miercuri, 15 februarie 2012

Iar ACTA

Mergand pe firul "articolului" precedent am dat peste:
Director ORDA, despre ACTA: "Poliţia poate intra şi acum în casele oamenilor, dar nu în cazul unei melodii sau a unui film". Proteste mondiale pe 11 februarie

Romanialibera.ro, 3 Februarie 2012

Pana acum nimic interesant dar
Directorul Direcţiei Expertize şi Constatări al Oficiului Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) Răzvan Câşmoiu a declarat pentru romanialibera.ro că tratatul ACTA "nu are implicaţii pentru România" datorită "legislaţiei foarte bine pusă la punct" .

Răzvan Câşmoiu a spus că ORDA susţine ACTA, tratatul având rolul de a "uniformiza legislaţia la nivel european".
"Susţinem tratatul ACTA, având în vedere că facem parte din Guvernul României. Este un tratat care doreşte să uniformizeze legislaţia la nivel european, lucru care nu are implicaţii pentru România deoarece legislaţia naţională este foarte bine pusă la punct şi în concordanţă cu tratatele europene. Deci, presupunem că nu se va schimba nimic", a spus directorul ORDA.

Acum vin eu cu intrebarea mea de 10 puncte. Daca nu se schimba nimic, de ce trebuie acceptata cretinatatea asta? E ca si cum te-ai lua la bataie cu altul pe strada iar la politie organul te intreba metodic daca nu cumva ai facut si alte infractiuni? NU conteaza ce spui si recunosti ca oricum aceeasi pedeapsa o iei.
Macar Garcea munceste mai putin. Dar tu ti-o iei de nu te vezi in fata procurorului. Ala nu te intreaba daca politia ti-a bagat pe gat ceva. E oricum satul de cate moace a vazut pe ziua aia si in meseria lui(ei). E simplu: Nimic nu se schimba!
Crapati-ar ochii domnule Câşmoiu!

Întrebat de ce există nemulţumiri la nivel internaţional în ceea ce priveşte semnarea Tratatului Comercial Anti-Contrafacere, Răzvan Câşmoiu a declarat că "în celelalte ţări legislaţia diferă".
"Această panică se datorează faptului că în celelalte ţări legislaţia diferă. Fiecare ţară are propria legislaţie cu privire la drepturile de autor şi atunci acolo sunt alte probleme. La noi legislaţia e foarte cuprinzătoare deci nu cred că vor fi schimbări. Fiecare are dreptul la protest", a spus Câşmoiu.

Sa inteleg ca seaca pe creier ca se pun pe torrente filme de la rusi si nu ai ce face?

În ceea ce priveşte temerile internauţilor că intimitatea lor ar putea fi violată şi activitatea lor să fie monitorizată, Câşmoiu a spus că nu ştie dacă vor fi luate astfel de măsuri. "Monitorizarea activităţii pe internet nu ştim dacă urmează să se întâmple pentru că deocamdată nu ştim dacă vor exista modificări ale legislaţiei. În urma dezbaterilor publice vom şti mai multe", a spus acesta.

Normal ca il iei pe Nu stiu in brate cand nu vrei sa ne spui adevarul. Ai cumva redout? Citim si carti pe care tu si papusarii tai vrei sa le scoti de la free. Oricum acest nu stiu nu va tine mult oficial.Cum poti aproba ceva care nu stii ce face? Inseamna ca esti iresponsabil, rauvoitor si implicit infractor de vreme ce aprobi un proiect care dauneaza societatii. Esti de fapt tradator!

În ceea ce priveşte închiderea site-urilor care găzduiesc conţinut piratat, Răzvan Câşmoiu a spus că este o problemă "puţin mai complexă" din cauză că unele site-uri au serverele în alte ţări şi "se discută despre acordurile internaţionale". "Fiecare ţară îşi va adapta legislaţia în cont propriu", a încheiat Răzvan Câşmoiu.


Ti-ai dat arama pe fata si ai recunoscut voalat ca de fapt ACTA este ceea ce este. Un act international de coercitie si pedepsire pentru mp3 si filme luate de pe net. Pai parca nu se schimba nimic! Acu' o dai din Cola-n Fanta si Fanta-n Sprite cu noi?

Am copiat din text de aici: https://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?76985

Update/edit/modificare:
Cum poti implementa orice fel de program sau lege astfel incat toate dolenatele opozitiei(politice, civile, legale, etc) sa fie ascultate?
Simplu! Tehnica de vanzari de 2 lei. Prezinti orice lucru pe care vrei sa il implementezi intr-o forma foarte stupida si abuziva iar apoi, dupa ce s-au consumat toate protestele si dialogurile au condus catre un consens adopti legea sau proiectul in forma sa originala. De exemplu: Cineva doreste cresterea unei taxe de la 2% la 10% iar pentru asta proiectul initiala se da spre aprobare cu modificarea de la 2% la 20%/Normal ca multa lume se agita si nu sunt de acord cu aceasta crestere dar sunt totusi deschisi comuncarii. Dupa ce se consuma dialogul si negocierile se propune varianta care a fost de fapt dorita. De la 2% la 10%. Nu-i asa ca nu mai e deloc abuziva?
Sau: Un mare smecher construieste blocuri si vrea sa puna in locul parcului 3 blocuri dar prezinta proiectul initial ca fiind cu 10 blocuri. Mosii, parintii si cateii din dotate protesteaza iar la renegocieri se prezinta 3 blocuri in loc de 10.Proiectul e gata in forma sa originala si se va desfasura conform programului. Castig: Smecherul.Protestatarii sunt folositori doar pentru testarea vigilentei populatiei.Daca merge la 10 blocuri...e clar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu