marți, 15 noiembrie 2011

Premiul Nobel

De departe, cel mai important premiu din istoria umanitatii este premiul Nobel. Acest Nobel Alfred a fost(pentru cei care nu stiu inca)un inventator si om de afaceri. Ceva de genul H. Ford si T.A. Edison. Toti au contribuit la cresterea umanitatii cu diverse metodologii , sisteme si unelte unice. Prin cresterea umanitatii trebuie sa se inteleaga doar ca termen de evolutie in stricta comparare cu timpul dinaintea lor. Cum oamenii(cei de la putere adica) au boala congenitala, brusc aparuta in momentul inscaunarii lor, de a transforma orice lucru bun, in arma. Pe cat posibil de distrugere in masa si imperios necesar cu crestere de conturi bancare. Preferabil si unanim acceptat al lor sau al celor care implementeaza aceste inventii si/sau inovatii.

Alfred Nobel
Inventatorul dinamitei. Oare la ce o fi buna asta? Nu raspundeti! Este intrebare retorica.


Agricultura si mediu Green revolution
Oficial: http://en.wikipedia.org/wiki/Green_Revolution
Realitatea cruda se vede aici: http://antiiluzii.blogspot.com/2011/11/solutii-locale-pentru-o-dezordine.html
Genocid, morti, incapacitare fizica si psihica permanenta, copii deformati, suicid, intoxicatii, etc.

Medicina
Lobotomie reparatorie
António Egas Moniz primeste premiul pentru descoperirea faptului ca extragerea anumitor parti din creier (pot)da rezultate bune in psihiatrie. IN realitate este o motoda barbara. http://en.wikipedia.org/wiki/Prefrontal_leucotomy

Insulina si minciuna, Ziua diabetului.
Dupa cum multi stiu(sau sunt eu optimist)descoperitorul de drept al insulinei este Nicolae Paulescu si nu cei doi sarlatani canadieni care i-au furat manuscrisele. Pentru cei care nu stiu, in interviul pentru cetatenia de canadian exista intrebarea despre descoperitorii insulinei. Frederick Banting si J.J.R. Macleod. Cica astia doi au facut marea descoperire. In fine...traim in epoca iudeica si antisemitismul si dezvaluirea ideilor cretinopate ale sionistilor(nu evreilor!!!) a condus la ce s-a intamplat si este astazi istorie.

Vitamina C sau cum sa taci permanent
Linus Pauling In 1954(chimie) si 1962(pace) primeste premiul dar nu i se recunosc studiile pe vitamina C.
Jonas Salk sau Albert Sabin nu meritat premiul ca doar au dezvoltat vaccinul pentru poliomielita. Premiul se duce nu la cel(cei) care dezvolta vaccinul ci la cel care izoleaza virusul; Frederick Chapman Robbins. Cum vine asta? In schimb, tatal vaccinurilor moderne(John Franklin Enders) are tot dreptul. Uitati-va la nume: ENDers... e clara predestinarea. Exact cum a fost intre Marconi si Tesla cu radioul.
Pavlov vs. Freud = 1-0 :P
Macar suntem safe datorita lui Fleming cu mucegaii lui.


Pace
Yasser Arafat, Shimon Peres, si Yitzhak Rabin received the Peace Prize in 1994 for their efforts in making peace between Israel and Palestine. Eu numar 2 de-o culoare si unul de alta. Sau nu mai stiu eu sa numar si sa vad ca echipele sunt inegale?
Henry Kissinger Un Om cu (prea) multe titluri. De origine germana(ca si guvernul american de altfel) stabilizat in ultima tara(cacamerica) si care a ocupat postul de consilier sef pe chestiuni ale relatilor externe. La fel ca si Condoleante Orez sau C.Powell. A primit premiul magic ca doar a servit sub presedintele care a avut in campanie continuarea razboiului din Vietnam. Adica Nixon. In aceeasi categorie de oameni excelenti intra si Zbigniew Brzezinski. Mare om si asta... ce a declarat el:
"It is also a fact that America is too democratic at home to be autocratic abroad. This limits the use of America's power, especially its capacity for military intimidation. Never before has a populist democracy attained international supremacy. But the pursuit of power is not a goal that commands popular passion, except in conditions of a sudden threat or challenge to the public's sense of domestic well-being. The economic self-denial (that is, defense spending) and the human sacrifice (casualties, even among professional soldiers) required in the effort are uncongenial to democratic instincts. Democracy is inimical to imperial mobilization."
The Grand Chessboard (1997)
Obama 2009. Orice carnat primeste premiul!
Mahatma Ghandi? Nu primeste niciodata premiul! Ce tare...baietii cu adevarat buni primesc doar daca devin "baieti buni". Pentru altii rai!
Elie Wiesel din Sighetul Marmatiei primeste premiul in 1986. Exista date despre legaturile lui cu Irgun si alte chestiuni care il pun in lumina nefavorabila. Dar are premiul! Ca idee:
Ideologul anarhismului contemporan, profesorul Noam Chomsky, în cartea sa The Fateful Triangle[31], citează o frază a lui Wiesel „ca un exemplu de suport uluitor al comunității evreiești din America față de politica ultimativ și inevitabil sinucigașă a guvernului israelian”: „Sprijin Israelul, punct. Mă identific cu Israelul, punct. Nicicând nu voi ataca, sau critica Israelul cât nu sunt în Israel.”
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Elie_Wiesel


Meteorologie
Al Gore primeste premiul in 2007 desi se stia ca a facut parte din Enron. NU se pocaise si ca urmare normala si sanatoasa sa produca An inconvenient truth ci doar a gasit alta metoda de a face bani prin taxa pe carbon prin tratatul de la Kyoto. Dar a primit premiul Nobel!Nu cred ca mai este nevoie de o lista completa a celor care alcatuiesc intregul tabel al acestor premii pentru a vedea legaturile lor cu anumite grupari. Ce fel de grupari...spuneti voi. Eu ma opresc din comentarii prea multe atat timp cat oricum nu se va schimba ceva in era noastra. Asta...biblica. Pot in schimb sa realizez si sa dau mai departe anumite concepte. Cine stie, poate se va inventa vreodata premiul Nobel pentru nimic pe blog. Am mare sanse sa il gastig. Daca se va da si pentru psihoze, cred ca il castig. Sau macar sper pentru ca se pare ca cei din conducerea tarii mele au un avans fata de mine, de numa'.


Era sa uit: Nobel pentru transport nu se da pentru ca H. Coanda ar fi trebuit sa primeasca cate unul in fiecare an de la inventia sa, raportat la numarul de avioane propulsate cu conceptiile sale.

PS. Nu ma injurati daca nu e toata lista cu Bold si italic. Am si eu limite si nici nu concurez la vreun premiu.

Un comentariu:

 1. Mare curiozitate,
  Sparta pe cei buni arunca
  Ora decadentei bate
  Mult comert putina munca
  A fura e la indemnana
  A munci e o eroare
  Avem apa in fantana izvorata din ulcioare
  Luptele pentru putere
  Pe cei slabi au sa-i conusme,
  Sunt mai multe ministere decat muncitori pe lume
  De un veac intreg incoace alungati sunt cei destoinici
  Multe premii pentru pace merg la ce mai mari razboinici

  Refren: Luminata vinovata, sangerie si albastra
  Incodata si-ncodata asta e planeta noastra
  Cati sunt contra cati sunt pentru toti sa-i fie azi de paza
  Ascultati avertismentul in acelea ce urmeaza

  La UNESCO si ONU mare fosnet de salarii
  Dominat prea mult de omul in convoaie militare
  Mult azot contin cartofii pe pamant s-aud senile
  Confiscati sunt filosofii de-nchisori si de azile
  Nu mai e peste in rauri nu mai are luna raza
  A gandi se pedepsetse a tacea se premiaza
  Cel ce pune-n cuib seminte, pentru altul le culege,
  Lege pentru suferinta, dragostea-i faradelege

  http://www.fanlafel.ro/muzica/folk/vasile-seicaru/importante-schimbari-cu-versuri-v2726

  RăspundețiȘtergere