joi, 8 decembrie 2011

Zona euro în 2012: Cele patru scenarii ale apocalipsei

Potrivit analizei, primul scenariu, respectiv expansiunea masei monetare, presupune că Băncii Centrale Europene i se permite să injecteze lichiditate în sistemele financiare ale economiilor vulnerabile. Recesiunea este evitată, ratele dobânzilor sunt menţinute la un nivel scăzut pe termen scurt, dar inflaţia va depăşi ţinta de 2%, iar moneda europeană se va deprecia.

In al doilea scenariu, PwC arată în raport că un program de defaulturi voluntare este agreat de statele cele mai îndatorate, ceea ce va conduce la o spirală de contracţie a economiei şi o recesiune prelungită, care va dura între doi şi trei ani şi va rezulta într-o scădere cu aproximativ 5% a PIB-ului zonei euro

În scenariul al treilea, Grecia este nevoită să iasă din zona euro, caz în care țara se va confrunta cu o recesiune severă, cu o depreciere rapidă a monedei şi cu un puseu inflaţionist. Statele rămase în această zonă vor căuta să protejeze moneda printr-o disciplină fiscală dură şi prin luarea de măsuri care să redea încrederea investitorilor, însă se vor confrunta cu o recesiune de până la doi ani.

Cel de-al patrulea scenariu presupune apariţia unui nou bloc monetar, un acord franco-german care pleacă de la ideea că actuală zonă euro este nesustenabilă și lasă loc pentru apariţia unui bloc monetar mai mic şi mai strict reglementat. Astfel, noua monedă euro ar urma să se aprecieze puternic, iar economiile din noul bloc monetar ar trece printr-un boom al consumului intern. De cealaltă parte, economiile excluse din noua zonă euro vor înregistra o depreciere puternică a monedelor proprii şi se vor confrunta cu o recesiune masivă.


Mai este o varianta dar nasosii raraiti si albinosii cu cuvinte de juma' de metru nu au invatat nimic din istoria lor. Sunt praf! Uitati aici tehnica de vanzari, marketing, management, PR, eficienta si maximizare:


..sau asa:

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului nu-şi plăteşte impozitele de 6 ani! Evaziunea care a exasperat Fiscul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu