joi, 5 ianuarie 2012

Transport in comun

Cica de la 1 iunie(bine ca nu e 1 aprilie)Metrorex si RATB vor sa devina unul singur in materie de pret. Adica de la cat e acum un bilet RATB(1.3 ron parca) in comparatie cu o calatorie de metrou(2 ron)urmeaza sa vedem o medie sau metoda juridica in care pretul cel mai mare este dat verdict? Naspa oricum.
In cazul in care cele dou regii isi dau mana tot calatorii vor suferi. CUm?
Pai asa: Cersetori, betivi, miei, colindatori, betivi plini de regurgitatii pe haine, aurolaci si alte persoane dubioase cu mirosuri pestilentiale.
In trenurile noi(bombardier) sunt badigarzi dar in alea vechi si pline de graffiti? Cersetorii le cauta cu mare bagare de seama. badigarzii din statiile de metrou iau cu asalt orice student care incearca sa nu plateasca dar aurolacii sunt lasati in pace. Pe ce motive nu stiu. Ma tot intreb cum reusesc sa intre in statiile de metrou si sa pacaleasca vigilenta "barbatilor in negru" caci ma indoiesc de antrenamentul antitero al cersetorilor. Pe diversele linii din Bucuresti apar mereu oportunistii veniturilor usoare. Cu miel, catel, papusa infofolita si alte tertipuri de marketing, soldateii retelelor de cersetori au umplut in luna trecuta autobuzele si metrourile. Cum dracu au reusit sa intre? Tamburine, clopotei, acordeoane si muzicute...asta au vazut bucurestenii de sarbatori. Mirosul de gunoi si mainile jegoase sunt bonus. Frecarile de calatorii imbracati gigea de sarbatori e alt bonus.
Probabil merg pe principiul:Dati-mi bani sa tac si sa plec.

Bucurestenii stiu ca e Piata Unirii 1(unde sunt minim 3 badigarzi. Uneori mai circula si politia ca e o mini sectie acolo.
Apropos...cu putina rabdare vedeti ce scoate cersetorul din buzunar.
Link: http://xsellize.com/topic/93055-a-romanian-beggar-made-the-inning-with-an-iphone/
Sa revin. Pe linia 301 si 102(merg saptamanal) vin la 20 minute sau si mai nasol, vin 2. Apai...frate...trebuie sa astepti pana cand mai trece una....faci ochii ca la melc. 301 e masina care face legatura dintre Piata romana si Jolie Ville. Dupa aeroportul Baneasa nu mai sunt chioscuri de bilete dar controlorii se urca tocmai de acolo pana la capat. Sa vezi distractie pe ei...trebuie sa prinda macar 1 calator care nu si-a luat bilet. Basca bilete nu mai exista dar poti cumpara un card care necesita darea datelor tale personale(toate de pe CI) iar pe card e trecut parte din CNP-ul tau. Foarte interesant. Banii dati pe card nu-i mai vezi inapoi in veci. Calatoria costa separat. Nimic inclus ca bonus. Sa fi vazut cum cadeau bietii oameni din provincie care veneau la rudele din Bucale...ca mustele in plasa controlorilor.
Acum daca fuzioneaza sa vezi distractie.

Foaie verde de dudau
O sa fie si mai bine!

Am doar 2 dorinte:
1.

2 Sa vad cersetorii asa:


http://www.ziare.com/stiri/ratb/gata-cu-amenzile-pe-ratb-calatorii-fara-abonament-sau-cartela-vor-fi-dati-jos-1140175
Hai sa o vad si p'asta!

Un comentariu: