vineri, 17 februarie 2012

Realitati vs. conceptii oficiale

IN orice statistica generatoare de opinii se spune sus si tare ca doar anumite tipuri de oameni pot genera anumite tipuri de comportament. Fie ca vorbim de capaitatea individului de a genera violenta sau pura nesupunere asemanatoare cu miserupismul statisticile isi dau in petic de fiecare data cand doresc sa-si puna amprenta pe etichetele agatate oamenilor din esantion. Daca ne luam dupa Gustave le Bon stim ca masele au inteligenta mai mica decat cel mai prost dintre participanti.vScuza invariabila este efectul de turma si anonimitatea.NImic mai fals de la acest profet stiintific. Daca turma de oameni este facuta din indivizi care nu se cunosc, tendinta de a genera stari agresive fata de autoritate nu are nici o legatura cu realitatea. Realitatea este urmatoarea: Cand ai jugul pus pe gat(ca manifestant vierme si ciumpalac) iar smecherul pus in jilt de aur si batut cu pietre scumpe dar ascuns in palat si aparat de armate intregi oare care este cauza daca nu furtul celui din urma? Si ma rog de ce nu vine jos intre prosti? Daca multimea e retarda nu are oare capacitatea de a-i manipula dupa bunul plac? INseamna ca e o minciuna la mijloc.

Sondajele spun ca cei mai putin pregatiti in scoala si educatie(oficial, e acelasi lucru)au mai multe sanse sa se conformeze directivelor oficiale. Orice taran(agricultor, fermier pe bune, etc) care maninca la orice restaurant din orice mare oras simte diferenta de gust consistenta, culoare si alte atribute ale unei farfurii sanatoase. Oficial sunt retarzi. Neoficial sunt detectoare naturale de GMO si potentatoare de gust.
Medicamente si vaccinuri
Din punct de vedere medical statisticile spun ca oamenii mai cultivati au incredere in ce le indruga un carnat in halat alb despre vaccinuri. Realitatea este ca de fapt mai repede prostesti un nimeni dintr-un catun decat un prost cu facultate de la oras. Ala de la facultate chiar daca trage chiulul, mai citeste si niste bloguri sau forumuri. Statistic(in mod oficial) se recunoaste ca familile cu studii superioare au copii mai sanatosi decat cei cu studii medii si/sau primare. O fi lumea mai proasta ca forma de predare a stiintelor dar nu retarda.
Medicamentele luate de la farmacie sunt invatate intai pe internet de mucosii Counter Strike(acu' nu mai e nici unu mucos)si apoi intergoat farmacistu'. Efecte adverse, conitraindicatii, interactiuni si restul de pomelnic. NImeni nu mia ia nimic de bun de la halatul alb.

Indoctrinare la teve
Statistic se spune ca cei cu televizor aprins pe stiri sunt mai informati decat cei care au doar radio sau internet. Realitate: Doar internetul da atat pornacheli cat si informatii de calitate puse in limbaj nu mereu academic sau corect gramatical(nu ca la teve ar fi altfel). Internetul care vor astia acum sa il cenzureze. Ca "oricum nimic nu se schimba"

Iar mancare
"GMO sunt sanatoase" spun cei de la Monsanto dar in schimb nu le da de ales clientilor(asa le zic ei angajatilor sa le dea un aer de o falsa importanta)si le ofera la cantina doar mancare non GMO. Hopa...stai asa! NIci sa aleaga GMO pentru el nu mai are voie clientul. Noi prostii ce sa intelegem de aici? GMO sucks?

Educatie vs. educatia familiala
Noile scoli de educatie sanatoasa Montesori si restul sunt catalogate ca fiind foarte creative si sanatoase. Statistic vorbind elevii ce urmeaza cursurile lor sunt mai creativi si inteligenti decat cei care nu le urmeaza.Mie imi suna a reclama si marketing pentru cei cu studii superioare caci un muncitor nu-si permite tinerea unui copil in acemenea asezamant. Realitate: Copii taranilor si marginalizatilor sunt mai creativi decat orice copil tinut in puf. Jucariile pentru copii de 3 ani(in scoala de mai sus) sunt de fapt niste lemne lacuite. Pai sa-ti dai copilul sa invarta 11 lemne aiurea-n tramvai? Mia bine il duci la padure. Pasarele, aer curat, sunete noi, adieri de vant, copaci in marime naturala si gargauni cat sa-ti ajunga o zi intreaga. Nu ferma de furnici si cusca pentru canar.

Lung e drumul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu