miercuri, 2 mai 2012

Calfe si zidari fara mesteri mari

Din articol in articol dau si peste ceva mai vechi dar ca de obicei, de actualitate:
http://www.riscograma.ro/4636/si-totusi-elevii-de-azi-sunt-mai-buni-nu-mai-prosti-decat-parintii-lor/
Bine scris si interesant formulat. Din toata chestia cu scoala asta eu nu inteleg un singur lucru. De unde mama dracului pasiunea asta pentru matematica la orice si interdisciplinaritatea asta realizata aiurea. INteleg ca matematica(nu "artimetica")are un rol crucial(scuze de exprimare) in multe materii dar eu ca pasionat de medicina si absolvent de stiinte tehnice(materiale, organe de masini, etc) nu vad nici un punct comun in afara de cateva detalii insignifiante de matematica.
Teste PISA, MISA, caca pupu. Ce dracu cauta atatea evaluari de matematica in stiinte care nu au nici o legatura cu realitatea? La scoala aia de medicina sa fiu al dracului daca mi-a trebuit altceva in afara de tabla inmultirii si "artimetica" de clase primare. Mai inainte, in pregatirile de concurs(ala cu ursu') pentru meseria de mare mecanic de mecanica fina in afara de cateva unghiuri si concepte de elemente ale masinilor de prelucrare, matematica a fost un domeniu la fel de util...ca muzica la strung.
Nu o sa inteleg niciodata de ce atat pasiune arzatoare de matematica in scolile cu alta orientare. Pe mine m-a omorat matematica aia. Se vede nu?

Teste de clasa a 11a dar se pot rezolva de un copil sarguincios de botanica;
http://www.didactic.ro/materiale-didactice/test-a-xia-fr
IN caz de necesitate si schimb de meserie oricand poti adauga o alta bratara de aur la mana. Sapunitul facial e pont serios. La fel si tunsorile la moda.
http://www.didactic.ro/resurse-educationale/invatamant-profesional-si-tehnic/estetica-si-igiena
E mai importanta planificarea(care oricum e facuta de un singur inginer) decat lucrul in sine. Adica tot 10 cu mapa si 1 cu sapa.
http://www.didactic.ro/resurse-educationale/invatamant-profesional-si-tehnic/mecanica/toate-clasele/normal

IN caz ca ne apucam de cultivat stir si loboda puturoasa ca strat permanent de sustinere al vietii post apocaliptice putem invata cum sa recunostem balariile dicotiledonate. "castravetele iaşte o legumă dicotiledonată, din familia cucurbitaceelor, care conţine 98% apă...."
http://www.didactic.ro/materiale-didactice/recunoasterea-buruienilor-dicotiledonate-din-culturile-agricole

Cucumber vartos ca in poza de mai josPS. Ma plictiseam la 5 dimineata si trebuia sa scriu o tampenie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu