duminică, 11 martie 2012

In Romania nu o sa fie razboi !

In urmatorii 20 de ani Romania va ramane o vaca cu mult lapte de muls. Spun asta pentru ca am invatat bine(cred eu...) sa citesc initiativa si tendintele anumitor companii multinationale. Din pacate nu pot face o expertiza corecta si foarte stricta pentur ca nivelul informatilor mele este mult prea mic. La fel si sursele.
Sa presupunem ca o mare companie din Romania anunta in "lumea buna" cu surle si trambite ca doreste sa urmeze strategia de limitare a deficitelor si cresterea venitului net. Brutul nu intereseaza pe nimeni. Poate doar pentru statistici. Aceasta companie a anuntat vinderea partilor de management al investitilor si cea de administrare al piloanelor (I, III si IV). Economistii stiu despre ce e vorba.
Se zvionea ca se vinde pana in 2013 ambele parti ale companiei. Apoi a aparut si declaratia oficiala. Strategia mondiala sugera ca partile companiei din Europa de Est si Asia sa se vanda pana in acel an. Mai nou, prin invaluire si cu mare tamtam s-a decis doar la vinderea conglomeratului din Asia. Probabil stiu ei ce stiu de ce partea romaneasca nu numai ca nu se vinde dar mai si fac programe de loializare a colaboratorilor plus diverse bonusuri. Unele beneficii au fost cerute intern si abia acum sunt solutionate(dupa unele dupa 7 ani). Mie imi suna a nesimtire si nu a management bun pentru ca din experienta stiu ca se pune biciul pe spate si cand e gata gata sa cada ii mai dam o gura de apa. Nu cumva sa moara sclavul. Capitalism pur pe baricade in lupta cu societatea socialista.
In uikendul care tocmai s-a incheiat, respectiva companie a pus accentul pe urmatoarele vorbe de duh:
Aplauda-ti viata.
Suma sacrifcilor sa fie mai mare decat suma regretelor
Loialitate
Din toata istoria mea cu aceasta entitate am invatat ca nimic nu este intamplator si abslout nimic nu este uitat. Mai ales daca este de rau. Pentru ei..clar.
Aplauda-ti viata si nu te mai da lovit. Treci la munca!
Suma sacrificilor sa fie mai mare decat suma regretelor. Mai comentez prostia romanilor si nesimtirea companiei?
Loialitate Daca taci si inghiti posibil sa ai parte de ceva lucruri pe care prostii dinainte ata le-au cerut, tocmai ca ei sa-si faca treaba ca la carte si cum cerea politica companiei.
Apropos. Numai in cazul petrecerii a minim 5 ani petrecuti in sanul firmei mama. Daca ai 4 ani si 51 de saptamani, pupi coorul.

Sa revin la ideea de baza. Am spus ca nu se va intampla nimic armat pentru ca:
In loc de vinzare se face investitie. In loc de taiere de fonduri se face investitie. In loc de concedieri se face recrutare. Anuntarile pe ultima suta de metri se face doar pentru deruta concurentei. Anul asta a intrat tare pe piata o alta mare companie care se ocupa fix de acelasi lucru. Astia noi, au venit cu forte noi si promisiuni ca de inceput si e normal ca cei mai vechi si unii dintre ei buni, au plecat tiptil tiptil spre un alt uger. Nimic anormal pana acum, stiind deja meseria ca pe dosul buzunarului. Eu as spune ca de fapt tactica primului jucator a fost de scuturare de capuse si purici pentru ca oricum detin de ani buni 33,3%(acum v-ati prins de cine e vorba?) din piata. Poate nu e mult dar probabil trebuie sa spun si ca pe locul 2 procentajul este de 17%. Restul jucatorilor sunt un fel de no name care au cam 4% fiecare. Mai mult sau mai putin, dar pe acolo.
In marea adunare nationala anuala care tocmai s-a incheiat, compania a anuntat ramanerea ei pe piata si investirea in oameni.
Din Tunisia(cu luni inainte de izbucnirea violentelor) oamenii cheie straini au fost scosi din tara. La noi se investeste.
In Grecia inca stau pe pozitii si asta trebuie sa ne spuna ceva. Nici la ei(ca si la noi) nu se pregateste nimic armat. Cel putin nu din afara. Adica NATO. Adica cacamerica cu fundita la gat si rebranduita.

Va las pe voi sa ghiciti de cine e vorba si mai ales de cine conduce cu adevarat aceasta companie acum ca dupa recensamant niste date(nu conteaza cate si care) au luat calea orientului via Europa centrala.

PS. Sa va bucurati de contributia de 2 procente pe care le-ati dat lor sau fondului italienesc cumparat de evrei. Nu mai amintesc de nemtii patronati de mustacios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu