sâmbătă, 21 aprilie 2012

Arheologie si interdisciplinaritate

Ma gandeam initial sa aberez in mai multe cuvinte, cate ceva despre ce inseamna interdisciplinaritate pentru o anumita categorie de oameni care au impresia ca superioritatea lor este generata automat de anumite diplome sau experiente mistice ce au fost itite in mintea lor din timpul vizarilor in banca scolara. Fie ca vorbim de facultate sau de doctorat, pana la final banca scolara ramane aceeasi.
M-am razgandit si o sa merg pe specialitatea arheologie si despre ce inseamna aceasta stiinta cretina de a te juca cu descoperirea de praf si acoperirea cu noroi diverse relicve si lucruri pe care nu le intelegem sau sunt nasoale(periculoase) pentru civilizatie. Prin civilizatie eu inteleg cretinatatea in care ne aflam astazi ca spre deosebire de intelesul cuvantului civilizatie nu prea avem legaturi in afara de confortul dat de dificila si toxica noastra tehnologie.
SI nu e pedeparte altceva decat o alta aberatie. Doar ca in alt subiect. Sa dau drumul ideilor din cusca:

Arheologie. "Stiinta" dezgroparii lucrurilor si fiintelor, pierdute in grosimea prafului depus pe ele de-a lungul timpului. De asemenea interpretarea ca animalul chioretezaurus alerga pe campia panonica sa prinda un exemplar sau o turma de romanius hominis cade tot in sarcina acestei stiinte extraordinare. De asemenea, arheologia stie sa descopere(doar ei au secretul!) ce nuanta de albastru avea ochiul stang al pradatorului prefect, culoarea vopselii de pe podoaba capilara cu care acea turma era camuflata precum si distanta focala a ochilor prazii in (ne)concordanta cu numarul ochilor turmei, exceptand faptul ca pradatorul suprem avea un caz extrem de defectiune nobila asa numita Potentia desperatio. Arheologia stie tot. De la ce a mancat la dejun un caine dingo de acum 12851 ani cat si metodologia si tehnologia de fabricare a unor cranii umane din cuart. Perfect slefuite de altfel. NIci azi nu le putem copia dar niste pigmei catalogati retarzi din jungla puteau. Avem dovada suprema. Se numeste arheologie!
Mai nou(e veche oricum minciuna) se vehiculeaza ca s-au gasit dovezi ale unor europeni, altii decat Columb &Co ca au cucerit Cacamerica. Oamenii de stiinta(nu stiu daca sunt cei britanici) au certitudinea ca europenii au ajuns acolo pentru ca au gasit ei niste urme de ADN care nu prea au ce cauta in regnul animal de rase al zonei. Ei sunt siguri ca acum 17000 ani inainte de Columb, europenii erau pusi pe harta cu paleoliticii americani. Adica ei acum incearca sa pastreze superioritatea omului alb(din Europa offcourse) desi exista foarte multe date care sa infirme cretinatatile lor pe care le scot pe gura. Deci omul ante primitiv care cioplea varfuri de piatra a gasit o forma de emigrare rapida peste ocean si i-a caftit pe bastinasii gasiti acolo doar pentru ca europenii...puteau. NU stiau nici ce e roata si nici flotabilitatea dar au navigat peste Atlantic desi in Europa nu prea existau ingineri navali. Si nici Chioreti magicieni care il faceau pe Copperfield sau Houdinii de rusine. Practic astazi, in ciuda datelor care atesta ca vechimea omului este mult mai mare decat s-a spus initial(oficial si cu date concrete si masurabile tot de ei date) comunitatea de idioti arheologi incearca sa mute capacitatea umana antica dincolo de orice limita pe care tot ei au impus-o. Misto nu?
Am mai zis ca in realitate, comunitatea stiintifica e doar o alta biserica infecta si care opereaza cu aceleasi metode ca ale inchizitiei. MInciuna, denigrare si minimalizare a genilor care spun adevarul despre om. Cei care gandesc corect si spun ca varianta oficiala este o facatura sunt infierati si trasi pe rug. Varianta oficiala e Za Shit.
IN fine... ADN-ul este cel care ne ajunge sub forma de praf in ochi aruncata de comunitatea stiintifica ca fiind o reala descoperire in ce priveste migrarea omului pe pamant. Eu zic ca e doar praf in ochi si minciuni sfruntate.
Stim ca fenicienii au ajuns in america cu mult ininte de columb(deci si inaintea vikingilor) dar cum era apocrifa si inutila arheologilor, e clar ca o noua biblie stiintifica trebuia scrisa. King James last edition preferabil. Cea in care nici numele lui Gisaz nu mai trebuie sa apara pentru ca deh... exista credinciosi care vor sa ramana in religie dar nu stiu ca Hristos e de fapt un titlu si nu nume de familie cum de altfel nici Isus nu era numele mic al sau dar ce mai conteaza detalile printre credinciosi...NU?
Cam asa si cu arheologia asta. UN mare rahat maro plin de duhoare oficiala pe post de stiinta masurabila.
NU ma credeti; intrati in link
Vorbeam de interdisciplinaritatea acestei stiinte care pute ca un cazan de tuica plin de pufoaice. Nu am vazut nici o legatura cu acest ADN si realitatea la care incerca unii sa ne indoape cu date inutile. Desi stim ca ADN-ul are treaba cu gandirea la fel cum si capacitatea cerebrala a omului are o treaba cu culoarea pielii. Sau IQ-ul cu marimea P*lii. Adica nici una. Aceste date despre ADN-ul care genereaza cancer precum si dinozaurii care au murit prajiti bine de asteroid sunt la fel de adevarate precum e urmatoarea melodie o veritabila simfonie:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu