duminică, 4 decembrie 2011

De prin ziare luate

http://www.adevarul.ro/actualitate/web-Principele_Radu-_-Pentru_Regele_Mihai_I-Ziua_Nationala_a_Romaniei_ramane_10_Mai_0_602939703.html

Principele Radu: "Pentru Regele Mihai I, Ziua Naţională a României rămâne 10 Mai
"A ieşit mai mult în evidenţă absenţa pentru că s-a vorbit mai mult acum despre Rege. Dar Regele nu a fost niciodată la 1 Decembrie nici la Alba Iulia, nici la Arcul de Triumf în cei 22 de ani. E în linia unei tradiţii. Regele sărbătoreşte 10 Mai la Palatul Elisabeta gardening party, atunci când reprezentanţii ţărilor vin şi sărbătoreşte, ca şi ziua de naştere, o sărbătoreşte la Sf. Mihail, tot aşa ziua de 1 Decembrie pentru Majestatea sa rămâne Ziua Marii Uniri. Regele respectă mult ziua de 1 Decembrie, o zi în care bunicul şi bunica sa au făcut istorie. Regele a spus odată că cea mai importantă zi din viaţa unui om e ziua lui de naştere, iar cea mai importantă zi pentru o ţară este ziua ei de naştere. Iar România s-a născut atunci când a devenit independentă", a spus Principele Radu al României la Realitatea TV.

Principele Radu a mai susţinut că partea societăţii care ar trebui să fie gata pentru o eventuală revenire a monarhiei ar fi elitele, însă acestea nu par a fi pregătite pentru o schimbare de sistem politic şi constituţional.

În 1877, în 10 mai, Carol I proclama solemn Independenţa României. Patru ani mai târziu, exact în aceeaşi zi, Carol I a fost încoronat ca Rege al României, iar România a fost ridicată la rangul de Regat.

1. Gardening party? Oare nu suna ca petrecerile lui Ludovic XIV?
2. Interesul Romaniei este ziua cu pricina sau se incearca o instaurare fortata regalista?
3. Bai papleaca....ziua de nastere a Romaniei este in antichitate. Ziua Romaniei Mari este pe 1 dec iar pe 10 mai este
4. Si ma rog de ce elita trebuie sa accepte schimbarea si nu poporul? Ai cumva interese ascunse cu boierii? Prostimea nu conteaza?
4,5 si 6, Simti nevoia de schimbare? Da inapoi cele 50(48 mai exact) de vagoane pline cu ce ai plecat, inapoi tarii. Si inca ceva ce pare drept coincidenta: pe data de 10 Mai 1881, Carol I a fost incoronat ca Rege al Romaniei, iar Romania a fost ridicata la rangul de Regat. Oare nu crezi ca ai tupeu sa faci asemenea afirmatii despre 10 Mai doar cu schimbarea anilor?
http://www.cs.kent.edu/~amarcus/Mihai/romanian/diverse/10mai.html

-----------------------------------------------------

Cel mai recent film al lui David Cronenberg, „Metodă periculoasă“, şi-i alege ca personaje pe celebrii Jung şi Freud, precum şi pe frumoasa femeie care a dus la despărţirea lor.

S-au scris bilbioteci despre cei doi si inca va mai curge rauri de cerneala dar...
pentru varianta prescurtata si mai putin frumoasa dar mai practica:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu