duminică, 20 noiembrie 2011

Spre noi cai de civilizatie si progres :))

Una din surprizele alegerilor locale şi generale din 2012 va fi prezenţa, să-i spunem exotică, pe liste a unui partid de sorginte legionară. Partidul Pentru Patrie a fost înscris legal în 1993 şi este urmaşul Partidului Totul Pentru Ţară, al legionarilor interbelici. Nu a putut fi înscris sub titulatura veche pentru că judecătoria a refuzat această cerere a gardiştilor mai vârstnici sau mai tineri care compun acum formaţiunea respectivă.
Vor continua doctrina veche

“Continuăm doctrina de partid de dreapta şi intenţionăm să activăm «Rezistenţa Naţională», un comandament al tuturor forţelor politice care vor să salveze ţara”, ne-a dec l a rat dr. ing. Constantin Iulian, în vârstă de 82 de ani, membru al Biroului permanent al Senatului Partidului Pentru Patrie, fost deţinut politic timp de 13 ani pentru apartenenţă la Mişcarea Legionară.
Vor să judece marile privatizări şi împrumuturile externe

“Prima bubă pe care trebuie să o vindecăm este justiţia, dreptatea. De aceea vom impune în Parlament adoptarea Legii lustraţiei, după care vom constitui un Tribunal Excepţional al Curţii cu Juraţi (la actul de justiţie participă atât magistraţi, cât şi un număr de simpli cetăţeni, adică “juraţi” - n.r.), care să judece marile privatizări de după 1990 şi modul în care au fost cheltuiţi banii împrumutaţi de la diferite instituţii financiare”, a adăugat Constantin Iulian.
Scoşi de sub acuzaţia de crime la Nürnberg

La 8 august 1945, puterile învingătoare în cel de-al Doilea Război Mondial au creat Tribunalul Militar Internaţional cu sediul la Nürnberg, pentru a pedepsi persoanele şi organizaţiile vinovate de crime de război şi crime contra umanităţii. Dintre toate organizaţiile naţionaliste din Europa, doar două au fost scoase de sub acuzaţii: Mişcarea Legionară din România şi organizaţia Strajnicii din Bulgaria.

Legionarii au guvernat în perioada septembrie 1940 - ianuarie 1941

Legionarismul s-a născut în iunie 1927, când Corneliu Zelea Codreanu a înfiinţat Legiunea Arhanghelului Mihail, o organizaţie naţionalistă de extremă dreapta, antisovietică.

În 1930 şi-a luat numele de Garda de Fier, dar a fost dizolvată de guvernul lui I.G. Duca, în noiembrie 1933. După numai o lună, I.G. Duca a fost asasinat în gara Sinaia de trei membri ai Gărzii de Fier.
Legionarii s-au reorganizat imediat în Partidul Totul Pentru Ţară, care a participat la alegerile din 1937 şi a devenit al treilea partid parlamentar.
În 1938, Regele Carol al II-lea elimină legionarii din viaţa politică.
În septembrie 1940, Garda preia puterea în România, împreună cu mareşalul Ion Antonescu, instituind Statul Naţional Legionar, până în ianuarie 1941.
După 1945, toţi legionarii prinşi pe teritoriul României au fost arestaţi sau omorâţi. După 1990, au apărut mai multe organizaţii care se revendică urmaşe ale Mişcării Legionare.


Mai mult: Exclusiv | Miscarea Legionara va participa la alegeri anul viitor

Reportaj | Libertatea.ro


Nu pot decat sa-mi arat bucuria pentru astfel de miscari si reusite. UDMR are mai multe drepturi decat obligatii si romanii nu au o voce in propria tara. Felicitari PPP!

Si ca veni vorba de cele 4 forte ce se bat pe Romania(pe resurse de fapt) o sa pun un extras din rascoala de la 1907 de pe wikipedia:
Majoritatea marilor proprietari funciari preferau să locuiască în orașe, și nu doreau să se ocupe direct de administrația proprietăților lor. Prin urmare, închiriau domeniile lor unor intermediari (arendași), primind în schimb o sumă fixă (arendă). Arendașii la rândul lor încercau să obțină profituri cât mai mari într-o perioadă cât mai scurtă de timp. În acea perioadă, țăranii formau până la 80% din populația României, și circa 60% aveau pământ foarte puțin sau nu aveau deloc, în timp ce latifundiarii aveau mai mult de jumătate din pământul arabil.

S-a încercat în epocă, în anumite medii, să se dea o tentă anti-semită răscoalei, prin afirmația că evreii ar fi fost de vină pentru asuprirea cruntă a țăranilor. În realitate, puțini erau evreii care se ocupau cu arenda, iar în țară erau și mulți arendași români. Dacă răscoala ar fi fost o mișcare anti-semită, ea ar fi trebuit să se limiteze la nordul Moldovei, unde arendașii evrei predominau. Ori, răscoala s-a extins în zone cu foarte puțini arendași evrei, printre care și Oltenia, unde s-a atins chiar apogeul și unde represiunea a fost deosebit de feroce. Adevărul este că răscoala a fost o mișcare socială, și nicidecum una etnică, o mișcare pentru care proprietarii și arendașii, arendașii evrei și arendașii români sunt în egală măsură răspunzători.[1],[2]

1 Mihai Manea, Bogdan Teodorescu-"Istoria Românilor. Epoca modernă și contemporană", manual pentru clasa a XII-a, București 1993, p. 159 și 160
2 Constantin C. Giurescu, Dinu C. Giurescu- "Istoria românilor din cele mai vechi timpuri până astăzi", București 1975, Editura Albatros, p.656-657PS. Tetragramatonii sunt invitati sa inteleaga si alt aspect al nationalismului si al iubirii de tara cu intreg alaiul de natiuni conlocuitoare. Iubirea e corecta cand avem drepturi egale toti! Altfel este doar viol! Imi iubesc tara si neamul romanesc cu riscul de a ajunge catalogat drept extremist si nu respectuos fata de stramosi, cum era(este de fapt) normal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu