joi, 12 aprilie 2012

De vazut. Altceva

Nu mai scriu ce avem nevoie sa invatam pentru a recunoaste rahatul ce iese din gura altora. Mai trebuie sa stim sa si ascultam chiar daca nu vedem tot. Fiecare semn aproape imperceptibil spune o poveste de 20 de pagini si uneori o carte.
Am mai scris de F.A.C.E. a lui Paul Ekman dar cum se gaseste destul de greu si in Romania nu ajung toate cartile ne putem uita la un film nici prea lung dar nici prea scurt despre recunoastera emotilor pe moaca semenilor. Emotile mutrei noastre ne-a ajutat sa formam o societate mult mai diferita decat cea a animalelor si pentru ca intreaga noastra existenta si a formarii societatii este bazata pe minciuna si inselaciune, e bine sa stim care sunt atat metodele de deceptie cat si cand si unde le folosesc. Nici nu mai spun de cine le foloseste pentru ca un om normal spune la fiecare 10 minute..o minciuna. Nu luam in calcul politicienii si infractorii violenti sau criminalii. Ei sunt o specie aparte cu multa pregatire de teren si de laborator. Chiar si ultimii!

Vizionare placuta si sa bagam la tartacuta.PS. In film putem gasi si alte titluri bune de citit si invatat. Chiar daca se spune ca minciuna are picioare scurte, in Romania este de-a dreptul girafa sau cangur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu