vineri, 2 decembrie 2011

Situatie de gandit...

Pana astazi avem asa:
Marea depresie inceputa in 1929 si continuata pe urmatorii 5 ani.
Pe langa efectele sale imediate(somaj, foamete, crestere infractionala, etc)mai stim ca putini aveau aur iar cei care detineau ceva metale pretioase erau obligati legal sa il declare si sa il dea bancilor pe o valoare derizorie. Nu te conformai erai pasibil de 10 ani puscarie.
Interesant este cum s-a potrivit de minune cu WWII si redresarea Americii si cresterea natiunii Ultimilor oameni(America azi). La fel este de interesant cu criza asta a fost generata intre 2 razboaie. Astazi sunt nenumarate razboaie dar criza a venit in 2008. Oare de ce am impresia ca lipseste ceva din scenariu?
Fara valoarea banilor si fara aur..oare ce ramane?
Cauze principale: Taierea din radacina a agriculturii, fortarea populatiei sa depuna singura forma de bogatie: Aurul. Manipularea bursei pentru infaptuirea celor doua de mai devreme.
Crizele anilor 1973-1982
Curios fapt ca armamentul din WWII si Vietnam nu a avut efectul scontat de redresare al economiei americane. Cine avea aur o ducea extraordinar de bine dar cum extrem de putini s-au mai redresat dupa criza de mai sus, e clar ca randurile boieresti au fost restranse. Atunci puteai sa cumperi ce-ti dorea inima dar numai cu aur.
Oficial: In lume nu a facut valuri deloc. Real: Verificati istoria Romaniei comuniste(control URSS cica)ce s-a intamplat in anii aia.

Criza 2008
Foarte asemanatoare cu aia mare din America doar cu diferenta ca uniii analisti recomanda cumpararea aurului. Oare nu pare ca ceva se pregateste?
Acum valoarea banilor scade cu fiecare zi dar putem cumpara aur. Pai oare nu injectam noi bani in banci prin cumpararea aurului si argintului? Adica acei bani care sunt deja in banci si nu prea mai au valoare? Banca castiga: La iesirea banilor(tranzactii), vanzare de aur si argint si la reintroducerea lor in circuitul monetar(0 si 1 informatic de fapt) cu o valoare mai mica pentru ca tipul nu sta pe loc. Deci oricum valoarea scade si o sa fie nevoie de alti bani; dar avem aur..si o sa mancam aur cand o sa vina...o sa vedem noi ce o sa vina(nu zic ce pentru ca nu vreau cu camasa mulata si legata la spate). Cum ascultam de autoritati(majoritatea omenirii, nu chiar toti) Oare nu se vor infiinta comisii de impartire a hranei si bunuri necesare supravietuirii contra aur? Fabulos nu? Mai vorbim...

NU sunt nici geniu si nici bani nu fac din imprastierea acestor scrieri(caci nu sunt articole)dar parca imi aduc aminte ca acum aproape 20 de ani(eram un putulica)imi parea asa de simplu ca ceva nou dar cu denumire veche o sa vina. Si nu local!
Eu nu as recomanda aur as zice altceva dar nu mai spun nimic pentru ca oricum sufar de sindromul Cassandra si nimeni nu asculta. Deci la ce bun?

Lectii aprofundate:
http://www.scribd.com/doc/432160/Gustave-le-Bon-Psihologia-Maselor
Trebuie sa nu uitam ca suntem latini iar lumea are aceeasi tendinta de latinizare!

http://www.scribd.com/doc/2520536/Zbigniew-Brzezinski-Between-Two-Ages
http://www.scribd.com/doc/50968215/Zbigniew-Brzezinski-The-Gran


Mai dati si voi scenarii. Mi s-a terminat litiul...

Un comentariu:

 1. Razboiul impotriva terorismului- mare gogorita inventata pentru restrangerea drepturilor fiecarui cetatean. Adevaratul terorist n ue solitarul imbracat intr-o jacheta cu TNT ci mai degraba individul stilat, coborat dintr-o limuzina de lux, avand in mana un diplomat in care se afla o agenda....
  Teroristi iastazi nu sunt un grup de barbosi nespalati fluturand AKM-uri pe deasupra capetelor ci grupuri precum Bilderberg, Comisia Trilaterala, Fondul Monetar International, si alte grupari asemeni lor care, avand teribila boala a puterii- a puterii ce tinde spre guvernare absoluta a lumii.
  Avand la dispozitie mijloace materiale, cumpara tari intregi, guverne, armate, corporatii.
  Cand un stat se opune, sunt trimisi sabotorii economici, acele comandouri "albe" alcatuite din experti internationali care spun guvernelor ce sa manance cetatenii fiecarei tari, cum sa fie invatamantul, sanatatea, agricultura....
  Cand economiile unor tari sunt oarecum stabile se mai umbla putin la HAARP, mai niste cutremure, niste furturi de ploi... si incet, incet, economiile respective sunt fortate sa se imprumute.... la nesfarsit.
  Armate de psihologi cu diplome universitare, eticheteaza orice forma de gandire libera in tiparele unor asa zise boli mintale care pun deoparte pe cei cativa care indraznesc sa gandeasca is sa exprime realitateaasa cum este. 1984 nu e numai un roman de fictiune ci o scriere vizionara a tendintelor actuale si viitoare. A gandi rational va deveni o crima intr-o societate idiocrata generatii la rand prin discipline scolare jenante si promovarea subculturilor la rang de trend al inaltei societati.
  A trai liber de datorii la banci va deveni o declasare sociala si implicit micsorarea cercului de prieten isi cunostinte la nivel individual.
  A consuma hrana fara OMG va deveni interzis prin lege datorita acelorasi "experti" care nu fac altceva decat sa fie caini in slujba stapanilor planetari.
  Si daca a gandi altfel decat spune guvernul inseamna o crima, atunci prefer sa imi asum consecintele.
  Nu oamenii ar trebui sa se teama de guvernele lor ci guvernele ar trebui sa se teama de popoarele pe care le tin in lipsa de cunostinte, de resurse, de hrana, de drepturile elementare pe care orice om ar trebui sa le aibe.
  Se spunea candva : "Vox populi, vox Dei"....
  Acum acest dicton nu mai inseamna nimic. Avem "Demos- cratos", "Tehnos- cratos" "Auto-cratos".
  Alte masti, aceeasi piesa. Alte guri, aceeasi gama...
  Un singur lucru nu ne vor putea lua niciodata- libertatea de a fi si a ramane in sinea noastra oameni. Oameni pana la capat.

  RăspundețiȘtergere