miercuri, 29 februarie 2012

Autoritatea II sau Evul mediu renaste curand

IN prima parte a Autoritatii am scris ca suntem pusi ca indivizi in fata unui sistem deficitar si totalitarist din partea oricarei forme de autoritate. Desi aproape toti adultii sunt in fiecare zi o autoritate pentru altcineva, la darea stingerii si pregatire de culcare, fiecare individ isi are nasul autoritar.Nu este o persoana ci un sistem de gandire, aplicare si perpetuare a informatiei. Nu o putem numi mema pentru ca desi este unitate informationala culturala, ea vine din setea de putere a individului si nu din inconstientul colectiv asa cum este cazul arhetipului.
Acest sistem croit pe valoarea "masori odata si tai de zece ori", este in fiecare zi modificat si aranjat, pentru ca vechile norme de convietuire nu mai corespund cerintelor unora. Vorbesc de acele autoritati in care te nasti si cuvantul lor este luat drept lege. NU ei au inventat acest sistem de limitare a gandirii individuale infata autoritatii, au supt tot ce era mai bun in favoarea lor. Crede si nu cerceta, vreau toti banii din lume si nu ma intereseaza cine face legile si alte exemple asemenea.
Studiile cele mai rasunatoare au fost cele 2: Milgram si Stanford prison experiment.
Ambele au stors informatii despre natura umana in ambele forme de zona sociala(ma refer la spatiul din jurul individului). INcarcerat a avut anumite porniri iar in aparenta libertate(Milgram) a avut alte porniri.Indiferent de aceste aspecte un singur lucru a fost evidentiat. In orice situatie, individul este manipulabil in orice directie.Cei mai putini dintre subiecti au avut si pareri proprii si contrare cu datele de inregistrat ale experimentului si nu s-au luat in considerare ca fiind clare. De aici vedem alta forma de autoritate in care isi exprima in scris(acte, experimente, etc.) parerea iar indiferent de cati sunt impotriva sau nu corespund profilului, sunt invitati afara din experiment sau nu se iau in considerare aportul lor desi pot fi preponderent majoritari. Vezi experimentul Asch de conformitate. Ostracizare, bataie de joc, castrare simbolica, denigrare si restul de magarii.

Asta este autoritatea. Unul(una) sau unii care traiesc cu impresia ca au dreptul de a-si exercita dreptul de limitare asupra majoritatii prin diverse metode. Legale, morale, varsta, origine rasiala, etc. Indiferent de nivel sau marime a maselor eu o numesc:
Forma de opresiune
Inselaciune
Tradare(vezi mai jos ce face politia in cacamerica. La noi e de ras ca au prins si ei gustul totalitarismului)


As mai fi scris inca vreo 200 de randuri dar degeaba o fac... n-ai cu cine.
Ma citeste El Salvador. BIne ca nu e Papua Noua Guinee sau Galapagos(daca le-am luat piatra...)

PS. Sa nu dea dracu' sa vina ziua formarii de bande vigliante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu