joi, 8 noiembrie 2012

Evolutie 2


   Data trecuta am vorbit despre Star Trek si evolutia omului in materie de psihic conform unor cercetatori scelerati care isi inchipuie ca omul este o masinarie care creste direct proportional cu vremurile in care se afla. Totusi vremurile actuale sunt conform lui Murphy si anume a celor inadaptati care isi formeaza lumea in jurul lor si nu viceversa. Din pacate cercetatorii vor trebui sa recunoasca atat pentru ei cat si pentru marea majoritate a lumii ca omul este inca pe scara evolutiva undeva pe la inceput si in nici un caz pe la sfarsit sau si mai rau undeva pe ultimele 2 trepte. IN acelasi curent distopic despre natura omului in viziunea umanitatii reunite dar vazuta prin prisma unor indivizi dubiosi care isi iau numele de cercetatori in umanitate au scos seria de 8 episoade cu numele pompos si gretos Profeti ai science fiction. Realitatea cruda arunca in fata celor care stiu sa citeasca printre randuri anumite fapte ale societatii actuale care merge pe mana unor sociopati si rareori recunoaste faptele potentialului uman de evolutie in cazul unor indivizi cu adevarat vizionari. Din pacate omul are capacitatea de a perverti orice inventie benefica in arma cat mai distructiva indreptata impotriva semenilor sai. Cum de-a lungul istoriei avem nenumarate dovezi de distrugere in numele civilizatiei sau gratuita putem oare sa ne intrebam astazi daca nu cumva suntem produsul societatii pervertite in numele evolutiei impuse si a termenului eufemistic a cresterii economice(ura de rasa, xenofobie si/sau suprematia unora) prin mijloace de distrugere si dezechilibru? Cu siguranta pot gasi orice lucru de comentat pentur ca imi folosesc materia cenusie la a face comparatii de situatii si perioade istorice si cu siguranta nu voi termina prea curand cum nici istoricii nu se pot pune de acord despre utilitatea piramidelor sau despre cum este posibil ca urmele talpilor umane sa fie alaturi de cele ale dinozaurilor. Cel mai bine ar fi sa merg pe directia celor 8 episoade scarbos manipulate in folosul militarizarii, federalizarii si conforme cu interesul celor putini  in detrimentul stiintei generale. O sa incerc sa fac disecarea acestor episoade pana la ultima fibra de materia si mema, conform metodologiei camcamericane de demontare a oricarui fapt stiintific sau istoric pana la dezintegrarea lui si zapacirea cititorului si/sau cercetatorului de buna credinta.

1.       Mary Shelley pe numele ei de fata mare, Mary Wollstonecraft Godwin a fost una dintre pesonajele presupus prefectice deoarece a scris porcaria Frankenstein(terminatia stein o fi intamplatoare?) si astazi se crede in mod stupid a fi una dintre cele mai mari opere prevestitoare de stiinfa doar pentru ca la vremea respectiva era o povestire de infricosat adultii. Individa asta crescuta din frageta pruncie cu traume psihice iar pe parcursul vietii ei nu vor inceta sa apara ci din contra sa aiba episoade de psihoze la fiecare ciclu normal al dezvoltarii psihologice umane.  Are o aventura cu unul dintre acolitii tatalui sau(oare ce complex este asta? =))  ) din care rezulta un copil pe care il pierde, apoi dupa casatoria cu acelasi individ ciudat care o accepta pe ea asa cum este doar pentru ca satia sa tocmai se sinucise pentru ca mai apoi sa piarda iar copii rezultati din uniunea lor abjecta. Astazi Mary este privita ca o mare vizionara doar pentru ca si-a mazgalit pe hartie oribilitatile ei mentale ca fiind initial poveste iar astazi vedem doar posibilitatea transplantului de organe sau membre in medicina in loc sa vedem grozavia unui amalgam de organe si membre umane gasite prin cimitire provenite de la ocnasi si pleava umana. Totusi creatura devine constienta si extrem de inteligenta iar la refuzul dumnezeului sau(doctorul cu terminatia stein) devine agresiv si il ucide. Putem vedea pe langa multe complexe si paradoxuri psihologice  multe dintre nemultumirile umanitatii fata de creatorul lumii la momentul respectiv dar puse intr-o povestire masluita sub aspectul medicinei moderne. Se poate scrie zeci de volume despre porcaria asta dar mai bine mergem la urmatorul.

2.      Philip K. Dick 
Individ care abordeaza in „operele” sale subiecte precum: Paranoia, schizofrenie, abuz de droguri dar si experiente transcedentale. Blade runner, total recall, minority report, paycheck sau mai noul The Adjustment bureau sunt puse pe marele ecran cu trimiteri la cartile sale. Desi sunt foarte interesante, filmele sau in cazul de fata cartile arata o lume diferita cu accente catre un control total, militarizat sau cum ne mai plane coua sa spunem Big brother. Ce ma deranjeaza este faptul ca acest individ nu a prezis nimic din ce nu era oricum in planul maret de control al lumii. El a dat doar o alta varianta stiintifica explicabila acum dar nu  la vremea scrierii cartilor sale.

3.      H.G Wells
 Nu cred ca mai are nevoie de prezentare si nici macar viziunea lui asupra lumii din viitor numerita mentionata. Stim cu totii si ce i-a putut dibla.

4.       Arthur C. Clarke La fel ca mai sus

5.       Isaac Asimov si lumea lui plina de roboti. I Robot, masinaria care gandeste si razbate ca lider in lumea celor fara de gandire. Oare o fi ceva cu substrat?

6.       Jules Verne  Scriitorul copilariei multor generatii de exploratori, naturalisti, ingineri de orice fel si nu in ultimul rand al filozofilor moderni care se bat cu pumnul in piept ca au citit Hegel, Nietzsche sau Bakunin. Din scoarta in scoarta pana pe cant. Romanele sale In fata steagului cat si eternul Adam din Ieri si maine arata nemernicia, oroarea psihicului uman cand lacomia de putere depaseste orice alt sentiment animalic fie el si negativ.

7.       Robert Heinlein parintele Flower Power desi el nu isi dorea asemenea titlu si onoare arata ca intr-un final tot cei cu haina militara si traume grave vor conduce lumea doar pentru ca au instrumentele si metodele necesare pentur a tine fraiele. Lupta cu inamici stelari ca in Starship troopers este si va ramane metodologia cacamericana de a combate orice nu este american si conform doctrinelor lor. Pana la urma God bless America pentru ca restul lumii este plina de infidels iar USA este Za Shit pe planeta asta si face ce vrea muschiul ei.  De la un alienat si traumatizat de PTSD ce putem sa cerem stiind ca idiotii de peste ocean l-au facut nasul SF-ului alaturi de punctele 4 si 5?

8.       George Lucas Cum stim ca este si el un stein si altii de mai sus sa cautam disperarea unora de a ne prezenta ca doar ei detin suprematia in ce priveste viiorul omenirii. IN Star Wars sau Indiana Jones se prezinta niste timpenii grosolane pe care multi le-au luat ca fiind profetii despre viitorul maret al omenirii la al nustiucatelea congres(ca tot a luat Obama mandatul 2) cand in realitate mintile lor bolnave au prezentat metode de control al populatiei. Fie el si extraterestru.  Subiecte ca: Nazistii ie rai, omenirea va conduce universul si one man do all by himself devine stupid cand atingi varsta maturitatii emotionale si intelectuale. In definitiv nici in copilarie nu sunt subiecte bune stiind ca un singur om nu le poate face pe toate(profesor , arheolog, luptator comando, gigolo si aventurier mirositor de Bay rum, imbracat in piele ca roackerii) sau ca America nu e cladita conform Paperclip iar nazistii aia rai sunt de fapt niste lupi deghizati in oi mutilate de holocaust conform istoriei scrise de aceiasi nazisti. WTF?

Dragilor, astia sunt marile eminente cenusii prezentate ca niste vizionari de stiinta cand realitatea e alta. Mi-ar placea sa scriu ce-mi bese mintea mie dar mai bine le vedeti si cantariti voi marketingul si spalarea pe creier a celor care se cred cititi si culti. Trebuie sa tinem minte ca uitandu-ne la televizor in loc sa citim ce trebuie ajungem cu creierul neted la fel ca marea majoritate a lumii.          

Ca sa inchei cu o chestiune care explica la fel de multe precum Forer effect trebuie sa il mentionez pe P.T. Barnum: "we've got something for everyone"
Totul se bazeaza pe vorba "There's a sucker born every minute" care se presupune ca a fost emisa de mai sus. De la astrologie pana la teste de personalitate. 
Important e sa il gasesim noi primii. ;) Precum Rockefeller vindea petrol brut pe post de panaceu universal medical. 

Hai pa! 

Un comentariu:

  1. Imi pare rau sa te anunt ca nu sunt unul din cititorii tai inteligenti. Dar citesc oricum ceea ce scrii ca poate incep neuronii sa mi se reproduca.
    In legatura cu autorii de mai sus, nu sunt profeti ci mai degraba proiectanti. Li s-au dat planurile cu directiile de baza, iar ei au trebuit sa umple scheletul. Ca nu or fi toate cum zic ei, nu are importanta, ci conteaza faptul ca trimit aberatii umane catre banal. In plus, zugravind o imagine identica in ochii tuturor se asigura ca putini vor vedea altceva. Ca la vitralii - vezi pictura dar nu mai vezi nici un rahat prin geamul ala.

    RăspundețiȘtergere