marți, 6 decembrie 2011

Oooooo...Da!

Lituanienii nu vor să încurajeze în niciun fel cerşetoria, motiv pentru care au luat măsuri atât împotriva celor care cer mila publică, dar şi împotriva celor care dau bani oamenilor care stau pe străzi.


Locuitorii din Capitala Lituaniei care dau bani la cerşetorii aflaţi la colţ de stradă vor fi pedepsiţi cu amenzi care pot ajunge la 2.000 de litas, adică aproximativ 770 de dolari.
Măsura luată de primărie i-a nemulţumit pe reprezentanţii grupurilor de protecţia drepturilor omului care susţin că oamenii nevoiaşi vor fi condamnaţi la mizerie într-una dintre cele mai sărace ţări din Europa.
"Cerşitul este un drept al omului. A existat cu mult înainte de apariţia oraşelor. Dintotdeauna au existat oameni care au cerut, dar şi oameni care i-au ajutat.", a declarat Linas Kukuraitis, director al asociaţiei Caritas din Vilnius.

Primarul din Vilnius, Arturas Zuokas, a rămas ferm în privinţa cerşetoriei şi a spus că măsura va duce de fapt la îmbunătăţirea vieţii cerşetorilor, care vor găsi modalităţi prin care vor face faţă vieţii.

"Oferirea de bani oamenilor de pe stradă este greşită. Dacă vom mai face acest lucru îi vom condamna să rămână acolo pentru totdeauna", a declarat Zuokas. Duminică, primarul a mers pe bicicletă pe străzile pietruite din centrul medieval al oraşului şi a cautat atent oamenii care încălcau interdicţia impusă de primărie.

Ordonanţă specială pentru stoparea cerşetoriei va fi pusă în practică de poliţia locală din Vilnius. Aplicarea mai strictă a ordonanţei se va face din ianuarie.


Pentru afirmatia celor cu drepturile omului le-as sugera sa-i care la ei acasa si sa ii tina in cerseala zilnica pentru mancare, haine, si toate cele...daca tot au dreptul..de ce nu ii invita la ei acasa?
Bravo lituanieni!
Rahatii astia cu drepturilor omului numai cretinatati fac. Drepturile omului pentru pedofili si violatori...dar drepturile victimelor marcate pe viata? Aia nu sunt oameni? Drepturile omului pentru o viata mai buna... a tiganilor! Dar romanii nu sunt tot oameni si sunt obligati sa ii miroasa in mijloacele de transport in comun, sa le dea de mancare la biserica, cimitir, in fata casei...bai..da' ce Pielea mea?...drepturi drepturi...dar pe cand si obligatii fata de ceiallti oameni?
Asa ca idee: A vazut vreun imbecil de la drepturile omului, Filantropica?

2 comentarii:

 1. Nu vad legatura dintre drepturile omului și cerșetorie.

  "Reprezentantii"... respectivi sunt cretini.

  Asa se baga in tolba cu noțiuni tot felul de interpretări, se naște încă un descrierat cu cucu flasc, le desființează și încep... măcelurile în masă.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nici eu nu vad legaturi. Directe sau indirecte..doar ca sunt oameni cei care cersesc. Daca era un caine si crapa de foame, primea un sut in cur...dar daca e om....are drepturi!
  "Minoritatile au drepturi, majoritatea nu
  E secolul restrictiilor, indiferent ce crezi tu."
  It's a fucked up world.

  RăspundețiȘtergere