joi, 29 decembrie 2011

Anima/animus mundi via unus mundus

Sper sa nu fiu singurul nebun care isi pune intrebari de genul: Oare daca omul(individul) are o oarecare ierarhie psihica de urcat spre o gandire superioara oare de ce nu s-ar aplica si in cazul omenirii? Pana la urma rezistenta lantului este la fel de mare pe cat e de tare cea mai slaba veriga si omenirea e formada din indivizi in diverse stadii de evolutie spirituala. Nu religioasa...sa fie clar!
Poate nu am timp si nici cunostintele cat sa fac un studiu de calitate si pe o perioada indelungata si nici metodologia stiintifica pentru a trage niste concluzii masurabile sau macar cuantificabile dar din fericire cred ca am destula minte si capacitate de procesare pentru a intelege ca raportul(urile) dintre treptele evolutioniste psihice sunt foarte dezechilibrate. Dupa cum a afirmat Jung, arhetipurile antropomorfizate sunt inconstiente dar totusi este o cale mai demna de urmat decat modelele egiptenilor sau ale indigenilor amerindieni. Pare o cale ineteresanta poate si din cauza paradoxului. Desi teriantropia a explicat timp de secole(sau milenii in anumite cazuri)evolutia umana si legatura invizibila dintre animale, plante si oameni(tot animale de fapt) de pe Terra in lumea moderna (in mare parte) a inceput antropomorfizarea spiritului. Poate ca nu e cea mai buna forma de exprimare dar momentan inca invat.
Dupa anii 1980 curentul copiilor indigo si cristal a capatat o amploare destul de serioasa si in randurile celor mai ferventi habotnici(e pleonasm?) si cum nimic pe lume nu este intamplator poate ar trebui sa ne intrebam de ce se intampla asta?
Am cunoscut destul de multi islamisiti(nu numai arabi) care s-au lepadat de invataturile coranului in ce priveste metodologia credintei. Au inteles pana la urma ca pentru a face bine sau a te purta corect etic nu aveau nevoie de litera cartii. De crestini nici nu se mai pune problema...ies din randurile religiei exact cum cad mustele intr-un borcan cu eter. Dar sa revenim...
Usor usor budismul capata adevaratul inteles si in fata celor care il practica cu ardoarea unui habotnic ca in realitate nu exista ceva sau cineva deasupra ta care sa te conditioneze sa i te rogi de diverse probleme materiale sau spirituale.
Iar o dau in balarii..

Lumea astazi e pe cale sa se schimbe si nu din cauza lui 2012 si nici din cauza ca vine vreun sfarsit de lume sau invazie de extraterestrii. In nici un caz! Suntem pe cale sa ne schimbam mentalitatea si dinamica psihicului pentru ca vrem mai mult decat nivelul de animal primitiv care incepe sa priceapa nivelul la care poate ajunge.
Potentialul mental al omului este mult prea subestimat in cultura de Tarzaniana si a lui Alexandru cel Mare. De fapt oscilam intre cele doua pentru ca in hegemonia masculina Anima ramane la nivelul primar, primitiv. Exact rampa de lansare a egalitatii pleaca din linia de egalitate intre cele 2 si raportul lor in fiecare individ. Traim intr-o lume plina de acumulari materiale(oare ce facea Alexandru?) si in cuceriri sexuale.
Cu ce suntem mai buni decat triburile canibale care isi savurau cuceririle sexuale pentru ca apoi sale devoreze. Cu ce suntem mai buni decat salbaticii pe care ii numi primitivi si ii masacram ca pe niste viermi? Pana si viermii au rolul lor si nu ne place sa ii privim dar stim ca au rolul lor. Primitivii? La groapa comuna...dupa ce cumpara cu resursele pamantului pe care stau, mancare de plastic, telefoane mobile, haine de plastic, margelute si oglinzi!


Suntem rusinea cilizatiilor care au trait vreodata pe piatra asta. Ceilalti au lasat mesaje pentru posteritate..cum sa supravietuim in ciclul pamantului. Cum sa ne iubim mai mult si mai sanatos. Cum sa citim cerul pentru recolte mai bogate. CUm sa nu se mai sufere din cauza razboaielor si capriciilor vremii.
Noi o sa lasam Pietrele din Georgia.
http://www.wired.com/images/multimedia/magazine/1705/Wired_May_2009_Georgia_Guidestones.pdf

Poate ca nu e o intamplare ca acest curent pacifist mondial se produce in era pestilor.Avem cale lunga pana il ajungem pe Gandhi...dar e un drum bun pentru ca: Drumul este calea.
De citit:
http://www.starbridge.com.au/en/elearning/transpersonal-counselling-course-module-1/lesson-7-jung-archetypes.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu