sâmbătă, 10 decembrie 2011

Şeful Statului Major Interarme din SUA avertizează: Europa va fi cuprinsă de revolte civile!

Generalul american Martin Dempsey, preşedinte al comitetului Şefilor de Stat Major ai categoriilor de forţe ale SUA, a declarat că este "extraordinar de îngrijorat" de potenţialul revoltelor populare şi "spargerii" Uniunii Europene. Cel mai înalt comandant militar al Statelor Unite a avertizat că o eventuală destrămare a UE ar avea consecinţe grave şi pentru Pentagon, relatează BBC News.

Dempsey crede că ultimele măsuri luate de liderii UE nu vor fi de ajuns pentru ca zona euro să nu se destrame.

26 dintre cele 27 de ţări UE au căzut de acord, joi, să instituie o uniune fiscală mai dură. Marea Britanie a fost singura care a refuzat să adere la noul tratat, invocând interesul naţional.

Generalul Dempsey, care a servit anterior în Irak, a declarat la un eveniment organizat de Atlantic Council că "zona euro este într-o situaţie de mare risc".

El a sugerat că armata americană ar putea fi expusă la orice eventuală zguduire a zonei euro, din cauza "potenţialului de revolte civile şi de destrămare a uniunii". Armata americană are peste 80.000 de militari şi 20.000 de angajaţi civili în Europa, majoritatea având baza în Germania.

Pe de altă parte, generalul Dempsey a explicat că este îngrijorat că proiectul internaţional pentru dezvoltarea avionului multirol F-35 ar putea fi periclitat, dacă bugetele naţionale ale apărării vor suferi diminuări. Criza "va pune bugetele într-o situaţie de risc, dacă se vor adeveri toate predicţiile economice în legătură cu un potenţial colaps", a mai spus Dempsey.

Franţa şi Germania au reuşit să-şi impună, vineri dimineaţa, dorinţa de a avea reglementări bugetare mult mai stricte, în zona euro, în timp ce Marea Britanie nu a vrut să accepte o schimbare a acordului fără anumite garanţii.

"Le dorim (statelor din zona euro - n.red.) numai bine, deoarece toată lumea trebuie să-şi rezolve problemele şi toţi avem nevoie de creştere economică", a declarat premierul britanic, citat de BBC News.
"Dar, în cele din urmă, am hotărât că nu este în interesul Marii Britanii să ia parte la modificare", a adăugat David Cameron. (V.M.)


Acum..ce nu vad eu normal in aceasta declaratie:
Dezvoltarea avionului Multirol F35 in proiect international? Pe cand unul Su-35?
Toti avem nevoie de crestere economica? Poate America mai mult ca restul!
80.000 militari + 20.000 civili in Europa. Ce le mai trebuie mai mult? 2 Portavioane si tancuriele date cadou grecilor si pa Europa!
MB nu va lua parte la nimic doar e parintele cacamericii.


Pe de alta parte...
Ocupaţi România: Manifestanţii din Piaţa Universităţii au fost ridicaţi de jandarmi

4 comentarii:

 1. oriunde isi baga americanii coada e un interes la mijloc , oare aici care e interesul ??? e asa greu de ghicit ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Presupunand ca nu e retorica intrebarea ta, eu as zice asa: Care interese? Cel de control total, de supt resursele, de prostela, de furat la greu, de colonizare...la care te-ai referit?
  PS. Speram la un raspuns mai concret.

  RăspundețiȘtergere
 3. manipulare de masa.paradigma crizei cuprinde pe cei naivi.masa monetara ramane aceeasi.dece sunt retrasi banii?cine ii retrage?incercati sa dati raspunsuri si veti intelege.

  RăspundețiȘtergere
 4. De cand ramane masa monetara aceeasi? Intre ce perioade? ...sau vorbim de aur?
  De ce sunt retrasi banii si cine face asta nu cred ca va da vreun raspuns la fel cum nici raspunsul nu il gasim in medicina daca batem ministrul sanatatii. Putem specula ssi presupune dar pana la certitudine e cale lunga caci "Zi germans" nu e un raspuns.
  PS. Daca se poate fara anonimitate. Deveniti persoane. Chiar daca e cont fictiv sau macar o semnatura cu un nick ;)

  RăspundețiȘtergere