marți, 6 martie 2012

Cum, pe cine sa votezi si mai ales de ce.

La fiecare cincinal se da restart sistemului politic din fiecare tara. Excludem din start ipoteza ca fiecare dintre cei nominalizati la scaunul domnesc este cumparat total sau partial de agenturi straine. NU conteaza cine a cumparat si pe cine, ci doar individul si platforma pe care o promoveaza. Putem dezbate mult si bine pe acest subiect insa vom merge in alta directie.
Stim ca viata are un anume ciclu de evolutie dar mai stim ca si dupa fiecare furtuna vine o perioada de calm. Putem vorbi de evolutie fara viziunea unei prisme date de revolutie insa pentru aceasta premisa putem doar sa stam pe o ureche si sa speram ca ceva o sa se schimbe. Sau nu?
Fiecare pretendent la scaunul de la Cotroceni are o forma de guvernare unanim acceptata(indiferent de denumire)si care in functie de ignoranta sau lehamitea poporului se poate instala pe o perioada bine delimitata. Spun bine delimitata pentru ca este la fel de previzibila durata cat si increngatura sociala si politica pe care o poate lua forma de guvernare si de ce nu, societatea.
Indiferent de reprezentatul ales de popor, el isi va duce spre implinire planurile dinainte stabilite caci in politica indiferent de cine castiga mereu exista cineva care trage foloase. Ii putem aminti pe bubuli sau orice alta forma de organizatie oculta.
Cum la votare ajunge orice lobotomizat si mononeuronal, sansa ca ceva bun sa iasa pentru popor se poate vedea doar in cazul in care numaratoarea voturilor nu este facuta in metoda stalinista. "NU conteaza cine si cati voteaza ci doar cine numara voturile"
Fiecare PPDD, C.V.Tudor, oranjada mecanica sau trandafirul modovenesc are de supt de la pulpa de patroana dar nu nu intelege prostimea este simplul fapt ca este ceva normal pentru natura umana si nici un candidat sau platforma nu va munci benevol si voluntar pentru tara si populatie. Singura chestie este ca de foarte multi ani(nu doar de 23) Romania a avut parte de presedinti straini iar acum ne dam cu pumnii in cap ca suntem pe drumul deja batatorit de fanarioti.
INdiferent de cine votam sau ce preferinte avem(sau ce bani primim ca ajutor electoral) mintea trebuie sa ia locul impulsului. Prefer sa spun ca orice nea' Caisa sau baiatu' lu' Sare gardu' e mai decent sa iasa peste 10% in numaratoare pentru ca astfel, in statisticile oficiale(modificate oricum) sa iasa un mic haos. Mai bine o bataie intre PPDD si C.V.Tudor decat intre rosii si portocalii. Personal as prefera verde si grilaj de fier caci e mai sanatos sa fi declarat ultranationalist decat stoarfa. Toti romanii sunt cu anusul cat bobul de piper la auzul Codrenilor dar putini inteleg ca ei nu sunt vinovati decat de nationalism si dragoste pentru tara. Ne dam daci dar votam cu steaua albastra deghizata in democratie. Avem monumente pentru eroii din WWI dar din WWII nu aveam voie datorita rusilor. Avem nevoie sa ne amintim. Clica ashkenazistilor ne-au dat la cap de secole dar nu vrem sa recunoastem ca pamantul romanesc poarta monumente ale holocaustului dar nu avem monumente ale eroilor cazuti in ultimul razboi mondial. Fie el si al eroului necunoscut. Verzii nu l-au asasinat pe Iorga si dovezile curg din toate partile(nu doar documente) dar cine sa auda?
NU vrem bataie de cap si nu vrem agitatie dar in schimb facem tot ce ne sta in putinta sa producem haos.

Vrem sa avem salarii decente si servicii medicale bune dar punem la conducere tot pe aia vechi. NU facem nimic in aceasta privinta. Pardon...facem.
Fix acelasi lucru de fiecare data. Mereu aceeasi prostie de incorsetare in mica noastra lume(bolnava) de indurare si speranta ca ceva se va schimba pentru ca doar suntem buni crestini.
Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat.
O definiţie a nebuniei este să faci acelaşi lucru, zi de zi, aşteptând rezultate diferite.
si inca 2 citate si bine de bagat la ca:
Este adevărat că am făcut unele greşeli. Totuşi, nu putem spune acelaşi lucru despre revoluţiile care s-au declanşat în alte ţări? Pol Pot

România este Antonescu! Şi este uimitor ce a putut face acest om din ţara sa în numai câteva luni! Adolf Hitler


Inca ceva si aici


Fiecare e liber sa-si puna stampila unde doreste neuronul sau dar inainte de a bate in masa aia de dupa perdea ar face bine sa se gandeasca daca un nou pretendent la Cotroceni ar bate cuie in sicriul celor de acum sau ne-ar bate noua?

Un comentariu: