sâmbătă, 6 octombrie 2012

PSG- Psihotraumatologia* sistemica transgenerationala.

...da stiu nu vin cu ceva nou si eventual fara potential paranoic dar din pacate asa sunt eu. Cand citesti carti care pun mintile pe bigudiuri si se indreapta parul din cauza conexiunilor pe care le fac in mintea mea mica si lejera din dibla ajunci sa crezi vorba batranilor. Ala e nebun ca a citit prea mult. Prea multa desteptaciune strica. Sa fie la voi bah coclitilor! Eu imi construiesc inca una doua personalitati. divergente evident.
1. Cautati conceptul psihotraumatologia sistemica transgenerationala. E greu de tinut minte daramite sa mai si citesti de asta. E greu dar merita. Garantez! Apoi incercati sa faceti abstractie de persoana voastra si incercati sa extrapolati toata situatia de rezolvare a diverselor conflicte interioare ale poporului nostru. Altfel spus incercati sa vedeti poporul roman ca victima din urma ultimilor 2000 de ani cu diverse afectiuni psihice date de traumele "oferite" de dragii nostri vecini. De la sciti pana la rusi de la huni pana la unguri si de la tracii frati pana la Castravetistan din sudul tarii.
2. Vizionati asta:

 Pe urma incercati sa cititi cartile de specialitate ale razboiului psihologic. Se poate incepe foarte bine cu Gustave le Bon apoi cu Sun Tzu(desi nu e deloc usor) apoi pe linia moderna sau clasica(sa-i ia dracu cu perioadele lor cu tot) de dupa razboiul II mondial si pana astazi. Chiar nenea Troncota din filmul de mai sus a scris ceva interesant(desi incomplet ca deh...) despre istoria unor actiuni marsave. 3. vedeti asta:
Dupa asta recitirea cartii de la punctul 1 o sa provoace macar o intelegere daca nu revelatie incat sper sa nu patiti ceva rau de la atata cuno si con stiinta. Papagalii vopsiti in culori de cioara, nasosii ahtiati dupa bani si comentatorii inutili secesionisti sper sa le crape matu'n ei dupa ce le moare la intrare. Cum ce? Degetul care impinge limba. Maktub. In timpul celui de-al doilea film ganditi-va la Siria. ;) Si sa ma c*c in fata asta noua a lu' blogger. Nu-mi da cum vreau eu iegzact confirguratia si numerotatia.

 Update
Presupun ca deja unii dintre voi ati vazut acest documentar  si pe langa intrebarile pe care le puteti avea va mai dau eu cateva:
De ce credeti ca suntem atat de "uniti" cand noi nu mai avem identitatea ancestrala, abisala sau cum mai doriti sa ii spuneti desi in mod paradoxal suntem uniti ca natie doar in cazul supravietuirii. Ce crime odioase plateste natia asta pentru o asemenea pedeapsa? Acum existam pentru plata unor fapte demult trecute?
Meritam asta doar pentru ca am creat cultura si mare parte din filozofia si psihologia normalului (binelui) in europa?  Daca incendiam planeta acum 15000 de ani si tot nu meritam asta.


PSG. Psihotraumatologia sistemica trangenerationala si o sa intelegem mai mult decat ne spune orice istorie pentru ca simtul ala visceral bate orice condei mincinos iezuit iar angoasele din psihologia abisala se inteleg chiar si de catre cel care abia zgarie suprafata dezvoltarii personale.
Apropos...Scriitorul cartii se numeste Franz Ruppert si cica e un fritz. Eu cred ca e altceva dar ce conteaza.
Hai pa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu