte si concepte invechite cu altele noi si vechi in acelasi timp. Oamenii incep sa creada in alte idei decat cele prezentate zilnic, si asta exaspereaza elita conducatoare. Orice om are intrebari fara raspuns si spre deosebire de alte perioade istorice, curiozitatea a depasit frica. Frica a ramas un concept depasit si aduce in inimile umanitatii, evolutia si nu speranta catre o lume mai buna ci certitudinea ca locul nostru pe aceasta piatra in spatiul imens are implicatii mult mai mari decat aprinderile de lumanari. Ajutarea aproapelui este mai inaltatoare decat orice litanie obosita. Iertarea unui gresit aduce mai multa recunostinta si intelegere a lumii. Drumul catre noua civilizatie este mai aproape decat credem. In cazul in care cei puternici se vor opinti sa ne refuze drepturile din nastere, se va ajunge la o stare de exterminare a oricarei autoritati. Poate pare poveste din cartile pentru copii dar ar trebui sa se stie ca si cei mai primitivi oameni ai acestui pamant sunt in pregatire zilnica impotriva celor ce le-au refuzat drepturile stramosesti.
Revolutia e aproape. Mult mai aproape decat ne putem inchipui.

2 comentarii:

  1. Crede-ma ca nu vrei sa traiesti ca barbat, in dictatura uterelor : asta se intampla in tarile 'civilizate", si nu edeloc corect felul in care sunt barbatii calcati in picioare, legal, de femei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca la voi (in Cacanada) deschiderea usii unei femei, se interpreteaza hartuire. Asta e manie nu civilizatie. Despre dominatia uterelor nu stiu cat este de reala in alte parti insa(Romania adica) stiu cum sunt batute zilnic nevestele, cu furtune, cozi de lopata, bocanci in gura si alte metode consideratea normale de societatea in care se intampla. Adica satul. Pe de alta parte e si normal ca femeile sa riposteze in cele mai anormale moduri cu putinta, cu un trecut asa bestial. Ce fac eu si ce scriu pe blog, reprezinta frectie la picior de lemn fata d elume. Sunt constient ca nu pot schimba lumea fara fonduri serioase si influenta dar pledez pentru drepturi egale. Iar nu suprematia femeilor, pentru ca in acest caz, lumea ar fi intoarsa pe dos. Aceeasi Marie cu alta palarie. Acum stand intr-un picior si analizand ce ai zis cu dominatia femeilor, putem foarte bine recunoaste ca asemenea comportamente sunt generate doar de minti inguste si/sau de influenta razboinica a barbatilor. Putem totusi sa luam in calcul si cultura primitiva a anumitor triburi(cam toate de fapt) care se bazeaza pe conducerea femeilor in coeziunea familiei si a comunitatii. Femeile au grija de copii, casa, barbat, boli, etc. Barbatii sunt buni la procreere, cresterea copiilor, protectia familiei si a comunitatii, vanatoare si altele. Mutarea dominatie(puterea absoluta) in mainile femeilor nu este cu nimic mai buna decat cea a barbatilor. Este exact comportamnteul hienelor. Femeia alfa "isi" sau "ii" creste un fals falus. La fel si la pestii Xipho; in lipsa barbatilor, femelele se transforma. Total! Exista si explicatia psihologica...dar am uitat cum ii zice. :D
    Dupa cum e la mintea cocosului(sau a gainii...dupa caz) e nevoie de 2 pentru a forma un intreg.

    RăspundețiȘtergere