duminică, 28 iulie 2013

Intrebari de ...curios

Asa cum ziceam la inceputul acestui blog cred ca inainte de toate intrebarile sunt mai de folos decat judecatile pentru ca de obicei se obtin mai multe raspunsuri decat necunoascute punand intrebari. De ce? Pai in lumea irationala, ilogica de astazi cat si oscilatorie intre primele trepte ale animus-ului(Tarzan si Alexandru) majoritatea intrbarilor oricat de existentiale or fi ele devin retorice. De exemplu qui bono arata clar ce cale urmeaza evolutia moderna a omului asa zis inteligent.

1. Hitler a omorat evrei. Clar si simplu insa eu as pune intrebarea: Ce fel de evrei a omorat Adolfica de vreme ce biblia spune ca au existat 13 triburi de evrei iar marea majoritate(>90%) a israelienilor se declara khazari. Asta o spun chiar ei clar raspicat si oficial! Oare a fost e epurare etnica si o scoatere a castanelor din foc cu mana unui strain sau doar o coincidenta ca mare parte din evreii declarati de astazi sunt khazari?

2. Stiu ca exista roluri si destine(ca in Matrix) pe planeta asta in ciuda faptului ca istoria scrisa sau orala a planetei asteia arata clar ca ceea ce vrei sa devii este posibil si cine are creier sa il foloseasca se transforma in sansa probabila si nu doar o posibilitate  fifty-fifty. Intrebarea mea este legata de capacitatea oamenilor de a intelege si (cel mai probabil) capacitatea de a asimila datele despre lumea ce ne inconjoara. Ii pot spune intrebarea lagata de cursul umanitatii in legatura cu ingradirea drepturilor la intimitate sau a legii Big Brother. Oare ce rol au pe lume acesti indivizi incapabili sa vada in perspectiva ca lumea nu se schimba undeva in cacamerica sau Brazilia ci in mintea fiecaruia. De ce trebuie sa vada ca altul actioneaza in locul sau? Lasitate, frica de autoritati sau frica ca poti deveni ceea ce nu iti poti nici macar inchipui?  Oare le e frica de esec ori succes avand in vedere ca esecul a facut parte din fiecare individ. Mai ales din aia care nu incearca pentru ca e mai usor sa nu dai gres si astfel daca nu risti nu pierzi. Numai ca acestia sunt cei care vor schimbarea restul fac tot posibilul sa se schimbe indiferent de efort. Rezultatul este oricum garantat asa cum ti-ai inchipuit pentru ca poti! Deci ce rol au acesti indivizii care vor sa se schimbe lumea dar nu misca nimic? Asteptarea mesiei sau a mesei din campania electorala? Asta e rolul religiei. Indobitocire, inrobire, suferinta in tacere si biciuri pe spate in timp de statele laice se razboiesc pe motive religioase imbracate in resurse sau razboi pentru resurse imbracate in straie de cruciada?

3. Asta e pentru mine: Oare ce schema are motorul electric in forma de stea sau motorul electric stelat? tare mi-as trage unu'.

 4. Care este cea mai eficienta metoda impotriva dresajului  ? Dar oare fara petrol vor crapa toti acei de la intrebarea 2? Tare mi-as dori una ca asta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu