vineri, 9 decembrie 2011

Ridicarea stachetei . Doar pentru psihologi si arheologi

Cum sunt un mare fan al lui Jung si pana nu invat tot ce a scos pe gura sau in scris e clar ca nu ma las. Posibil sa dureze foarte multi ani dar pana atunci imi pot dezvolta si eu teoriile mele. Una dintre ele se numeste "Constient colectiv omis" ca raspuns la inconstientul colectiv.
Cine a citit despre acest concept probabil stie ca este vorba de visurile si mitologia umana care nu cunoaste limite geografice si nici temporale. Conform scrierilor sale, Jung a afirmat ca absolut toti oamenii cu care a purtat dialoguri despre visuri si mitologie, au data celeasi raspunsuri. Fie ca vorbim de negrii din Kenya, nativii Americii sau de plebea Europei, toti aveau aceleasi modele arhetipale si mitologii izbitor de identice. In conceptul inconstientului colecitv s-au inglobat aceste poeme si povestiri transmise pe cale scrisa si orala ca forma de manifestare a culturii umane de pretutindeni.
Eu as ridica stecheta la acest concept si fara frica ca o sa fiu data afara din vreo asociatie melteneasco-oculta afirm ca in aceste concepte se ascunde un mult mai mare mister decat credeam pana acum.
Aduc in discutie arta ca forma de transmitere a datelor catre viitoarele generatii. IN aproape orice cultura umana sunt prezente cercurile si spiralele iar descifrarea lor moderna a spus ca de fapt simbolozeaza infinitul sau viata indelungata. la fel putem vedea si in Ouroboros ca si concept de spirala infinita mascata sub forma unui cerc stilizat in sarpe. Pe de alta parte nativi indieni au aceleasi concepte ca si evreii si cum ma indoiesc de legaturile lor antice si medievale probabil raspunsul trebuie cautat in alta parte. Ambele popoare au la baza acea calatorie initiatica a poporului catre tinutul promis si stabilirea semintiei de la pribegie spre un camin stabil si prinderea radacinilor de pamant sau crearea de comunitati eterogene.
Cum aceste doua popoare sunt ultimele cu aceste calatorii spre necunoscut dar intr-o forma sau alta promisa de inaintasi, mai mult ca sigur trebuie sa apelam cu incredere la arheologie in aflarea adevarului. Asta doar in cazul in care locurile de bastina ale anticilor mai pastreaza ceva ramasite scapate de frenezia construirii de oras modern.
Probabil nu sunt singurele natii ce au mers pe acest drum al stabilirii fata de un anume loc dar fiind printre ultimele putem gasi dovezi reale si masurabile in ce priveste varsta omenirii.
Pe de alta parte, atat dacii cat si aborigenii Australiei au aceleasi insemne ale culturii primitive si ma indoiesc ca putem aduce in discutie campul morfogenetic la asemenea popoare primitive, cum s-a stabilit oficial in analele istoriei. Spirala, svastica, soarele si insemnele scalare nu se rezuma doar la cultul soarelui. Mai exista ceva si nu e doar religie caci nu intotdeauna omul a fost religios.Cu atat mai putin in primitivism caci pentru intelegerea unor concepte apare necesitatea imperioasa a inteligentei crescute.

Anumite idei "avangardiste" despre umanitatea(antica) mult mai dezvoltata decat astazi posibil sa genereze indignare dar avem nevoie de recunoasterea anumitor fapte pe care nici o religie nu le inglobeaza sau recunoaste. Atat timp cat o religie subjuga omul prin dogme nu este oare timpul sa ne lasam de ipocrizia si sa ne cautam viitorul in stele si nu in carpe falsificate din Torino?
NU subjuga zici?...
Lumineaza?
Vezi cateva articole mai jos despre ce inseamna religia cu trupul si sangele.


PS. Am cunoscut acum 2 zile un fanatic care incerca sa-mi explice ca e bine sa fii religios. Fara impartasania trupului si a sangelui nu am viata. El avea! Se vedea ca era plin de viata ca doar viata e de kkt.
I-am urat sanatate mentala mai buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu