sâmbătă, 3 decembrie 2011

Nu am galoane

de general si nici gradat... de fapt nici soldat nu am fost vreodata dar parca imi bese mintea la scenarii militare de anvergura. Sunt asa de pasionat de cossacks si red alert(1, 2 si yuri expansion) incat cred ca trebuie sa ma numesc general de armata.
Gata cu mistoul si sa trecem la chestiuni mai serioase:
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/sua-sustin-scutul-antiracheta-indiferent-daca-rusiei-ii-place-sau-nu-157540.html
Desi pare destul de imposibil ca armata ultimilor oameni va ajunge in Romania pentru a stavili navalirea rusilor cat si a chinezilor, probabil ca asa este. Imposibil. Cum au venit pe vremea lui Toma Arnautoiu la fel or sa vina si de acum incolo. Oare conducerea armatei romane este atat de naiva incat sa creada ca americanii o sa vina sa isi apere scutul de la deveselu? Probabil si-au pierdut ultimii neuroni prin chipiu.
Scenariul istoria se repeta:
America dezvolta scutul pentru a crea baraj de presiune asupra statelor Europei si daca intr-un final ipotetic cele doua puteri mondiale(cacamerica si Rusia) se vor palmui, cu siguranta bataliile(nu luptele) se vor da pe teritoriul Europei caci nici una nu si-ar dori alta zona din nenumarate puncte de vedere. Oare cat de imbecil poti fi astfel incat sa crezi ca nu esti la mijloc? Nato are deja o mare baioneta in coastele Europei si daca rusii stranuta un pic mai tare si isi scot spetsnazii suntem in cacat pana peste cap. Oricum suntem prinsi la mijloc la fel ca in fostul razboi mondial. Romania este la fel de curva si cretinopata. d fapt conducatorii care nu au nici un principiu. Doar zeul ban este singura motivatie ori cacamerica s-a construit pe turnatori, hoti, mituiri si crime.
Nu are rost sa mai dau detalii despre cum v-a evolua acest scenariu in care majoritatea populatiei sufera iar o mica elita romaneasca se huzura undeva pe o insula exotica in calitate de oameni de stat si diplomati. O mica neutralitate este mai binevenita decat orice altceva. Important este sa traim bine(scuze de dicton!)si nu sa ne extindem caci acele calitati de expansionisti sau cuceritori nu o mai avem cultivata. Macar sa pastram ce avem. Daca tot e sa fim curve..de ce sa nu fim curve destepte?
Scenariu de independenta:
Ne rupem de Nato prin declararea imposibilitatii de plata si sustinere a armatei pe fondul crizei din 2008. NU dau detalii caci nu sunt analist de nici un fel si pana la urma nici nu primesc bani pentru munca mea intelectuala. Altii primesc sute de mii de euro pentru 2-3 idei. Daca mituieste cineva...mai vorbim.
Fondurile de armata in ce priveste inarmarea ramane la fel si unica diferenta este utilizarea fondurilor.
Ne lipsim de Moldova si nordul Bucovinei pentru moment. Pana nu stim cine castiga suntem separanda. Putem beneficia de aceasta locatie cheie si sa ne concentram pe agricultura. Putem produce pentru toata europa si sa vindem la ce preturi vrem noi. O dam pe ugerica la o parte undeva intr-un staul si vine cineva capabil de coordonare de fonduri pentru dezvoltarea turismului. Cred ca o face mai bine si un proaspat iesit din universitate. Nu cabane noi si sigle cu frunza lui Adam ci revopsirea traseelor montane, repararea drumurilor forestiree cu pietre(macadam) pentru intrarea turistilor in zone mai putin explorate. Amenzi pentru taietorii de copaci. si altele. Ieftine si eficiente. Aducatoare de fonduri reale.
refacerea zonelor balneo babesti. Asa vin babe occidentale si cu bani. Cetatile istorice reabilitate= bani. Si multe alte resurse. Ca sa nu mai zic de aur si resurse minerale. NUmai carbunele din Valea Jiului cat mai este. Si muntii metaliferi si altele. Avem nevoie de neutralitate pana trece potopul. Cat e potopul putem tine banii celor ce isi scot ochii. bani si de la unii si de la altii. Taxa pe tranzit si tot asa...
Bai..ce bun sunt de manager. Si cand ma gandesc ce muncesc acum... :(( mi-o trage depresia.
In fine. Suntem prinsi la mijloc si daca totusi porneste ceva intre mostrii militari...We're fucket 4 good!
Ungaria va creste iar si o sa ne transformam in regatie...din Romania.
Da...da..fabulez. Stiu.

As prefera o schizofrenie decat asta!
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/iranul-tot-mai-aproape-de-un-conflict-militar-157546.html
Ia fiti atenti cine spune , si cui spune!
Tot astăzi, liderul opoziţiei israeliene, Tzipi Livni, i-a cerut ministrului american al apărării Leon Panetta să întârească „fără întârziere” sancţiunile împotriva Iranului, a anunţat partidul său, Kadima, într-un comunicat preluat de AFP.


Le tremura Mossadul?PS. Tetragrammatoni! Tzin cu persanii la acest meci!
PPS. Sper sa nu se repete istoria aia veche...


Ia stati iar asa... Pana si Zimbabuinia isi schimba atitudinea fata de dumnezeul colonizator.
Numai noi nu avem pareri. Dupa ce ca suntem curve...behaim de prostie!

2 comentarii:

  1. Buna treaba asta cu neutralitatea. La fel si axarea pe o agricultura intensiva, plus consolidarea infrastructurii si turismului . ASvem multe de oferit insa e nevoie de infrastructura si imagine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta forme de protest impotriva manipularii colective este doar temporara. IN acest moment de raascruce mondiala avem nevoie de liniste si crestere caci ce ar putea fi mai bine decat sa fim o mare de calm in timp ce restul se bat ca chiorii? Sui cum sange de evreu nu am dar am invatat de la ei destule, pot afirma ca aceasta forma de crestere economica este cea mai buna. Plus de asta, avem resurse si tehnologie cat ne trebuie. Ne facem griji de forta de munca? Pai cam cum credeti ca or sa vina toti romanii din diversele locauri de frica razboiului? Sa fim atat de tampiti incat sa credem ca nu aduc cu ei nimic in afara de toale si ceva bani? Numai know-how-ul si tehnologiile la momentul rspectiv fac mai mult decat PIB-ul de acum.
    Solutii sunt dar cine la aiba sa sange sa le aplice?

    RăspundețiȘtergere