luni, 9 aprilie 2012

Ultima suta de metri...garduri

Cum era de asteptat, in fiecare an apare chestia asta care se calculeaza asa:
Primul conciliu de la Niceea a stabilit în 325 că "ziua de Paște va fi in prima duminică după prima lună plină care cade după sau de echinocțiul de primavară".
Uneori, data de sarbatoare crestin ortodoxa cade in acelasi timp cu ala catolic. Pana aici nimeni nu se supara ca deh..suntem crestini. Daca totusi se intampla ca prin miracol sa cada in aceeasi perioada cu ala evreiesc e pozna mare. Ala evreiesc tre' sa aiba intaietate. Asa zice litera cartii. Aia cu Plusu' pe ea. Nu iesim din cuvantul lu' dumnezero ca El le potriveste cum stie mai bine. MIe imi suna a politica ieftina de minimalizare si nicidecum logica supraterestra. Adica cum adica sa fie aia mai smecheri decat noi? Nu putem sa fim toti o apa sh-un pamant?

IN fine...vine vine Invierea inversa de care am mai zis si am dat si link(ie da citit acolo la original)dar criza cea mai mare vine odata cu saptamana mare, mica a patimilor a pacatelor si a ce or mai fi. Anul asta este in trend sa iesim pe drumul spre lumina aducatoare de ceva(nu stiu ce aduce) cu tricolorul. Anul asta este un Paste politic. De fapt este antipolitica lu' Dicatachioru'. Se cere politica prostimii sa fie cea curata si neprihanita. De parca pana acum a fost o curva jegoasa. A fost dar...
Deci. Romani iesiti cu tricolorul spre biserica ca pe vremea evului mediu desi pe vremea aia nu aveam tricolor dar sa zicem ca e ok. Anul asta avem moda. NU mai iesim cu cele mai bune haine cu imprimeuri De puta Madre si cu pantofi de lac; iesim cu steagul la biserica. Sa se vada prostia romaneasca in stil texan. Chiar daca pierd sa o fac in stil mare!
Tocmai ce am primit un mesaj la o alta discutie despre inutilitatea religiei. L-am aprobat ca asa e frumos. Sa fim mai buni sa daruim, sa ne mirosim... stai asa asta e de craciun cand taiem porcul. Acum taiem mielul.
Anul asta trebuie sa ne afirmam ca suntem romani adevarati. Trendy style. Tricolor style. Disperados style. Pana acum eram falsi. NU mergem la biserica pentru aprinsul lumanarilor, fuste scurte, bautura in curtea bisericii, pantofi de lac pentru el si pantofi cu totul si cu totul de aur pentru ea. Nicidecum. Mergem sa ne afirmam nationalismul si sa ne vedem frustrarile reciproc. De parca nu le stim oricum. Cu steagul! Si sa protestam impotriva maimarilor tarii care, paradoxal, au fost sustinuti in tanguielile zilnice de...preotii care acum predica pentru norod. Nu mintiti ca nu-i asa. I-am auzit cu urechile mele. De fiecare data cand trec pe langa chestia aia cu acoperisuri de aur.

Concluzia? Disperare maxima. NIci macar originalitate nu mai exista in miscarile pseudopopuliste ale unor indivizi care au impresia ca nu mai apuca ciolanul pana la sfarsitul anului.
Nici revolutile nu mai sunt ca alta data. IMi aduc aminte de bancul ala:

In fata unui bloc cu 10 etaje, un om cosea linistit iarba... hrrrsssht... hrrrsssht...
Deodata apare in zbor un deltaplan, care purtat de o pala de vand se izbeste de bloc pe la etajul 6-7 si se prabuseste in fata lui. Sta omu' si uita-n sus, se uita jos:
"Tara de cacat, atentate de cacat !"


Asta e!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu