duminică, 4 decembrie 2011

Concepte interesante dar ineficiente

Curios ca o matza..si nesimtit ca o vulpe la vizuina bursuculuidupa cum sunt eu, trebuie sa vin cu ceva comentarii acide in ce priveste noua platforma de guvernare participationista a celor de la http://www.fight4romania.com/Proiecte/Democratie-Directa/Alegeri-2012.html .
Sa luam fiecare punct si sa-i gasesc partile bune si nasoale..le.

1.Organizarea pe colegii.
Colegii la fel ca alea care au fost de curand? Pai nu sunt decat altfel de forme de alegeri ale unor membri. De altfel si mai multi decat initial pentru ca ciolanul se prezinta din ce in ce mai apetisant e clar ca si numarul celor care participa pentru maduva, creste. Este un principiu bun dar pe cine sa alegi, avand in vedere ca si eu mi-as dori un post insa cum nu sunt autoritate si nici neamuri politice nu am...e cam greu sa ma voteze pe mine cineva. Oricum am nevoie de mii de semnaturi pentru participare, conform legilatiei in vigoare. Deci pana la urma...trebuie facut un referendum care sa oblige guvernul la adoptarea unei legi care sa le dea peste bot lor si sa ne lase noua(prostimii) locurile lor in parlament. Cam dificil nu credeti?

2.La urmatoarele alegeri un cetatean desemnat de comuniatatea din colegiu va participa la alegerile parlamentare din anul 2012. Revin la numarul 1. Si ma rog cina ma desemneaza pe mine si de unde stiu ca de fapt nu sunt 967 de alti indivizi ca mine in colegiu? Trebuie sa adun semnaturi conform legislatiei actuale sau sa mituiesc? Pai nu sunt la fel de carnat ca astia de astazi de la putere?

3.Inaintea alegerilor parlamentare vor avea loc alegeri in cadrul colegiul unde cetatenii Romaniei sunt rugati sa-si voteze reprezentantul. Candidaturile la posturile de senatori si deputati se depun cu cel putin 6 luni inaintea alegerilor generale. Alegerile interne vor avea loc cu cel mult 3 luni inaintea alegerilor parlamentare. Wait...WHAT? Care e diferenta fata de situatia de acum...si pana la urma care vin primele caci in cazul in care presedintele se alege inainte, premierul(si restul dealtfel) este desemnat de el iar daca alegerile parlamentare sunt dupa presidentie, ce rost mai au? Poate nu se cunoaste faptul ca numai parlamentul poate dizolva actele presedentiei, ori asa ceva se numenste in termeni moderni....razmeritza pe Bounty! Deci revenim la epoca NSDAP?
Ce prost am fost sa cred ca ca omenirea este mai evoluata decat intre '33-'45.

4. Dupa desemnarea castigatorului se va trece la strangerea de semnaturi pentru sustinerea candidatului Fight4Romania la alegerile parlamentare. Fiecare membru are obligatia sa sustina castigatorul ales democratic de catre comunitatea in care locuieste.
Sau ne vedem in spatele blocului si te vom ajuta noi sa sustii reprezentantul :D Disensiunile nu sunt constructive?

5. In cazul in care candidatul Fight4Romania va castiga alegrile parlamentare din colegiul sau, acesta are obligatia de a sustine proiectele si ideile promovate de comunitatea de care a fost votat. Totodata, castigatorul trebuie sa lupte pentru promovarea proiectului "Modificarea constitutiei Romaniei" in forma adoptata de membrii Fight4Romania. Nu in ultimul rand, parlamentarul are obligatia sa voteze in cadrul parlamentului Romaniei exact cum decid proprii alegatori. Astfel, la inceputul fiecarei saptamani vor fi supuse votarii agenda de lucru pe saptamana in curs.
a) Este valabil in cazul in care mai are constiinta si chef. Si nu este aparat de SPP.
b) Modificarea consitutiei Romaniei este modificata in bine doar in cazul in care nu exista constitutie ori in orice fel de scenariu ne intoarcem la NSDAP.

Consittutia Lumii(Nu Romaniei) trebuie sa nu garanteze nimic caci singura garantie de pe lumea asta reala este una. Cuiele de la sicriu. Restul sunt variabile si vectori de influenta.

Nu spun ca aceste actiuni sunt nasolae. Din contra. fac misto de ele pentru ca nu le vad utilitatea in societatea actuala unde legea este facuta de o elita si oricat as vrea sa cred ca vom deveni Nirvani si Nirvane, solutia este o razmerita. Schmbarea oricaror concepte si idei progresiste se face numai cu socuri. Vreau si eu sa am pe cineva in guvern si sa-l pot lua la palme oricand am eu chef ca se ocupa de orgii si furaciuni dar sincer acum, cati ati avut parte de asa ceva? Acum o sa fie diferit?
Atat timp cat exista legi scrise si cineva care le sustine cu arme, putem fi siguri de insuccesele(esecele) prostimii pornite la revolta.

Uite ce as propune eu:
Sa participe oricine crede ca poate face fata la asemenea job de conducere dar...
1. La fiecare 6 luni trecute de la alegerea sa, sa dea socoteala pentru proiectele facute si mai ales cate au ajuns rezolvate.
2 Sa declare pe propria raspundere ca in cazul in care nici un proiect(depinde si de anvergura) nu este rezolvat sa isi presinte demisia in prima zi a lunii a saptea.
3 Pedeapsa pentru nerezolvarea nicunui proiesc sa se angajeze la dezvoltarea proiectului in curs(sau altul) pe 6 luni voluntar. Adica fara venituri.
4. Descentralizarea presedentiei si a oricaror forme de guvernare centrala. Fiecare comunitate este responsabila de bunastarea ei iar in cazuri de necesitate fiecare comunitate invecinata sa dea un maxim de 20 de procente din productia sa de produse sau resurse. Perioada maxima este de 3 perioade consecutive(In cazul secetei de exemplu). Ani sau perioade ciclice, cume ste recolta la anumite culturi.
4. Guvernul participativ este bun in cazul in care nu isi culeg bunuri doar din munca comunitatii. Ori e munca intelectuala si se numeste altruism(sau nu e participativa)ori este sistemul actual guvernat(ce nasol suna) de o sleahta care culeg munca altora sub pretextul ca ei sunt cei mai destepti si mai apti.
5. Beneficiile unei asemenea guvernari este comuna si fiecare participa la promovarea anumitor concepte menite sa dezvolte zona respectiva si oamenii ce o populeaza.
6. http://www.webdex.ro/online/dictionar/guvernare Acest cuvant are intelesuri morale dar nu si legale caci dupa cum stim, orice sef de trib, tara, sau imperiu, a depus un juramant moral si parafat legal dar in final tot ce doreste va face(sau a facut). Acest concept se numeste democratie si conform etimologiei este o mare porcarie caci nu traim in epoca medievala...nu ca ar fi diferit de atunci...
Demos nu e prea sinonim cu Kratos caci in in cazul in care ar fi asa, cazul(perioada) s-ar numi anarhie.


Acum va intreb: Ce am scris eu este un silogism sau un sofism?
Odata cu raspunsurile, faceti si o donatie caci vreau sa reconstruiesc republica lui Platon
Optiuni donatii:
100 euroi, 1000 de bistari, 100000 Yoni, sau orice alta suma peste 6 cifre dar nu bani din Bostwana!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu