miercuri, 1 august 2012

3 concepte convergente si nu prea. Dar parca totusi sunt...

Pentru fiecare om exista cel putin concept care sa il defineasca. Cum unii ale de buna voie si nesiliti de nimeni doar un concept eu as alege 3. Adevarul, libertatea si importanta.

Adevarul.
O spun cu destula placere dar si cu parere de rau ca "Adevarul" (nu publicatia ci conceptul) este doar o perceptie. Fiecare isi inchipuie ca adevarul este acel ceva de neclintit, static si omnipotent desi nu este dumnezero. Parca de pune de-o mica analogie aparenta si asa si este dar din fericire nu este doar o alta paerceptie si o mica eroare logica. Nu o spun eu ca doar sunt insignifiant. Au spus-o altii mult mai dastepti decat mine.

Libertatea.
Alta tampenie aparent unanim acceptata ca inseamna dreptul de a a face fiecare ce doreste. Ajungem ca in cazul adevarului, in care ceva ce pare a fi real nu este. Este doar o alta perceptie. Daca eu iti f*u una peste moaca si cred ca ce fac eu este corect pentru mine nu este obligatoriu la fel si prin prisma ta. Desi eu m-am simtit bine tu ai alta parere. La fel si cu baietii care isi fac de cap prin functii inalte ale lumii. Pentru ei este echitabil, adevarat, bine, sanatos, samd.
Libertatea este doar un concept cretin. Exista doar ruperea de anumite dependente. 0-12 ani. Dependenti de mama. 12-18 dependenti de parinti sau autoritate tutelara. peste 18 ani este dependent de: Guvern, bani, tigari, masina sau RATB, societate, paine, bauturi racoritoare, ceas, telefon mobil, bricheta sau chibrit, coputer, aer, umbra, familie, sentimente, televizor, ochelari si tot asa. Ce se doreste a se spune prin libertate "grosso modo" este dreptul de a-si forma fiecare o opinie personala(pe cat da voie formularea asta si societatea) si si-o poate exprima prin viu grai sau scris pe toate caile de propagare posibile tehnologice sau fizice(plamani buni, laringe sanatos, etc.) Asta exista si astazi si fost de mult timp. Doar ca nu trebuie sa interfereze cu alte idei si concepte despre libertate ale altora. Vorba aia: Dreptul tau inceteaza cand incalca dreptul meu. Daca dreptul unora e mai egal decat al meu... e nasol.

Importanta
Aici ma voi referi la importanta geopolitica pe care o are Romania si din pacate este vazuta ca un handicap cand in realitate este un avantaj dar cum nu poti fi profet in tara de bastina si nici vreun baiat recunoscut la nivel mai mare decat plebe este imposibil sa conteze ceva. Desi avem o pozitie ravnita de multi si multe alte resurse [nu doar aur sau chestia pe care o cauta altii sa o combine cu TNT(sau C3H5(ONO2)3) si sa faca bum de 1000 de ori decat cea atomica] nu facem nimic sa le punem sula-n coaste vecinilor de gard sau alora din capu' satului de peste Atlantic. Suntem importanti daca stim sa ne dam importanta cuvenita sau mai bine zis...sa ne vedem importanta pe tabla de sah a lumii. Greu de vazut si chiar daca vedem in secunda 2 ni se scot ochii.
Avem di tati. De la oameni buni pana la resurse. Avem posibilitati dar nu avem vointa. Avem capacitate de orice dar nu putem vedea asta.
Stim sa strangem destele tutrora la usa(la propriu) daca vrem sa aflam ceva dar mereu e usa scoasa din tatani. Toti fuc de interogatorii romani ca dracu de tamaie dar daca nu se vrea punerea becului in ochi altora ci in ai nostrii nu se va face nimic. Desi se poate. Big time!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu