marți, 24 ianuarie 2012

Apel catre serviciile secrete romane! II

Apararea constitutiei
Este luat de pe site-ul sri.ro
Modific cu italic cateva pasaje. Atat. Sa decida fiecare.

Parte componentă a sistemului de securitate naţională, Serviciul Român de Informaţii este autoritatea administrativă autonomă, specializată în domeniul informaţiilor privitoare la securitatea naţională a României.

Prin unităţile sale Serviciul Român de Informaţii organizează şi execută activităţi de culegere, verificare şi valorificare a informaţilor referitoare la activităţi/fenomene ce pot constitui riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale, atribuţiile şi competenţele Serviciului vizând, printre altele, şi apărarea democraţiei şi ordinii constituţionale, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor - garantate constituţional, precum şi protejarea exercitării neîngrădite a acestora.

Din această perspectivă, o atenţie deosebită se acordă acelor situaţii cu repercusiuni asupra intereselor unor segmente largi de populaţie, precum problemele remanente din sănătate, învăţământ, protecţie socială, precum şi în realizarea actului de justiţie, determinate de abuzurile şi ilegalităţile comise de persoane cu responsabilităţi în aceste domenii.

Intră în atribuţii şi cunoaşterea şi prevenirea unor activităţi ce vizează iniţierea, organizarea, săvârşirea sau sprijinirea în orice mod a acţiunilor extremiste de origine comunistă, fascistă, legionară, rasistă, antisemită sau de orice altă natură, precum şi incitarea la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept.

De asemenea, sunt în atenţie activităţile informative ilegale derulate de diverse persoane fizice sau grupări neautorizate, inclusiv prin utilizarea de mijloace specifice de interceptare a comunicaţiilor, determinante, din punct de vedere al securităţii naţionale, fiind natura datelor şi informaţiilor culese, modul de utilizare al acestora şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor ce sunt încălcate prin astfel de fapte.


Adaugati Basescu sau jandarmi in contextul scrisului italic.

Deci SRI! Ce dracu faci?

Un comentariu:

  1. De ce crezi ca ar exista un conflict de interese intre SRI pe de o parte si jandarmi de cealalta parte. Nu e vorba de aceeasi constitutie? Jandarmii nu se supun acelorasi reguli constitutive?
    Eu as adresa aceleasi intrebari jandarmeriei romane.
    Ma seaca poezia aia cu "tulburarea ordinii si linistii publice" ce li se tot baga demonstrantilor pe gat. Cine, cu adevarat tulbura ordinea si linistea publica? Demonstrantii sau politicienii prin actiunile lor iresponsabile? Adica cetatenii au devenit nelinistiti tocmai datorita faptului ca politicienii tulbura ordinea si linistea publica deci bastoanele ar trebui luate de politicieni, nu? Eu cam asa vad problema in momentul de fata. O fi bine, o fi rau.... asta e....

    RăspundețiȘtergere