duminică, 22 ianuarie 2012

Cum se trateaza o infectie in gat? Romaneste!

Nu stiu ce s-a mai intamplat in Piata Universitatii. Nu m-am dus pe acolo si nici la radio nu am ascultat. Televizor nu am si daca dau peste unul prefer, How is Made. Macar asa invat niste Know How. Daca vine sfarsitul lumii sa stiu cum sa-mi fac un arc pentru vanat. Sau o canoe pentru pescuitul pe Dunare.

Cand te apuca vreo durere in gat faci de ai invatat in copilarie pui cartof ras pe galci, frectie cu spirt in cap si eventual 1-2 pastile. Aspirina nu e pentru copii si nici pentru cei sub 18 ani. In caz ca nu stiati, il puteti ajuta sa dea coltu'!
A doua zi e mai rau si pui iar cartof ras si in plus faci ceai, baie fierbinte si 2 faringosept(e brand dar pentru mine e un fel de copie xerox). A treia zi te mai lasa durerea si inflamatia scade. Te pui pe alergat si transpirat la munca iar seara esti terminat. A patra zi te gandesti ca era mai bine sa mergi la un doftor si sa-ti dea ala ce trebuie pentru galcile tale basicate. Acum e prea tarziu si trebuie sa-ti rupi bucile cu injectii si 4 randuri de pastile. 2 din ele sunt antibiotice plus curu' sita. Beneficii nu gluma. In final va trece si-ti vei vedea de viata ta. Asta daca nu dai coltul de prost ce esti.
Asta este anamneza, diagnosticul si evolutia bolii in cazul Romaniei la Universitate. Suntem (prea)calmi, lenesi, indolenti si fricosi. Doctorul nu te omoara. Te ajuta. Romanii nu ies in strada. Daca ii bate careva; pai asta e ideea. Dar arati ca stai vertical chiar daca iti face doctorul curu' prastie. Acum gaoaza e praf oricum si tot nu stai vertical. Mai eficient chiar. Aplecat bine sa intre mai adanc acul ca esti prost si nu gandesti sa rezolvi boala din pripa. Asa meriti. Mori prostule fricos. Mori si lasa loc celor ce vor sa stea drepti si sa traiasca!

Nu sunt vreun specialist sau veteran in ale menifestatiilror dar cand esti fript de unii(tradat) nu prea mai vrei sa te duci sa ti-o iei iar si iar.
E de rau si nu e. Lumea moare de foame si nu prea. Bucurestiul geme de datorii si deloc. Nu suntem cetateni suntem viermi. De fapt nici viermi nu suntem. Aia vor sa devina muste si trag tare sa traiasca. Noi suntem legume. D'alea care stau pe loc si le calca si vaca si porcul si mai tarziu se pisa si cainele pe ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu