vineri, 20 ianuarie 2012

Evidente subtile

In urma sondajului de acum 1 saptamana cititori au cerut sa citeasca studii. Acum aveti primul studiu. De fapt este viziunea despre ce se intampla in realitate dand deoparte faptele evidente. Asta este definitia unui studiu experimental. Informatii despre lucruri pe care nu le vezi si nici percepi initial dar exista undeva in subconstient si lucreaza in favoarea celor care implementeaza aceste informatii.
Acum este o mica rascoala in marile orase din Romania dar putini sunt cei care pun accentul de cate orase este vorba. Majoritatea isi indreapta privirea spre Bucuresti. Nu e corect caci marea majoritate a populatiei romane nu este in Bucuresti. Despre Cluj auzim ca primarul si nu stiu cine altcineva a primit amenintari cu moartea din partea detinutilor. Asa si? Nu mereu se intampla asta? Acum de ce ar trebui sa ne ingrijoreze? S-au prins si puscariasii de anumite chestiuni? Care?
Revenind la Bucuresti se pune accentul pe violenta. Maxim am zis!
In primul rand violenta conform dictionarului este:
http://dex.infoportal.rtv.net/~cuvant-violenta.html Adica ce face guvernul Romaniei asupra populatiei si nu invers.
1. Poporul roman nu este violent! Sa intre bine in capul autoritatilor! Violenta adevarata este in America, Venezuela, Columbia, Yemen, Guinea Bissau si in alte locatii exotice. Romanii sunt foarte pasnici si orice om cu scaun la cap incepe sa se apere daca orice forta de ordine face legea dupa cum crede de cuviinta. Este raspunsul Fight or Flight si vine din creierul reptilian. Adica este un raspuns instinctiv si nici o ratiune sau IQ nu poate impedica asta. Este natura animala, implicit umana.
2. Daca vrei sa induci anumite stari in masele de oameni poti face cateva lucruri. Toate sunt catalogate manipulare.
2.1 Aduci agitatori. Majoritatea nu raspunde la provocari iar cei care o fac sunt adusi in fata ca fiind partea majoritara a manifestantilor. E minciuna a autoritatilor dar majoritatea crede ca spun adevarul pentru ca majoritatea crede autoritatea. Nu neaparat mass media dar autoritatea s-a straduit sa apara drept izvor de adevar necontestabil. Vezi biserica, politicieni, Plitia, Sistemul juridic. daca ei zic ca asa e..pai e litera de lege si unde-i lege nu-i tocmeala. Tocmai asta e! Obligatoriu sa fie tocmeala pentru ca legea e facuta de niste unii hoti cu multi bani si drept legal de suprimare a drepturilor cetatenesti.
2.2 Aduci in discutie doar violenta manifestantilor si nu mentionezi nimic despre manifestantii pasnici. Chiar daca cei pasnici sunt 90% din multime scoti la vedere doar violenta. Asa pare ca fortele de ordine actioneaza corect. este doar aparenta si nu un fapt. Iarasi apelul la autoritate este indus catre cei care nu participa direct la demonstratie.
2.3 Schimbarea deciziei si intentiei este o alta forma de manipulare prin care se incearca schimbarea energiei demonstrantilor catre fortele de ordine si nu spre guvernare sau sistemul contestat. Prcatic se incearca o ghidare a energiei si directiei manifestarii. In loc de guvern, Basesti, Boc si opozitie directia energia este canalizata spre fortele de ordine. Astfel cu cat energia este mai mare(evident ca o sa creasca datorita frustrarii manifestantilor si abuzurilor jandarmilor) cu atat autoritatea isi scoate in evidenta necesarul de forta mai mare si de necesarul de forta bruta iar in cazuri extreme cu munitie de razboi(nu AKM-uri dar cu gloante adevarate). Se cauta legalizarea actiunilor de inabusire si suportul moral al populatiei neparticipante. Adica prosteala pe fata.
2.4 Daca nici una din metode nu merge te folosesti de strategia de razboi. Taierea linilor de alimentare. Opresti circulatia transportului in comun si limitezi accesul la zona de conflict. Faci conferinte de presa sau declaratii ad hoc despre violentele manifestantilor si evitarea zonei. Evident pentru binele oamenilor care nu participa. desi multi si-au luat amenzi, bataie, injosiri, indesari in duba degeaba, imbranceli, limitari de libertate si alte asemenea actiuni ale unui stat totalitarist. Regasim aceste actiuni in America anilor post 9/11. Atacul e cea mai buna aparare iar cetateanul de rand care munceste in zona, se intoarce de la cinema sau are treaba in zona este catalogat drept manifestant. ce conteaza ca ai carut cu copil, esti batran sau maninci covrig cu iubita/iubitul/sotul/sotia, ai prezumtia de vinovatie pana la proba contrarie.

Scuza invariabila a fortelor de Ordine: Pai de ce ai venit aici? Nu stiai ca e manifestatie?
Dar ce MM te f*te pe tine grija pe unde ma plimb eu? Nu e un stat liber? Libertatea cetateanului nu e garantat prin lege sa se plimbe pe unde vrea muschiul lui? Si pana la urma EU am dreptul sa particip la orice manifestatie are p*la mea chef. Legea aia pe care tu o aperi imi garanteaza asta! Imi asum ca imi pot lua pietre in cap dar nu e normal sa ma bagi tu la duba si sa ma plimbi 2 ore cu duba, sa ma amprentezi, faci poze si sa ma tratezi ca pe un criminal. NU ai nici o dovada ca eu am facut parte din manifestatie. Doar am mers prin zona. Se numeste abuz bai kkt cu uniforma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu