vineri, 6 aprilie 2012

Legaturi aparent nevinovate

Doar cateva ganduri incalcite. NImic maimult

Biblioteca din Alexandria. A luat foc iar a doua zi un batranel cauta prin scrumul ramas in urma ceva de citit. Probabil se plictitise in fata televizorului si voria si el un rest de integrama ca nu mai aveam bani de una noua. Gaseste pe langa stupoarea de rigoare si un mic manuscris partial intreg sau partial ars, dupa cum vreti sa-i spuneti si citeste:
"Secretul pietrei fermecate" Cica era secretul unei pietricele care transforma in aur tot ce intra in contact cu ea. Un fel de piatra filosofala antica. Originalul, aici.
Acum eu: NU ma intereseaza sa gasesc piatra ci doar un raspuns. Cum s-a propagat povestea si in ce mod a ajuns aceasta fix prin Midas de a transforma tot ce atinge in aur? Dorinta a fost de fapt blestem caci nu se putea bucura de alte lucruri sau oameni din viata lui.
Legenda spune ca suntem rezultatul proprilor obiceiuri. Legenda lui MIdas spune ca trebuie sa ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample.
Si sa vezi usturimi in coor...

Aceeasi bilbioteca Alexandria. Dar fishy smell
The Oxyrhynchus Papyri vol.LXIV no.4440
POvestea a 11 pescari. Ai dracului...fix 11 sa fie in era ante descoperirea cartii lui Iuda. Inca o dovada(de parca nu erau de ajuns cate existau deja) ca Jesus este o facatura a egiptenilor si deci, este...fix paganism. Deci minciuna. Ha ha habotnicilor. Manca-v-ar buba neagra.
Tot acolo scrie si de Hypatia. O sacrificare in numele religiei viitoare si un smecher cleric si-a insusit niste drepturi necuvenite. Plus niste instigare la crima tainuire de fapte si inca ceva care nu-mi vine acum in cap. Tipic bisericesc. Povestea e asta:
Hypatia, Alexandrian Neoplatonist philosopher and mathematician.

Brutally murdered by a mob of monks agitated by Bishop Cyril and led by Cyril's right-hand man, Peter the Reader.

Dragged from her chariot and into a church, she was stabbed repeatedly with oyster shells. Her naked body was burned to disguise the crime.

Hypatia was not made a saint, nor honoured as a martyr.

'Saint' Cyril, however, made the grade. A 'Pillar of the Faith' he was declared a doctor of the Universal Church in 1882. Cyril remains a luminary of the Coptic Christian Church to this day.

Nice one, Cyril.

Un comentariu:

  1. Nu încape îndoială: religioșii sunt atât autorii morali cât și ”de facto” al acestei rușinoase pierderi pentru spiritul uman universal.
    http://teologateu.blogspot.com.es/

    RăspundețiȘtergere