luni, 19 decembrie 2011

Chestie

Primul Razboi Mondial se incheie, dupa 92 ani.
Pare ciudat ca la 92 de ani dupa ce armele primului Razboi Mondial au tacut pentru totdeauna, incheierea conflagratiei sa fie recunoscuta oficial. Cum este posibil asa ceva? Ei bine, duminica aceasta, Germania va plati ultima transa din despagubirile care i s-au impus la finalul Marelui Razboi, asa cum a fost numita prima conflagratie mondiala.

O suma de 59,9 milioane de lire sterline va fi livrata catre Marea Britanie, si reprezinta ultima transa din despagubirile in valoare de 132 de miliarde de marci, sau 22 miliarde lire sterline, stabilite in urma Tratatului de la Versailles din anul 1919. Initial, suma pe care Germania era obligata sa o plateasca se ridica la 226 de miliarde de marci, o suma considerata mult prea mare chiar si de catre Aliati, ea fiind recalculata la "numai" 132 miliarde marci germane.

Intreaga datorie ar fi trebuit sa fie platita de ani buni, intarzierea datorandu-se numai ambitiilor nebune ale lui Adolf Hitler si izbucnirii celui de al doilea Razboi Mondial. Acum, banii oferiti de germani vor intra in fondurile de pensii britanice si in conturile mai multor persoane fizice, ca despagubiri de razboi.


Oare de ce nu vrea Anglia sa aiba treaba cu Europa si germania? Stiu ceva si noi nu? Vorba cantecului....curios...englezesc!

2 comentarii:

  1. Marea Britanie si evreii sionisti, sforarii ei... La fel ca si copilul ei bastard, America. Te mai miri de ce nu vrea sa aiba de-a face cu Germania si restul Europei?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma gandeam ca este destul de evidenta intrebarea retorica...
    Poate nu inteleg eu nuantele...de ce nu vrea sa aiba de-a face?

    RăspundețiȘtergere