joi, 15 decembrie 2011

Mind reading este de fapt conditionare socialaAcest minidocumentar incepe cu procaria clasica de a stii cu ce gandeste sotul(sotia)tau(ta). Adevarul e ca prezumtia de nevinovatie si dreptul la intimitate dispre odata cu casatoria. Sau seful tau ca poate vrea sa te arunce in strada, tu nu stii asta si daca e tradare..pai atunci sa fie tradare dar sa stim si noi. Nu? In fine... Sa dam drumul ideilor din cusca:
Conform termenilor, Mind reading este de fapt Thought identification adica nu stii nimic de fapt ci doar estimezi cam ce ar gandi cineva. Cum in dualitatea deja consacrata minciuna-adevar putem vedea doar in touri de gri. Cu cat mai mare inclinatia catre negru este ceva si spre alb jegos inseamna opusul.
Se iau subiecti de experiment si li se dau diverse imagini(speciale si interesante conceptual)pe baza carora se trag concluzii.
Imaginile sunt din 2 categorii: Unelte(cutit, ciocan, surubelnita) si dwelling(locuinta salas, cladire, domiciliu, resedinta, etc.) ilustrate prin: igloo, castel, casa.
S-au analizat zonele care se "aprind' in cazul diverselor desene(si concepte) si pe baza carora se poate trage concluzia ca fiecare zona din creier da anumite raspunsuri de actiune fizica si nu doar mentala.
Putem bate mult si bine campii despre ce inseamna o surubelnita sau ciocan. De fapt orice unealta este de fapt o arma si poate fi folosita ca forma de atac sau razvratire in sistemul actual. Mai finut spus daca stim ca ai in cap, surubelnite, macete, ciocane sau cheie franceza stim ca de fapt tu ai tendinte agresive bazate pe mai multe concepte. Unul este conceptul falic dat de psihologia clasica freudiana.
Daca in schimb te scanam si vedem ca bati in retragere si cauti adapost din cauza fricii sau temrilor stim ca esti un element destul de indoctrinat incat sa nu ne mai batem capul cu tine in aflarea diverselor informatii despre grupurile separatiste si/sau rebele. Stim dupa scanarea creierului tau ca de fapt vrei sa fugi din calea evenimentelor si sa iei parte la ele. Deci esti un cetatean model. ;)
Raspunsul fight or flight este prezent la datorie iar acum vedem si pe reprezentarile IRMF care si cate zone din creier sunt responsabile de aceste raspunsuri. Urmatoarele studii cred ca sunt usor de ghicit...Cum poti influenta acest raspuns dualist si diametral opus intr-unul singur? Doar flight!
Ceva mai tarziu in film se spune voalat ca de fapt intentia este cautata si cea mai interesanta si nu doar ce gandeste individul. Fara intentie poti sa ai orice fel de ganduri nu esti pericol social dar si ganduri si intentie...e grav. Mai ales daca gandesti contra guvernului si ideologiei guvernarii. Nuuuu?
Sa-i dam mai departe....
Se prezinta aceasta tehnologie doar ca forma avansata de poligraf(in case of breakings) cand de fapt se doreste aflarea informatiilor intime despre locurile care imi par familiare.
Putem afla daca cineva a fost in locurile de antrenare ale AlQaeda inainte de al- prinde noi...
Pai oare cum aveti voi acces la zonele de antrenament daca nu le conduceti voi? Pare paradoxal.
La nitrebarea daca a fost cautat de agentiile guvernamentale subiectul prezinta o mimica foarte interesanta si deasemenea si vorbele care ii ies pe gura(plus rasul si privirea in jos) spun altceva. Eu as baga mana in foc ca de fapt este un studiu platit de agentiile guvernamentale...si din donatii iar armata vine si face oferte! Stim cum se fac ofertele in armata americana(si altele de fapt) vrei sa ne dai studiile tale(dupa ce iti sunt confiscate oricum) si te declaram neoficial erou national sau le confiscam(oricum am facut asta) si de internam la glumeti dupa ce avem grija sa te denigram? Alege!
Free will..remember?

Spre final Daca vrem sa-ti dovedim vinovatia sau sa-ti dovedesti nevinovatia trebuie sa-ti dai acordul oral si scris(scripta manent)in legatura cu poligraful, sagne, sperma sau orice alt test legal. Deci metoda invaziva si acord din partea individului. Cu asta, nu mai esti nici metoda invaziva si nici nu mai trebuie sa-ti dai acordul. Obtinem ce vrem doar indreptand spre tine un dispozitiv si aflam ce avem nevoie fara ca tu sa stii.
Deci unde mai exista dreptul de aparare? ...dar in cazul falselor pozitivari ce faceti? Nu din cauza asta a cazut si poligraful?
Mai si recunosc ca punctele rosii din frunte nu se mai folosesc. Daca esti in aeroport te scanam de nu te vezi si nici macar nu stii ce te-a lovit.
Pe de alta parte ca indobitocirea sa fie deplina si unanima. Neuromarketingul te asteapta cu scaner la fiecare intrare in magazin. Vrei sa cumperi pantofi , cartofi sau tiriplice...ecrane masive iti vor arata reclame cu ce vrei tu sa cumperi. Noi stim de la intrare pentru ce ai venit...chiar daca vrei sa furi si sa o tai pana ne prindem noi..esti mancat; te belim noi de n-ai aer. Nici nu intri bine in magazin si te-am saltat.
Pre crime.
SF-ul e aici. Minority report e astazi si acum.

'rati ai dracu'..uitati-va mah....sa va roada invidia c'o aveti mica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu