duminică, 4 decembrie 2011

Solutii... reloaded

A face misto de altii este la indemana oricui.

Latura cea mai neagra a umanitatii include si acest aspect numite in mod batjocoritor, bascalie, ironie, satira si mistocareala dar din pacate foarte putini vin cu solutii reale, masurabile si obligatoriu fezabile. Voi incerca sa imi aduc si aportul meu la aceste solutii desi ma indoiesc de faptul ca cineva va aplica aceste concepte vreodata. Cum speranta moare ultima, dau drumul ideilor din cusca:
Cum deja stiti sunt mare fan al psihologiei si in mod special manevrabilitatii umane in mod conceptual prin metode de inducere a gandirii critice. Stiu ca am facut foarte multa bascalie de unii si nu sunt foarte mandru de asta dar in directia spre care ne indreptam, avem nevoie de multa zguduire a barcii pentru a face destul de multe valuri.
DIn punct de vedere psihologic orice rau se indreapta cu un rau mai mic iar din punct de vedere religios, moral sau legislativ se spune iarta-l. Cum oare este posibil ca un sistem de rezolvare a oricaror probleme existente isi are originea tot in aceleasi concepte de guvernare? Adica ar trebui sa credem ca ideologiile politice de guvernare de pana acum au fost prost intelese sau ca realitatea este de fapt cu totul alta si noi credem ca servirea si manipularea aceluiasi rahat maro poate da alte rezultate? Pai oare facand aceleasi greseli de fiecare data mai ai pretentia ca rezultatele sa fie diferite? Pentru mine si alte sute de milioane de oameni asta reprezinta definitia prostiei.
E logic sa vrei sa poti mai mult de la tine ca doar nu evoluam pe scara lui Maslow doar stand si mancand seminte in fata blocului ci actionand insa inregistrarea unui nou partid oare mai impresioneaza pe cineva stiind oricum ca orice platforma ar alege rezultatul este acelasi. Rezultatul se numeste ciolan si nu dreptate si echidistanta fata de punctul central...asa numita legea.
Din toate formele de guvernare viitoare putem alege dintre cele 4:
Anarhie. Dar nu in forma prezentata de lege actuala ci descentralizare. Adica fiecare cu pi*da masii.
Meritocratie. Am mai spus cum este cu nasoleala asta. Daca eu sunt chior si restul orbi, cine ma "vede" pe mine cu jumatate din potential?
Guvern participativ. Intai trebuie sa cada asta de acum si cum este ilegal sa ataci un guvern sansele scad uimitor. IN plus ai nevoie de oameni cu simtul raspunderii ori este cam imposibil intr-o societate indoctrinata cu frica.
During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
George Orwell
Tiranie. Punct! Comentarile sunt de prisos.

Solutii viabile si...fiabile:

1. Eradicarea legilor bazate pe dreptul roman(care vin de fapt din alta parte)...ha..ha..ha adica aproape tot!
2. Schimbarea sistemului penal cat si partea de corectie si/sau reabilitare. Am mai scris de asta.
3. Cresterea activitatilor primare. Agricultura, industrie usoara si scoala. Cum poti evolua ca individ si societate in cazul in care nu ai mancare sanatoasa? Doar spre coparseu cu inghitire mare de fonduri, studii inutile si la preturi exorbitante.
4. Eradicarea religiei de indoctrinare(orice altceva in afara de ultimele 5 porunci) in paralel cu indoctrinarea morala sanatoasa bazata pe aceleasi 5 porunci. Oricum sunt universale...
5. Castigul pentru cei mai buni sa fie recunoasterea in comunitatile umane. In cazul in care se dovedeste apt pentru dirijarea unei comunitati isi poate insusi derogare de la munca si intocmeste planuri. La o anumita perioada se revizuieste capacitatea sa de creare. Adica nu poti sta belfer pe 2 planuri, 20 de ani si prostii muncesc sa te hraneasca.

6, 7 si 8. Data viitoare :P
Pana una alta revin cu unul dintre cei care ma ghideaza in lumea asta infecta:


PS. Am cartea rosieeeeeeeeeeeeee!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu