marți, 19 iunie 2012

Canicula

Ca tot omul care e in Safe Mode dupa ce pleaca de la serviciu(se termina in U, DA?) ma apuc sa citesc metodele de a te proteja de canicula zilele astea. Clar ca m-a luat capul la ce sfaturi se dau in ziare.
1.Copii si batranii(mai ales cardiacii si aia de respira greu dar fara masca neagra) sa evite sa iasa intre 09.00 si 19.00. Clar ca nici locurile aglomerate nu trebuiesc vizitate. Piete, transport in comun, etc. Stati pititi in casa pana trege urgia. Nu mai mancati, nu mai faceti nimic. In 3-4 zile trece. Si ei la fel.
2. Folositi palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire din tesaturi naturale si pe cat posibil culori deschise. GRESIT! Varza!
Una din regulile supravietuirii in desert spune ca ai nevoie de haine largi si inchise la culoare. De ce? Pentru ca negrul(preferabil) si culorile inchise retin radiatia calorica in material. Culorile deschise lasa sa treaca peste 90% din aceeasi radiatie. Materialele naturale moderne nu trebuie sa includa bumbacul pentru ca dupa cum bine se stie, aceasta planta este cea mai mare consumatoare de pesticide, ierbicide si fungicide. Numai naturala nu mai este. Bumbacul bio este fel de real ca si aparitia lui Gizas in curul unui caine. http://www.religiongonecrazy.com/wp-content/uploads/DogButtJesus.jpg
Inul este rar iar canepa prelucrata aiurea irita pielea. Mai ramane matasea care este o chestie ca o perdea si tare ma indoiesc de capacitatea ei de a proteja pielea. Lana iese din discutie desi e cel mai respirabil material. In fine...
3. Consmul de lichide trebuie sa fie undeva intre 2-4 L si evitati alimentatia bogata in grasimi, in s[pecial pe cele animale. VARZA!
Dieta trebuie sa fie din carbohidrati simpli si grasimi animale. INghetata va zice ceva? Dar prajiturile? Adica nu mancam clisa cu pita dar mancam zahar cu margarina. Curat murdar coane. Fructe si legume. Punct. Eventual clisa la umbra cu o ceapa si pita. Dar numai la munca campului sau ai derogare daca esti badygard cu simt de raspundere si cefa lata. Lichidele alea 2-4L au uitat sa spuna ca nu carbonatate si nu cu aroma de cola, conservanti, indulcitori, acid fosforic, coloranti si alte tampenii. Lichidele alea trebuie sa fie APA si nu suc, ceai, extracte, zemuri si alte laturi.
Singurul punct corect: Fara cafea in exces si fara alcool. Nici acum nu m-am prins ce inseamna in exces. 2, 3, 4, 5 cafele de 300 ml? Cu lapte, frisca, scortisoara sau fara?
Deci:Stati acasa, daca totusi iesiti luati-va sacul de canepa pe voi si beti bere de mere in loc de vodca si 2 prune.
Sucesuri!

Un comentariu:

  1. Nici macar punctul ala corect, nu e corect de fapt : cafeaua e toxica, indieferent in ce cantitate.

    RăspundețiȘtergere